به گزارش خبرگزاری علم و فناوری استان بوشهر؛ سرگرم شدن افراد جامعه در فضای مجازی، منجر به پایین آمدن آمار مطالعه در کشور و کاهش رشد تفکر افراد شده است، بنیانهای تفکر هر جامعهای براساس میزان مطالعه و سواد مردم آن شکل میگیرد.
سواد رسانهای ارتباط مستقیمی با میزان سرانه مطالعه و کتابخوانی در جوامع پیشرفته داشته و به نوعی ارتباطی مستقیم و متقابل را دارا میباشند. هر اندازه ملتی کتابخوان باشد، میتوان به نرخ بهرهوری در آن کشور پی برد.
در حال حاضر سرانه مطالعه در کشورمان نگران کننده است. آمار رسمی مطالعه در ایران زیر ۲۰ دقیقه است که با توجه به رتبه اول سرانه مطالعه در جهان به میزان بیش از ۹۰ دقیقه برای کشور ژاپن، این آمار بسیار ناامیدکننده است. نگران کنندهتر آن است که از این زمان مطالعه برای ایرانیان، ۶ دقیقه مربوط به مطالعه کتابهای درسی است!
(12).jpg)
حال سوال اینجاست آیا با سرانه مطالعه زیر 20 دقیقه در روز که بخشی از آن هم شامل مطالعات غیر تخصصی و علمی می باشد می توان امیدوار به ارتقاء سواد رسانه ای جامعه شد یا از طرف دیگر ارتقاء سواد رسانه ای در جامعه تا چه میزان می تواند بر سرانه مطالعه در کشور تاثیر گذاشته و باعث شکوفایی، پیشرفت و تحول در عرصه های مختلف گردد؟
مرتضی چشمهنور، کارشناس و پژوهشگر حوزه رسانه در پاسخ گفت: امروزه افراد به دلیل حضور در شبکههای اجتماعی و فضای مجازی و عدم بهرهگیری از سواد رسانهای مناسب و کافی بر این باورند که میتوانند تمامی اطلاعات و نیازهای خود را از این حوزه تامین نموده و بدون توجه به صحت و سقم اطلاعات در دسترس قرارگرفته از آن به عنوان مرجع و بدون نیاز به تحقیق و بررسی استفاده نمایند. لذا همواره بیش ازهر زمان دیگری خود را بی نیاز از مطالعه می بینند.
وی برای رفع موانع و ایجاد زمینه و بستر لازم جهت ترویج و توسعه فرهنگ مطالعه راهکاری داد و افزود: نهادهای مختلفی چون خانواده، مدارس و نظام آموزشی، کتابداران و کتابخانهها، دولت؛ رسانههای گروهی؛ ناشران باید با رفع مشکلات موجود، هم سو و هم هدف، به سمتوسوی مشخصی حرکت کنند.
چشمه روشن تاکید کرد: در راستای ارتقاء سطح دانش و مهارتهای سواد رسانهای میبایست تمامی متولیان این امر اعم از نهادهای دولتی همچون آموزش و پرورش، شورای عالی فضای مجازی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، رسانه ملی و ... . تک سایر نهادهای غیر دولتی و خصوصی همچون اندیشکده ها، پژوهشکدهها، انجمن ها و ....حتی تک تک پژوهشگران، اساتید، مدرسین و کارشناسان این حوزه بر اساس مسئولیت اجتماعی خود وظیفه دارند تمام اهتمام خود را در راستای پیادهسازی مفاهیم سواد رسانهای بکار گیرند.
انتهای پیام/حسینی مفرد
زمان انتشار: چهارشنبه ۱۹ تیر ۱۳۹۸ - ۱۱:۰۰:۰۰
شناسه خبر: 78708