در سراسر تاریخ بشر هیچ کس به اندازه «الیزابت لفتوس»، روانشناس شناختی آمریکایی، در خصوص جایزالخطا بودن حافظه انسان نمیداند. در دهه ۱۹۹۰ با وجود اینکه یک هراس عمومی درباره سوء استفادههای جنسی شیطانی از فرزندان وجود داشت، اما این لفتوس به سادگی نشان داد که افراد میتوانند خاطرات نادرستی را در ذهن خود پرورش دهند که هرگز اتفاق نیافتاده است.
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری و به نقل از نیوساینتیست، اگر مدام از ذهن خود بخواهید تا یک موضوع را تصور کند، در واقع به باورپذیر کردن آن برای خود کمک کردهاید. در طول سه دههای که از مطالعات دکتر لفتوس می گذرد، شهرت او به جایی رسید که به عنوان متخصص روانشناسی در پرونده های جنایی اظهار نظر میکرد.
خاطرات کودکی تنها ساخته ذهنمان است
این استاد دانشگاه کالیفرنیا طی مطالعات خود دریافته است که به طور عجیب و غریبی در بسیاری از مصاحبه هایی که با افراد داشته است مواردی از خاطره مشترک «گم شدن در کودکی»، ترس بسیار و نجات پیدا کردن توسط یک فرد بزرگسال را ثبت کرده است.
در بسیاری از موارد انجام آزمایشها بر روی افراد مورد مطالعه وجود افسردگی و اختلالات تغذیه را در آنها نشان میداد. اما اختلال دیگری نیز وجود داشت که دکتر لفتوس آن را «تجربه دردناک» می نامد.
حافظه یا یادسپاری استعدادی است ذهنی برای ذخیره، حفظ و به یاد آوردن اطلاعات و تجربیات. پایه آن تشکیل ارتباطات موقتی قوی و کافی در قشر مغز میباشد. برخلاف باورهای حافظه تنها محدود به انسان نمیباشد و بسیاری از گونههای جانوری را شامل میشود.

انتهای پیام/
تیمور خسروی
زمان انتشار: یکشنبه ۹ تیر ۱۳۹۸ - ۰۶:۴۵:۰۰
شناسه خبر: 78325