فرآیند مونتاژ تلسکوپ فضایی جیمز وب متعلق به سازمان فضایی ناسا به طور ۱۰۰ درصدی به پایان رسیده است. پس از تلسکوپ فضایی بازنشسته کپلر، جیمز وب قرار است به عنوان رصدخانه بزرگ فضایی بعدی ناسا، جایگزین آن شود. این تلسکوپ فضایی ۹.۷ میلیارد دلار برای ناسا خرج برداشته و در مارس ۲۰۲۱ مطابق برنامه پرتاب خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری و به نقل از اسپیس، «بیل اوکس» مدیر پروژه جیمز وب از مرکز پرواز فضایی گودارد ناسا در گرینبلت مریلند، میگوید: «مونتاژ این تلسکوپ و ابزارهای علمی و سپر خورشیدی آن و در مجموع تبدیل یک فضاپیما به رصدخانه یک دستاورد فوقالعاده به شمار میآید که توسط تیم جیمز وب به انجام رسیده است.»
بزرگترین تلسکوپ فضایی جهان آماده شد
مدیر پروژه تلسکوپ فضایی جیمز وب ادامه میدهد: «این نقطه عطف نماد تلاشهای هزاران نفری است که بیش از ۲۰ سال از زندگی خود را به ناسا، سازمان فضایی اروپا، آژانس فضایی کانادا، کمپانی نورثروپ گرومن و سایر شرکای صنعتی و علمی وقف کردند.»

این ماهواره در معرض خطرهای زیادی قرار دارد. مثلاً باید بتواند تمام فشارهای لحظهٔ پرتاب را تحمل کند. تلسکوپ به هنگام پرتاب به صورت تا شده درون کپسول بالای موشک قرار میگیرد و وقتی به فضا رسید، آینهها و سپر خورشیدی آن باز میشوند. بعد از آن هم دستگاهها و ابزارها به کار میافتند.
زمانی که تلسکوپ هابل در سال ۱۹۹۰ به فضا فرستاده شد، دچار یک مشکل بزرگ بود که نمیتوانست عکسهای خیلی شفاف و پر جزییاتی بگیرد. با این حال ناسا در یک مأموریت جداگانه با شاتل، فضانوردانی را برای تعمیر آن فرستاد. هابل به ما نزدیک است و در مدار زمین گردش میکند؛ ولی جیمز وب پس از استقرار در فاصلهٔ ۱٫۵ میلیون کیلومتری زمین، دیگر دسترسی به آن برای انجام تعمیرات غیرممکن خواهد بود.

انتهای پیام/
تیمور خسروی
زمان انتشار: دوشنبه ۲۵ شهریور ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۰:۰۰
شناسه خبر: 81161