به گزارش خبرگزاری علم و فناوری از استان مازندران یکی از کارکردهای مناطق آزاد کشور زمینه سازی برای معافیت صادرات گمرکی است.
در مناطق آزاد فعالیتهای اقتصادی به ویژه تولیدی باید مد نظر قرار گیرد اما در حال حاضر مناطق آزاد پلی برای واردات کالاهای خارجی به کشور است و بیشتر منافع مناطق آزاد به نفع تولید کنندگان کشورهای خارجی است که کالاهای خویش را بدون پرداخت تعرفههای گمرکی وارد کشور میکنند.
فعالیت تعدادی از تجار در مناطق آزاد هم رونق گرفته که مهمترین خسارت این مناطق آسیب به واحدهای تولیدی کشور است.
در کشورهای پیشرفته با کاهش هزینههای تولید تا حدودی توانستند قیمت تمام شده محصول خویش را کاهش دهند و ایجاد مناطق آزاد در کشور باعث شده است که کالاهای تولیدی کشورهای ثالث به راحتی در دسترس خریداران ایرانی قرار گیرد.
به دلیل مشکلاتی که در پروسه تولید در کشور وجود دارد تولید کنندگان واقعی نتوانستند آنطور که باید و شاید نسبت به کاهش هزینههای تولید اقدام کنند همین موضوع باعث شده است که قیمت کالای ایرانی به نظر گرانتر از مشابه خارجی به بازار عرضه شود.
در ارتباط با کیفیت برگزاری این همایش و اقداماتی که قرار است انجام شود با خدیجه امیریان دبیر برگزاری این رویداد در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار علم و فناوری مازندران در ارتباط با چالشها و فرصتهای مناطق آزاد کشور، اظهار کرد: چالشها از دید قوانین مثل گمرک و مالیات و مباحث ویزا مورد بررسی قرار میگیرد که این چالش زیر گروههای بحث سامانههای گمرکی،لجستیک، مالیات که به صورت ریز مطرح است.
وی با اعلام اینکه در توسعه و استفاده از ظرفیتهای مناطق آزاد بحث فناوری مطرح است، گفت: مناطق آزاد قرار بود که جای برای صادرات باشد که در آن هم صادرات محصول و تکنولوژی مطرح است.
دبیر رویداد بررسی چالشها مناطق آزاد و مناطق ویژه اقتصادی کشور اضافه کرد: در حال حاضر مناطق آزاد بیشتر وارد کننده محصول بوده و این اقدام با نفس ایجاد مناطق آزاد فاصله جدی دارد.
وی ادامه داد: در مناطق آزاد روی مباحث فناوری چالش بسیاری زیادی داریم و اگر محصولی که قرار است در کشور یا در منطقه آزاد تولید شود و یا مونتاژ شود از امکانات و فرصتهای منطقه آزاد برای صادرات بهرهمند شود و این موضوع زمینه کاهش قیمت تمام شده محصول را فراهم کرده و ارزش افزوده صادراتی برای کشور دارد.
امیریان در ارتباط با چالش اصلی مناطق آزاد در حوزه فناوری افزود: مناطق آزاد کشور ما چالشهای از جنس لجستیک برای حمل و نقل، ترانزیت و قاچاق دچار مشکل هستند.
وی با اعلام اینکه امکانات فناوری ما در مناطق آزاد برای جلوگیری از قاچاق کافی نیست، یادآور شد: امکانات فنی ما در مناطق آزاد برای بررسی کیفت محصولات نیاز به تقویت دارد.
دبیر برگزاری همایش چالشهای مناطق آزاد و منطقه ویژه اقتصادی کشور در انزلی خاطر نشان کرد: یکی از چالشهای کلیدی ما این است که استانداردهای بسته بندی و لجستیک را فراهم کنیم.
وی با اعلام اینکه چالشهای مناطق آزاد کشور را به صورت جدی مورد بررسی قرار دادیم و طی فراخوانی از اساتید و دانشجویان درخواست کردیم که راهکارهای برون رفت از چالشها را ارائه دهند، گفت: پس از دریافت مقالات، آثار دریافتی داوری شده و راه حلها انتخاب شده و مناطق آزاد و مراکز علم و فناوری این ایدهها را تا رسیدن به مراحل مورد حمایت قرار میگیرد.
امیریان اضافه کرد: برای دریافت مقالات تا پایان اردیبهشت ماه فرصت داریم، تاکنون پنج مقاله در دبیرخانه ثبت شده است.
وی در ارتباط با داوری این رویداد گفت: کارشناسان داوری از بین فعالان منطقه آزاد انتخاب شده و ما هم در کنار این داوران کارشناسان علمی و فنی را در اختیار داریم که آثار مناسب انتخاب شود.
دبیر برگزاری همایش چالشهای مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور ادامه داد: در این گردهمایی به دنبال تقویت ارتباط علمی و فناوری مناطق آزاد کشور هستیم و از فعالیتهای جزیزهای پرهیز شود و در کنار این از ظرفیت پارکهای علم و فناوری کمک گرفته شود.
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری از استان مازندران،اولین رویداد تخصصی در زمینه چالش های مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با همکاری پارک علم و فناوری دانشگاه تهران و سازمان منطقه آزاد انزلی تحت عنوان "اکسپورت تک" در تاریخ 23 و 24 خرداد ماه سال 1398 در شهر انزلی برگذار میشود.
از بین طرح های ارسالی 10 طرح برتر جهت ارائه در رویداد اکسپورت تک انتخاب می گردند.
داوری نهایی توسط نمایندگان ویژه معرفی شده توسط روسای مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور انجام شده و از سه طرح برتر حمایت ویژه انجام میشود.
انتهای پیام/
زمان انتشار: چهارشنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۰۶:۳۰:۰۰
شناسه خبر: 77456