آمارها میگوید در سال ۲۰۱۷ تنها ۲۲ نفر بیماری مبتلا به فلج اطفال موفق به درمان بیماری خود شدند. شاید این رقم در نگاه اول ریشهکن شدن قریبالوقوع این بیماری را مبهم کند، اما باید بگوییم مشکل اصلی رساندن واکسن به مناطقی است که بیش از همه جا به آن نیاز دارند. این موضوع چالشهایی را به وجود آورده است که ریشهکن شدن ویروس فلج اطفال را کماکان دور از دسترس نگه داشته است.
اما به لطف روش جدید که برای نگه داری از فرم غیرفعال واکسن ابداع شده است، پایان کار این بیماری برای همیشه ممکن است محقق شود. این روش جدید به نگه داری در یخچال ندارد. با استفاده از یک پودر خنک کننده در محیط خشک، اکنون میتوان این واکسن جدید را به مناطقی که تاکنون محدودیت داشتند، منتقل کرد. در نتیجه این کار ایمنیت بیشتری برای جمعیتهایی که در خطر ابتلا به این بیماری قرار دارند، بوجود خواهد آمد.
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری و به نقل از ساینسالرت، دانشمندان دانشگاه کالیفرنیای جنوبی با یک کمپانی تولیدکننده دارو به نام اینتگریتی بایو (Integrity Bio) همکاری کردند تا روندی برای از میان بردن رطوبت از کمپلکس واکسن پلیویروس غیرفعال (IPVs) بدون تحت تاثیر قرار دادن عملکرد آن توسعه دهند. از جمله مزایای این روش بهبود پایداری آن در دمای محیط خواهد بود. وو جین شین (Woo Jin-Shin) محقق چینی و دانشمند ارشد این پروژه، میگوید : «اگر یک دارو یا واکسن به اندازه کافی برای حمل و نقل پایدار نباشد، هر چقدر هم اثرپذیری بالایی و شیمی فوقالعادهای داشته باشد، کار خاصی به پیش نخواهد برد.»
واکسن فلج اطفال میتواند عامل بیماری باشد!
واکسن های فلج اطفال در دو نوع مختلف عرضه میشوند. نوع نخست آن در دهه ۱۹۵۰ توسط جوناس سالک (Jonas Salk) توسعه داده شد و عملکرد آن به صوت تزریق ذرات پلیویروس کشته شده بود. یک دهه بعد نسخه دیگری از این واکسن توسط آلبرت سابین (Albert Sabin) محقق بالینی متولد روسیه توسعه داده شد. برای استفاده از این ویروس به هیچگونه تزریقی نیاز نبود و عملکرد آن به صورت بلع ویروس ضعیف شده و زنده صورت میپذیرفت. بنابراین استفاده کنندگان از این نوع واکسن خطر ابتلا به فلج اطفال را به جان میخریدند.

البته خطر ابتلا به این بیماری از راه واکسن چندان بالا نیست. در سال ۲۰۱۷ تنها ۹۶ مورد ابتلا به این بیماری بواسطه واکسن وجود داشت. به علاوه احتمال اینکه این افراد مبتلا شده علائم تضعیف کننده از خود نشان دهند نیز بسیار بالا خواهد بود. البته این هنوز خود یک ریسک به شمار میرود و ما باید واکسیناسیوناین بیماری را بدون هیچگونه خطری به انجام برسانیم. بنیاد ریشهکن سازی جهانی فلج اطفال استفاده از این نوع واکسن را به طور کامل حذف و استفاده از نوع تزریقی آن را جایگزین کرده است.
انتهای پیام/
زمان انتشار: دوشنبه ۱۲ آذر ۱۳۹۷ - ۰۸:۴۲:۲۶
شناسه خبر: 73304