به گزارش خبرگزاری علم وفناوری هرمزگان ؛ امید ذاکری عصر امروز در گفت وگو با خبرنگار ما با اشاره به اینکه بدنه اصلی اقتصادکشور بطور مستقیم و غیر مستقیم وابسته به منابع پایه آب،خاک،پوشش گیاهی و هوا است افزود: فعالیت های آبخیزداری یکی ازضروریات حفاظت از این منابع حیاتی است تا با اصلاح روشها و زیرساخت ها از هدررفت منابع آبی جلوگیری کرد.
وی افزود: ازجمله ظرفیت های مهمی که دراین بخش وجود دارد هدایت وکنترل منابع آب است که با اجرای عملیات آبخیزداری حدود 530 مترمکعب در هکتار و با انجام عملیات آبخوانداری نیزحدود 100 مترمکعب درهکتار، طی یکسال آب استحصال می گردد.
مدیرکل اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری هرمزگان گفت:همچنین با انجام عملیات آبخیزداری وکنترل رسوب که مانع از پرشدن سدها میشود میتوان حجم دردسترسی برای افزایش ذخیره آب باران واستفاده از آن در شرایط کم آبی را فراهم کرد.
ذاکری افزود: امنیت معیشت و کاهش فقر یکی دیگر از ظرفیت هایی است که با اجرای عملیات آبخیزداری می تواند در راستای اهداف اقتصاد مقاومتی مطرح باشد. بطوریکه معیشت اکثر روستائیان بطور مستقیم به عرصه های آبخیز وابسته است و کاهش پتانسیل تولید منابع می تواند افزایش روزافزون فقر را در جوامع آسیب پذیر روستایی تشدید کندکه درآینده به یک مانع ساختاری برای توسعه کشور بدل خواهدشد.
وی گفت: تا کنون بیش از 7430 سازه آبخیزداری با ظرفیت حدود 400 میلیون مترمکعب سیلاب وبیش از 100 هزارهکتار عملیات بیولوژیک وبیومکانیک آبخیزداری درسطح حوزه های آبخیزداری هرمزگان در راستای توسعه پایدار و حفظ منابع پایه اجرا و به بهره برداری رسیده است.
گفتنی است، در راستای فعالیت رسمی آبخیزداری در استان هرمزگان از ابتدای دهه 50 با استمرار کمپ آبخیزداری درحوزه آبخیز س استقلال میناب آغاز و پس از آن و به ویژه در دو دهه اخیر در اقصی نقاط استان توسعه یافت به نحوی که گسترش فعالیت های آبخیزداری از غربی ترین مناطق استان در بخش کوشکنار پارسیان تا منتهی الیه مرز شرقی استان درروستای کیدرکاشی جاسک وروستای آخران بشاگرد، هم مرز با استان سیستان وبلوچستان و همچنین سواحل و جزایراستان (قشم ،هنگام ،لارک)تا مناطق شمالی استان چشمگیر می باشد.
انتهای پیام/
زمان انتشار: سه شنبه ۹ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۹:۵۵:۰۲
شناسه خبر: 68073