به گزارش خبرگزاری علم و فناوری از خراسان جنوبی و به نقل از ScienceDaily؛ تحقیق در مقیاسی کوچک شامل ۲۰ داوطلب بزرگسال اولین تحقیق کنترلشده است که به بررسی اثرات غذاهای بیش از حد فراوریشده توسط تعریف سیستم طبقهبندی NOVA میپردازد. این سیستم زمانی یک غذا را بیش از حد فراوریشده در نظر میگیرد که اغلب اجزای آن در تولیدات غذایی کارخانهای مانند روغنهای هیدروژنیزه، عوامل طعمدهنده و امولیسیونکنندهها باشد.

تحقیقات مشاهداتی صورت گرفته قبل روابط بین رژیمهای غذایی دارای غذاهای فراوریشده زیاد و مشکلات سلامتی را نشان داده است. اما به دلیل تصادفی نبودن جامعه هدف در این تحقیقات و سپس بررسی آن، دانشمندان نتوانستهاند با اطمینان از مشکلات غذاهای فراوریشده صحبت کنند.
یکی از محققان این تحقیق میگوید: «با اینکه ما به بررسی گروه کوچکی پرداختیم، نتایج حاصل از این آزمایش کنترلشده تفاوت واضح و ثابتی میان دو رژیم غذایی نشان داد. این اولین تحقیقی است که مضرات غذاهای بیش از حد فراوریشده شامل خوردن کالری بیش از حد و افزایش وزن را مشخص کرد.»

در این تحقیق ۲۰ داوطلب بزرگسال سالم شامل ۱۰ مرد و ۱۰ زن به صورت تصادفی و به مدت ۲ هفته در هر وعده به آنها غذاهای بیش از حد فراوریشده و دارای فراوری اندک داده شد. به عنوان مثال صبحانه دارای فراوری بالا میتواند پنیر خامه و گوشت بوقلمون و صبحانه دارای فراوری پایین شامل فندق، موز و شیر بود.
این تحقیق نشان داد با افزایش غذاهای بیش از حد فراوریشده، کالری مصرفی نیز افزایش یافت و شرایط سلامتی را در معرض خطر قرار خواهد داد. یکی از محققان این طرح افزود: «تحقیقاتی مانند این تحقیق بخش مهمی از درک نقش مواد مغذی در سلامتی بوده و میتواند به افراد در تشخیص غذاهای در دسترس و مغذی کمک کند که به افراد کمک میکند در درازمدت سالم بمانند.»
.jpg)
با این که این تحقیق مزایای غذاهای فراورینشده را تقویت میکند، محققان یادآوری میکنند محدودکردن غذاهای بیش از حد فراوریشده بسیار مشکل است. این محقق در ادامه افزود: «بایستی توجه داشته باشیم آماده کردن غذاهای فراورینشده صرف زمان و هزینه بیشتری را در بر دارد. تنها بسندهکردن به تذکر در زمینه مصرف غذای سالمتر بدون دسترسی بهتر به غذاهای سالم برای برخی افراد موثر نخواهد بود.»
زمان انتشار: شنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۳:۰۰:۰۳
شناسه خبر: 77845