با هدف توسعه گردشگری کشاورزی

جشنواره تمشک شهرستان سیاهکل برگزار شد

جشنواره تمشک سیاهکل با حضور پرشور مردم در روستای مهربن این شهرستان برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری از گیلان؛ اولین جشنواره تمشک شهرستان سیاهکل به همت شورای اسلامی و دهیاری روستاهای مهربن، سوتگوابر و توشی، و با حضور پرشور مردم و جمعی از مسئولین این شهرستان در روستای مهربن برگزار شد.

در این جشنواره که در راستای توسعه صنعت گردشگری به ویژه گردشگری کشاورزی در این شهرستان برگزار شد، علاوه بر اجرای آئین های بومی محلی به برپایی نمایشگاه عرضه محصولات متنوع صنایع دستی سیاهکل و دیلمان پرداخته شد.

دکتر ابراهیم آذرپور در گفت و گو با خبرگزاری علم و فناوری در گیلان با اشاره به این که محصولات کشاورزی از جمله تمشک می توانند منجر به ایجاد اشتغال فصلی و درآمدزایی برای کشاورزان و باغ داران منطقه شوند، تصریح کرد: این تولیدات قادرند به عنوان جذابیت گردشگری منجر به جذب گردشگران از نقاط مختلف کشور شده و توسعه کسب و کارهای متنوع مرتبط با صنعت گردشگری را رونق بخشند.

عضو اﻧﺠﻤﻦ ﻋﻠﻮم زراﻋﺖ و اﺻﻼح ﻧﺒﺎﺗﺎت اﯾﺮان با بیان این که تمشک گیاهی چند ساله با کاربردهای وسیع در صنایع مختلف دارویی، غذایی، آرایشی و بهداشتی و متعلق به خانواده گل سرخیان است، خاطرنشان کرد: این گیاه دارای بیش از 750 گونه در سطح جهان بوده که در دو گروه کلی تمشک های قرمز و سیاه جای می گیرند.

آذرپور به رشد طبیعی تمشک در مناطق جنگلی و بیشه زارها اشاره کرد و افزود: این گیاه از پراکنش وسیعی در نواحی آمریکای شمالی، اروپا و آسیا برخوردار بوده و در استان های مختلف کشورمان به ویژه گیلان، آذربایجان، خراسان، لرستان، مازندران و گرگان رشد می کند.

وی با اشاره به این که حدود ۴۰۰ گونه تمشک در نیمکره شمالی زمین و ۲۰۰ گونه در آسیا ثبت شده است، خاطرنشان کرد: بیش از ۷ گونه تمشک سیاه از قبیل Rubus caesius, R. hirtus, R. discolor, R. sanctus, R. persicus, R. hyrcanus, R. dolichocarpus  در مناطق مختلف کشورمان رشد می کنند.

آذرپور با بیان این موضوع که تمشک خزری R. hyrcanus که از انواع تمشک سیاه بوده صرفاً در نوار حاشیه ای دریای خزر روئیده و منشاء اصلی تنوع آن حاشیه جنوبی این دریاست، خاطرنشان کرد: سطح باغات میوه های دانه ریز کشور حدود ۳۱۷ هزار هکتار و میزان تولید این میوه ها حدود ۳.۳ میلیون تن بوده که تمشک ۰.۰۱ درصد از کل سطح این باغات و ۰.۰۰۲ درصد از کل میزان تولید آن را شامل می شود.

وی در پایان با اشاره به ارزش تغذیه ای بسیار مطلوب میوه تمشک و کاربردهای دارویی آن گفت: میوه این گیاه سرشار از آنتوسیانین ها، کاتچین ها، پلی فنول، اسید آسکوربیک، الاژیک اسید، کرسیتین، گالیک اسید، فیبر، کمپفرول، سالیسیلیک اسید، پروتئین و مواد معدنی بوده که مصرف آن در پیشگیری از برخی بیماری ها موثر است.

انتهای پیام/

 

زمان انتشار: جمعه ۲۴ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۵:۱۵:۴۵

شناسه خبر: 78294

دیدگاه ها و نظرات :
نام کامل وارد شود
دقیق و صحیح وارد شود
لطفا فارسی و خوانا باشد
captcha
ارسال
اشتراک گذاری مطالب