زردچوبه-تقلبی

هشداد محققان استنفورد: مراقب زردچوبه تقلبی سرطان‌زا باشید!

«جنا فورسیت»،‌ محقق سلامت کودکان در کشورهای کم‌درآمد از دانشگاه استنفورد،‌ در این زمینه می‌گوید:‌ «ما به این فکر افتادیم که شاید منشاء این سرب در محیط زیست وجود داشته باشد. شاید خاک، آب یا حتی لحیم لوله‌کشی‌ها.» با تجزیه و تحلیل نمونه‌ها خاک و مصاحبه با کشاورزان و تولیدکنندگان ادویه، محققان دریافتند میزان سرب موجود در زردچوبه بیش از ۵۰۰ برابر حدمجاز اعلام شده در این کشور است.

اولین اثبات مستقیم است؛

مطالعه استنفورد، سازندگان ادویه را که سرب را به زردچوبه اضافه می کنند، توصیف می کند

طی یک دهه گذشته تحقیقات انجام گرفته ارتباط بین مصرف زردچوبه و قرار گرفتن در معرض سرب، یک نوروتوکسین مخرب را تقویت می کند. این بار هم تیمی از دانشمندان استنفورد ادعا می کنند اولین اثبات مستقیم از چنین پیوندی را در کشور بنگلادش کشف کرده اند، این تیم با تجزیه و تحلیل، غلظت سرب در ادویه را تا ۵۰۰ برابر بیشتر از حد ملی گزارش می کند.