به گزارش خبرگزاری علم وفناوری از هرمزگان؛ دکتر منصور فرهادی پژوهشگر بسیجی هرمزگان با اشاره به الزام پیوست نگاری سبزدر جامعه اظهارداشت: صنایع سبز، به صنایعی گفته می شود که در تولیدات خود روش های سازگار با محیط زیست را به کار می گیرند و یا محصولات سازگار با محیط زیست تولید می کنند.
وی افزود: در عصر حاضر، مشکلات آلودگی هوا، گرمایش زمین، تغییرات اقلیم و خشکسالی تقاضا برای صنعت سبز را افزیش داده است. استفاده از انرژی برای انسان ها اجتناب ناپذیر است اما باید به سمتی حرکت کرد که کمک به حفظ محیط زیست شود. مشاغل سبز باعث حفظ محیط زیست می شوند.
پژوهشگر دوره پسادکتری فیزیک هسته ای تاکید کرد: در ایران چند ساالی است که صنایع سبز به مردم معرفی می شوند تا زمینه توسعه آنها و مصرف محصولات آنها برای مردم فراهم شود.
فرهادی گفت: همچنین مشوق های مالیاتی برای این صنایع در نظر گرفته می شود و سازمان حفاظت محیط زیست، در پی تصویب مالیات سبز برای تشویق صنایع به سبز شدن می باشد، قانوی که رد صورت نهایی شدن می تواند گامی موثر در این راستا باشد.
این استاد دانشگاه پیام نور هرمزگان افزود: علاوه بر بهکارگیری سیاستهای مناسب، باید نیروی وادارکننده اجرای این سیاستها نیز وجود داشته باشد، بخش اول بکارگیری این سیاستها مقرون به صرفه بودن این صنعت است.
نخبه بسیجی هرمزگان بیان داشت: زمانی که در این زمینه سرمایهگذاری میشود، باید مقدار هزینه و این که این میزان هزینه تا چه حد در کاهش تغییرات آب و هوایی موثر بوده است، مورد دقت و بررسی قرار گیرد.
صنعت سبز
فرهادی با اشاره به تشریح صنعت سبز گفت: حلقه سه گانه فعالان سبز، دولت، صنعت به عنوان سه قطب اساسی موثر در گسترش صنعت سبز در هر کشور می باشند.صنایع باید به صنعت سبز به عنوان یک فرصت و نه یک تهدید بنگرند و به جای هزینه صرف پنداشتن رعایت استانداردهای محیط زیست سعی بر کسب درآمد و ایجاد بازارهای جدید از بستر ایجاد شده بنمایند.
وی افزود: از بازارهای جدید که به سبب جریان صنعت سبز ایجاد شده اند که از میان آنها می توان به تولیدات تصفیه آب، هوا و فاضلاب، لوازم خانگی کم مصرف (دوست دار انرژی)، موتورها و فرآیندهای صنعتی کم مصرف و پربازده با آلایندگی کم، کارخانه جات بازیافت مواد اولیه، محصولات غذایی با کیفیت تولید شده بدون استفاده از سموم گیاهی (ارگانیک) و مواد پلیمری با قابلیت بازگشت به چرخه طبیعت (نظیر ظروف یک بار مصرف) اشاره کرد وهمچنین قوانین محیط زیستی و فشار مشتریان میتوانند بر عملکرد نوآورانه سبز صنایع، تأثیر قابلملاحظهای داشته باشند وقوانین محیطزیستی همچون مالیات سبز، میتوانند عملکرد نوآورانه سازمانها را در بحث سبز بودن ارتقا بخشند.
این پژوهشگر هسته ای اظهار داشت: نوآوری سبز شامل سه بعد مهم است که عبارتاند ازمحصول سبز به این معنی که محصول تولیدشده به محیط زیست آسیب کمتری بزند و بهطور مثال قابل بازیافت باشد و درواقع دوستدار محیط زیست باشد.فرایند سبز بدین معنی که در فرایند تولید محصول، آلودگی کمتری ایجاد شود،و مدیریت سبز، یعنی اینکه مدیر سازمان روشهایی را انتخاب کند تا صنعت مربوطه باعث وارد آمدن آسیب کمتری را به محیط زیست شود
اقتصاد سبز
فرهادی افزود: اقتصاد سبز (Green Economy) الگويي است که به افزايش رفاه انسان و برابري اجتماعي منجر شده و خطرات زيست محيطي و کمبود اکولوژيکي را به طور چشمگيري کاهش مي دهد؛ به عبارتي ديگر اقتصاد سبز، اقتصادي است که در سايه آن زندگي انسان ها پيش رفته و عدالت اجتماعي پديد مي آيد در حالي که در آن خطرها و آسيب هاي زيست محيطي در کمترين ميزان ممکن است.
