مادران باردار بخوانند: چه کنیم تا فرزندمان به دیابت مبتلا نشود؟

این مطالعه بیش از ۱۰۰ هزار نوزادی را شامل می‌شود که در حدفاصل سال‌های ۱۹۵۰ تا ۲۰۱۱ به دنیا آمده‌اند. این داده‌ها نشان داد ۲۵ درصد از مادران اضافه‌وزن دارند و ۱۰ درصد آنان نیز به چاقی مبتلا هستند. در مقایسه با مادران نرمال، اضافه وزن داشتن یا چاق بودن در طول دوران بارداری به طور قابل ملاحظه‌ای احتمال ابتلا به هر دو نوع دیابت را در فرزند افزایش می‌دهند؛ ۲۶ درصد برای مادران دارای اضافه‌وزن و ۸۳ درصد برای مادران چاق.

نتایج یک مقاله جدید که در مجله Diabetologia منتشر شده نشان می‌دهد که چاقی در دوران بارداری می‌تواند احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲ در نوزاد را تا ۳.۵ برابر افزایش دهد. در صورتی که مادر باردار به جاقی مفرد دچار باشد، فرزندش به احتمال ۴۰ درصد دیابت نوع دو خواهد گرفت. بر اساس این پژوهش کنترل و کاهش چاقی در مادران باردار یک استراتژی بسیار ضروری است.

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری و به نقل از مدیکل‌‌اکسپرس، عوارض کوتاه مدت چاقی مادران باردار، نظیر دیابت بارداری، اکلامپسی (تشنج بارداری)، افزایش وزن نوزاد و افزایش احتمال زایمان سزارین به خوبی شناخته شده هستند. به علاوه اکنون تحقیقات جدید نشان می‌دهد که چاق بودن مادران باردار سلامتی نوزاد را برای طولانی مدت به خطر می‌اندازد. به عنوان مثال احتمال بیماری‌های قلبی وعروقی پیش از بلوغ و مرگ زودرس نوزاد از جمله نتایج این پدیده هستند.

راه‌های جلوگیری از ابتلای فرزند به دیابت چیست؟

پیش از این نیز مطالعاتی ارتباط میان چاقی مادر و دیابت نوزاد را نشان داده بودند، مواردی که اما در مقیاس اندک انجام شده بودند. این مطالعه که توسط دکتر ربکا رینالدز، از دانشگاه ادینبور انگلیس به انجام رسیده ارتباط میان ضریب توده بدن مادر (IBM) و احتمال بروز دیابت در بزرگسالی فرزند وی را مورد مطالعه قرار داده است.

این مطالعه بیش از ۱۰۰ هزار نوزادی را شامل می‌شود که در حدفاصل سال‌های ۱۹۵۰ تا ۲۰۱۱ به دنیا آمده‌اند. این داده‌ها نشان داد ۲۵ درصد از مادران اضافه‌وزن دارند و ۱۰ درصد آنان نیز به چاقی مبتلا هستند. در مقایسه با مادران نرمال، اضافه وزن داشتن یا چاق بودن در طول دوران بارداری به طور قابل ملاحظه‌ای احتمال ابتلا به هر دو نوع دیابت را در فرزند افزایش می‌دهند؛ ۲۶ درصد برای مادران دارای اضافه‌وزن و ۸۳ درصد برای مادران چاق.

دیابت نوع دو، شیرین یا غیروابسته به انسولین، نوعی اختلال در متابولیسم بدن است که با بالا بودن قند خون در شرایط مقاومت در برابر انسولین و کمبود نسبی انسولین شناسایی می‌شود.

انتهای پیام/

تیمور خسروی

زمان انتشار: سه شنبه ۱۸ تیر ۱۳۹۸ - ۱۶:۳۴:۲۵

شناسه خبر: 78641

کلید واژه‌ها:
دیدگاه ها و نظرات :
نام کامل وارد شود
دقیق و صحیح وارد شود
لطفا فارسی و خوانا باشد
captcha
ارسال
اشتراک گذاری مطالب