به گزارش خبرگزاری علم و فناوری استان بوشهر؛ پیش از پیروزی انقلاب اسلامی در استان بوشهر 2 بیمارستان، 83 تخت فعال، 31درمانگاه، 7 خانه بهداشت، 60 پزشک متخصص و تنها 10 داروخانه در استان وجود داشت.
اکنون تعداد بیمارستانها به 13، درمانگاهها 53، تخت فعال1460، 223خانه بهداشت، 400پزشک عمومی، 284پزشک متخصص و تعداد داروخانهها به 80 داروخانه افزایش یافته است.
دکتر سعید کشمیری، ریئس دانشگاه علوم پزشکی استان بوشهر در گفتگو با خبرنگار ما اینچنین گفت:

در حال حاضر در حوزه سلامت و درمان چه کارهایی در دست اجرا دارید؟
هم اکنون ۸۵ پروژه با ارزش ۲۴۰ میلیارد تومان در حوزه سلامت در استان در دست اجراست که تکمیل این پروژه ها، تحولی اساسی در حوزه سلامت و درمان میتواندکند، که ما تکمیل این پروژهها را مهمترین اولویت دانشگاه در حوزه عمرانی قرار داد.
از دیگر پروژههای در دست اجرا می توان اشاره کرد به اورژانس هستهای با مساحت هشت هزار متر مربع، دانشکده پزشکی و دندانپزشکی با مساحت ۱۹ هزار متر مربع و بیمارستان ۱۶۰ تختخوابی برازجان که از مهم ترین پروژه های در دست اجراست.
وضعیت خدمات بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی، طی سالهای 57تا 97 چطور ارزیابی میکنید؟
با پیروزی انقلاب اسلامی ایران، و فراهم شدن شرایط تحصیل برای افراد، شاهد پیشرفتهای چشمگیر در این حوزه بودهایم به گونهایکه به راحتی میتوانیم بگوییم وضعیت خدمات بهداشتی و درمانی در استان بوشهر دروضعیت مناسب است؛ شبکههای بهداشت و درمان از صفر به 10، خانه بهداشت از صفر به 223، پایگاه سلامت شهری از صفر به 77، دستگاه ام.آر.ای از صفر به 4، دستگاه سی تی اسکن از صفر به9، دستگاه نوار قلب از 9به 80، ...ارتقا یافته است.
آیا با افزایش بیمارستانها و مجهز کردن آنها، از نظر نیروی انسانی هم به مقدار مطلوب رسیدهاید؟
تنوع بیماریها باعث شده است تا تخصصهای پزشکی نیز متنوع باشد و تلاش داریم که همه تخصصها بر اساس میزان نیاز در استان حضور داشته باشند ، برخی تخصصها در استان وجود دارد اما در برخی رشتهها، هنوز این مشکل برطرف نشده است؛ مثلا دستگاه امآرای در استان وجود دارد ولی گزارشخوان به تعداد نیاز نبود و با رایزنی که انجام شده است قرار شده بزودی این مشکل هم مرتفع شود تا مردم برای طرف کردن نیاز خود دچار مشکل نشوند.
چرا با وجود پیشرفتهای پزشکی و خدماتی در استان هنوز افراد بسیاری برای درمان به استانهای همجوار مراجعه میکنند؟
ماندگاری پزشکان متخصص در استان بوشهر پائین است و باید راهکارهای مناسبی برای افزایش زمان ماندگاری پزشکان متخصص غیربومی و همچنین تولید نیروهای متخصص بومی اتخاذ شود و برای رفع کمبود متخصص در استان نیاز است که فرزندان این استان در تخصصهای مختلف آموزش ببینند و متخصص شوند، و این یک طرف مسئله است بلکه بخش مهم آن برمیگردد به عقیده ای که بین مردم شکل گرفته و آنها معتقدند پزشکان استانهای دیگر بهتر عمل میکنند؛ و این نیاز دارد که اعتمادسازی صورت بگیرید و مردم باور کنند برای کوچکترین بیماری نیازی نیست هزینه بیشتری صرف کنند و به استان دیگر مراجعه کنند که علاوه بر هزینههای درمانی، ناچارند هزینههای دیگری هم متقبل شوند.
با توجه به آلایندههای موجود در شهر عسلویه برای سلامت مردم چه برنامه ای در دستور کار دارید؟
در حال حاضر بیش از هر چیز مهمترین معضل شهرستانهای دیر، کنگان، جم و عسلویه تأثیرات صنعت بر زندگی مردم است، حالآنکه در سایر شهرستانهای استان بدین شدت و غلظت شاهد این پدیده نیستیم. و تمرکز ما در این شهرستانها باید روی اثرات صنعت بر زندگی و رفع مشکلات ناشی از وجود صنایع نفت و گاز بر سلامت مردم باشد.در این راستا هر کاری که میتواند جلوی صدمات جبرانناپذیر صنعت بر زندگی مردم را بگیرد مانند تحقیقات و غیره را باید انجام دهیم.