وی گفت: شواهد زیادی وجود دارد که انتقال اقتصاد از وضعیت موجود به اقتصاد سبز دارای توجیه مطلوبی از نظر اقتصادی و اجتماعی است.در عین حال اقتصاد سبز فرصتهای اشتغال جدیدی ایجاد می کند و سبب پیشرفت افتصادی می شود. این تنها مزیت اقتصاد سبز نیست، در چنین شرایطی همزمان می توان از خطرات بزرگی چون آثار مخرب تغییرات اقلیم، کمبود منابع آب و از دست دادن خدمات اکوسیستم ها جلوگیری کرد.
پژوهشگر دوره پسادکتری فیزیک هسته ای در هرمزگان اظهارداشت: بر اساس مدلهای ارائه شده جهانی، اقتصاد سبز میتواند نه تنها سبب رشد اقتصادی بیشتری میشود بلکه سبب حفظ سرمایه های طبیعی جهان میشود. بر اساس مدلهای بررسی شده ، اقتصاد سبز GDP را افزایش می دهد؛ تحت شرایط اقتصاد سبز،میزان انرژی مورد نیاز تا سال ۲۰۵۰ چهل درصد کمتر از میزانی خواهد بود که در حال حاضر جهان در حال مصرف آن است.
وی افزود: در سطح جهاني ، بيش از ۲۰ نهاد مهم وابسته به سازمان ملل متحد برنامه جامعی که موجب تغيير جهان به سمت اقتصاد سبز است را تدوین کرده اند. این برنامه ودستورالعمل مهم ( مشاركت براي اقدام در مسير اقتصاد سبز page) می باشد که لازم است مدیران و تصمیم سازان کشور از آن آگاه باشند.
(partnership for action on green economy بانک سبز
فرهادی افزود: مفهومی تحت عنوان Green Bank، بانک سبز یا بانکداری سبز معنا می شود. اتخاذ رویکرد سبز در بانک از سه بُعد قابل بررسی است:اولین بعد، کاهش هزینه های عمومی و کاهش مصرف منابع در حوزه فعالیت خود است. طبیعتا هر بانک دارای شعب متعدد و ساختمان های زیادی است و به جهت استفاده از انرژی، آب، کاغذ، سایر منابع و حتی پسماندهایی که تولید می کند، به شدت پیامدهای زیست محیطی ایجاد می کنند که هزینه های بالایی را به بانک تحمیل می کندو در نتیجه بهای تمام شده خدمات بانک را افزایش می دهد.
پژوهشگر دوره پسادکتری فیزیک هسته ای در هرمزگان گفت: در بعد دوم بانک با استفاده از فن آوری نوین، عملیات بانکی را بدون کاغذ، بدون سفر و با کاهش منابع ارائه می نماید.در بعد سوم، بانک سبز تلاش دارد تا با حمایت از صنایع و پروژه های سبز بر رشد اقتصاد کشور کمک داشته باشد .تصور کنید دو مشتری با اعتباری یکسان جهت اخذ تسهیلات برای تامین تجهیزات یا ماشین آلات به بانک مراجعه نمایند طبیعتا اولویت در بانکداری سبز، اعطای تسهیلات به کسب و کاری است که تکنولوژی سازگار با محیط زیست و آلایندگی کمتر را انتخاب کرده است.
اشتغال سبز
استاد دانشگاه پیام نور هرمزگان تاکید کرد: ایجاد اشتغال بدون در نظر گرفتن اشتغال سبز معنا ندارد، قرار نیست ما جایی ا درست کنیم و جایی دیگر را خراب کنیم.ایجاد اشتغال یکی از مهمترین فاکتورهای توسعه در هر کشور به حساب می آید و قبل از ایجاد شغل باید زیر ساخت های مهمی برای ان در نظر گرفته شود که پیشگیری از تخریب و توسعه محیط زیست یکی از اهدافی است که در تعریف مشاغل باید در نظر گرفته شود.
پیوست نگاری سبز
فرهادی در پایان بیان داشت: با توجه به مطالب ارایه شده در بالا لازم و واجب است که در کشور خودمان و به تبع آن در هر استان با توجه به ظرفیتهای محلی مانند بسترهای صنعتی، اقتصادی، کشاورزی، فرهنگی، علمی و ... یک پیوست نگاری سبز برای تمامی سازمانها و حتی پروژه ها ایجاد گردد تا زمینه ساز حفظ محیط زیست و توسعه پایدار و همه جانبه گردد و از زیانهای گسترده در آینده جلوگیری شود.
انتهای پیام/
زمان انتشار: سه شنبه ۲۹ آبان ۱۳۹۷ - ۱۳:۵۷:۰۷
شناسه خبر: 73095