گاهی اوقات بزرگترین ضربهها را کوچکترین چیزها به انسان وارد میکند. این موضوعی است که در خصوص پشهها نیز صادق هستند. مامعمولا آنها را تحویل نمیگیریم، یا با مگسکش میزنیمشان، یا از حشرهکش استفاده میکنیم و یا آنها را عقیم میکنیم. با این وجود آنها زنده میمانند و هر روز ما را نیش میزنند.
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری و به نقل از آیافال ساینس، پشهها یکی از قدرتمندترین ناقلهای بیماری و اختلالات سلامتی هستند؛ آنها در سال ۲۰۱۳ بیش از آنکه انسانها جانشان را بگیرند، ما را به کام مرگ فرستادند. احتمالا برای مقابله با آنها، باید به خودمان نگاه بیاندازیم و یاد بگیریم که چه چیزی ما را در برابر این مخلوقات کوچک آسیبپذیر کرده است.
افرادی که گروه خونی O دارند از مالاریا در امان هستند
در همین راستا یک فراتحلیل به انجام رسیده که استعداد افراد را برای ابتلا به نوع وخیم مالاریا را در گروههای خونی مختلف مورد برررسی قرار داده است. این مطالعه تایید کرده است که افرادی که گروه خونی O دارند نسبت به سایر افراد بیشتر به نوع وخیم و کشنده مالاریا مقاوم هستند. سایر گروههای خونی یعنی P. falciparum نسبت به نیش پشه مقاوم نیستند و عفونت در آنها ایجاد میشود.
آبراهام دگراگه، دانشجوی دکترا از کالج رابرت استمپل، در یک بیانیه توضیح داده است: «برای فهم بیشتر اینکه چگونه گروههای خونی با ابتلا به مالاریا در ارتباط است، مطالعه ما راههای جدیدی برای توسعه گزینههای درمانی به ویژه واکسنهای ضدمالاریا نشان میدهد.»
مالاریا مهمترین بیماری انگلی و یکی از مسایل مهم بهداشتی تعدادی از کشورها بخصوص کشورهای گرمسیری و نیمه گرمسیری دنیا است. بیماری مالاریا با نامهای دیگری چونپالودیسم، تب و لرز، تب نوبه و تب متناوب نامیده میشود.
این بیماری به صورت عفونت حاد در بیشتر موارد وخیم و گاهی طولانی و با ویژگیهای تب متناوب و لرز، کم خونی و بزرگی طهال و گاه با ویژگیهای ساده یا کشنده دیگر خودنمایی میکند.

انتهای پیام/
تیمور خسروی
زمان انتشار: دوشنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۰۶:۳۰:۰۰
شناسه خبر: 77672