در حوزه عسلویه باید یک مطالعه کلی از سلامت مردم میزبان صنایع انجام و معاینات و آزمایشهای مخصوص سالیانه انجام شود، بدون شک دسترسی به وضعیت سلامت پیرامون عسلویه و آلاینده بودن واحدهای پالایشگاهی و پتروشیمی با بررسی نتیجه آزمایشها و معاینات مطلوبتر خواهد بود که بهمنظور دسترسی مطلوب به اطلاعات و وضعیت سلامت مردم به دنبال راهاندازی آزمایشگاه مجهز تشخیص سلامت در شهرستان عسلویه هستیم، که با توجه به شرایط خطرناک کنونی تداوم فعالیت عسلویه بدون لحاظ کردن مسائل سلامت و محیطزیستی ظلم آشکار به نسلهای کنونی و آینده است.
با تشکیل شعبه قضایی ویژه، برخورد با مدیران متخلف پتروشیمیها و پالایشگاهها که مبادرت به آلوده کردن محیطزیست و تهدید سلامت مردم میکنند در دستور کار قرار خواهد گرفت.
ساخت اورژانس هستهای به کجا رسیده است؟
یکی از پروژههای مهمی که در کنار فعالیت نیروگاه اتمی بوشهر مورد توجه قرار گرفته است، ساخت اورژانس هستهای است که این پروژه با کاربری هستهای و عمومی با اعتبار ۳۰ میلیارد تومان در زمینی به مساحت هشت هزار متر مربع آغاز شده است، که روند اجرایی مطلوبی دارد در جوار بیمارستان شهدای خلیج فارس بوشهر راهاندازی میشود که در حال حاضر از برنامه زمان بندی پروژه جلوتر هستیم و امید میرود در موعد مقرر دو ساله این پروژه تکمیل شود.
درباره پایگاه اورژانس هوایی فوریتهای پزشکی در بیمارستان سلمان فارسی توضیح دهید؟
با راهاندازی این پایگاه، بالگرد جدید اورژانس ۱۱۵ نیز در پد پروازی احداثشده در بیمارستان سلمان فارسی مستقر شد، این بالگرد از نوع Bell۲۱۲ است که پروازهای اورژانسی بهتمامی نقاط استان بوشهر را پوشش میدهد، تمامی توان و ظرفیت خود را برای ارائه خدمات باکیفیت بکار بستهایم تا پیامآور شادی برای مردم باشیم.
این بالگرد مجهز به چهار تخت و تجهیزات مراقبتهای ویژه است و همزمان توان جابهجایی چهار بیمار را دارد، برای تهیه و تجهیز این بالگرد که تمام وقت در اختیار دانشگاه علوم پزشکی بوشهر خواهد بود، ۵۰ میلیارد ریال هزینه شده است، این بالگرد با شعاع پروازی بالا تمام استان بوشهر را پوشش میدهد.
اورژانس هوایی بوشهر جزو ۱۴ پایگاهی است که برای نخستین بار از ۱۸ مرداد ۹۳ شروع به کار کرد و سالانه به صورت میانگین ۳۹ پرواز داشته است.با توجه به محدودیتی که در شعاع پروازی آمبولانس هوایی وجود داشت و نیز موقعیت استان که به شکل خطی با مرزهای آبی گسترده است ضروری بود که شعاع پروازی بالگرد ارتقا یابد، متوسط فاصله پایگاههای اورژانس در کشور ۴۰ کیلومتر و در بوشهر ۲۷ کیلومتر است و میانگین زمان رسیدن اورژانس بر سر صحنه در کشور در جادهها ۱۵ و در شهرها ۹ دقیقه است که این آمار در بوشهر به ترتیب هشت و ۶ دقیقه است.
توصیه شما به دانشجویان چیست؟
انسانهایی که برنامه ندارند در زندگی مجبور خواهند شد برای کسانی که برنامه دارند کار کنند ازاینرو از شما دانشجویان دعوت میکنیم به دنبال ترقی علمی باشید زیرا آینده متعلق به تلاش و پویش علمی شماست و مدیریت کشور به دست شما خواهد بود، شما وارد عرصهای از زندگی شدید که فراز و نشیبهای زیادی خواهد داشت اما شیرینی زندگی به تحمل این فراز و نشیبها و سختیهاست و ما از شما میخواهیم که قدر این روزهای زیبا را بدانید، انرژیهایتان را مصروف اهداف عالی کنید، معنویت را وارد زندگی خود کنید و به دنبال ترقی علمی باشید.
انتهای پیام/ حسینی مفرد
زمان انتشار: یکشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۷ - ۰۹:۳۱:۱۲
شناسه خبر: 75751