آغاز به کار تولید نیمه صنعتی جلبک اسپیرولینا در ما خبرگزاری علم و فناوری - آغاز به کار تولید نیمه صنعتی جلبک اسپیرولینا در مازندران/ تولید جبلک اسپرولینا مازندران در انتظار سرمایه گذار
اختصاصی خبرگزاری علم و فناوری:

آغاز به کار تولید نیمه صنعتی جلبک اسپیرولینا در مازندران/ تولید جبلک اسپرولینا مازندران در انتظار سرمایه گذار

رئیس جهاد دانشگاهی مازندران با اعلام اینکه هر کیلو جلبک بین ۴۰۰ هزار تا دو میلیون تومان به فروش می‌رسد، گفت: تولید نیمه صنعتی جلبک اسپیرولینا در مازندران آغار شده چشم انتظار حضور سرمایه گذار هستیم.

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری از استان مازندران خط تولید نیمه صنعتی تولید جلبک اسپرولینا در جویبار به بهره‌برداری رسیده است.

اجرای این طرح در بسیاری از نقاط کشور شروع شده است و با توجه به ارزش غذایی بالایی که دارد کشور ما به عنوان یکی از وارد کنندگان این محصول برای تغذیه دام و طیور محسوب می‌شود.

برخی از محققان برونئی را یکی از کشورهای مستعد تولید جلبک معرفی می‌کنند مدیران این کشور طرح صنعتی تولید جلبک اسپرولینا را در دستور کار خویش قرار دارند.

با توجه به شرایط آب و هوایی مازندران واین موضوع به صورت جدی در دستور کار متولیان امر در استان قرار گرفته است.

پیش از رونمایی از طرح تولید جبلک اسپرولینا سازمان بسیج علمی مازندران در مجموعه پارک کشاورزی اقدام به تولید این محصول کرده وکلاس‌های آموزشی متناسب با تولید جلبک راه‌اندازی کرده است.

در روزهای اخیر جهاد دانشگاهی مازندران اقدام به راه اندازی و تولید مرکز تولید جلبک اسپرولینا به صورت نیمه صنعتی کرده است که درباره کم و کیف محصول تولید شده و برنامه‌های بلند مدت این مجموعه با واحد عبدالهیان در این ارتباط گفت و گو کردیم.

وی با اعلام اینکه فاز اجرایی این مرکز با بیش از 2 سال مطالعات علمی از مهر ماه سال 96 آغاز شده است، گفت:راه اندازی و اجرایی کردن این پایلوت که یک و نیم سال به طول انجامید  از  5 ماه گذشته به صورت آزمایشی کار تولید را آغاز و به صورت رسمی در حال انجام کار هستیم.

رئیس جهاد دانشگاهی مازندران با اعلام اینکه میزان ظرفیت تولید این مرکز ماهیانه 50 کیلوگرم است،گفت:این میزان تولید ماده خشک در 10 استخر در فضای 600 متری است که در دوره‌های 2 هفته‌ای یک بار برداشت می‌شود که نمونه این استخر و مرکز پایلوت در کشور وجود ندارد .

وی بیان کرد: نمونه تولید جلبک بدلیل لحاظ شدن شاخص های بهداشتی و سلامت تولید محصول قابل استفاده برای گرید انسانی نیز است .

وی در پاسخ به این سوال که نحوه تولید این جلبک چقدر با استانداردهای جهانی فاصله دارد، گفت: این مرکز پایلوت به صورت نیمه صنعتی است در سراسر دنیا اطلاعات درستی در مورد جلبک‌هایی که بالای 70 درصد تولید دارند، وجود ندارد .

رئیس جهاد دانشگاهی مازندران اظهار داشت: طرح تکثیر و پرورش جلبک اسپیرونیلا کاملاً علمی و بومی شده و اطلاعات آن براساس تلاش و تجربه محققان جهاد دانشگاهی است .

عبدالهیان در مورد عملیاتی شدن ظرفیت تولید و آورده جلبک اسپیرولینا برای استان و میزان فروش محصول تصریح کرد: ظرفیت تولید به مرور زمان و به آب و هوا و شرایط محیطی در میزان تولید بستگی دارد. .

رئیس جهاد دانشگاهی مازندران عنوان کرد: کاربرد جلبک در حوزه دام و طیور و آبزیان باعث حذف آنتی بیوتیک می شود، مصرف آنتی بیوتیک در کشورهای توسعه یافته ممنوع شده تا غذای سالم و ارگانیک تحویل مردم دهند.

عبدالهیان بیان داشت: برای استفاده حیوانی مشکلی وجود ندارد و با آزمایش یکساله در مزرعه پرورش ماهی به نتیجه حذف آنتی بیوتیک رسیدیم و از لحاظ اقتصادی به صرفه و به آورده های سلامت جامعه هدف کاملاً نزدیک است.

وی افزود: در بحث آبزیان نیز برای پرورش ماهیان خاویاری که در آغاز رشد اشتهای زیادی ندارند جلبک بهترین غذا برای رشد آنها است.

رئیس جهاد دانشگاهی مازندران در مورد میزان هزینه مرکز پایلوت نیمه صنعتی تکثیر و پرورش جلبک اسپیرونیلا گفت: راه اندازی مرکز پایلوت پنج  میلیارد ريال هزینه در برداشت و 3 نفر ثابت مشغول به کار هستند .

عبدالهیان در مورد میزان آورده اقتصادی جلبک بیان کرد: آورده اقتصادی جلبک در هر کیلو  از 400 هزار تومان الی 2 میلیون تومان است و بستگی به میزان بازاریابی و کیفیت محصول دارد.

وی تصریح کرد: محدودیتی برای متقاضیان و سرمایه گذاران در حوزه تولید جلبک وجود ندارد و جهاد دانشگاهی دانش های لازم را در این خصوص ارائه

می دهد.

رئیس جهاد دانشگاهی مازندران عنوان کرد: در حوزه تولید جلبک مورد خاصی در کشور نداریم لذا تولید این محصول حتی در کف تولید با حداقل نیرو به صرفه است و محصولی صادراتی است .

عبدالهیان افزود: هدف گذاری ما برای تولید جلبک به اندازه بخشی از نیازهای کل کشور است و در صورت ورود سرمایه گذاری مشکلی برای راه اندازی مجموعه بزرگتر نداریم.

وی ظرفیت استفاده جلبک در سطح کشور را بسیار بالا دانست و بیان کرد: فضای کافی رقابتی برای مصرف جلبک در کشور وجود دارد و واحدهای تولید مرغ کشور  بزرگترین متقاضی و خریدار جلبک هستند.

رئیس جهاد دانشگاهی مازندران گفت: به دانش لازم برای ایجاد پایلوت صنعتی رسیده ایم و نیاز به سرمایه گذار برای راه اندازی پایلوت صنعتی داریم .

عبدالهیان اظهار کرد: محققان جهاد دانشگاهی به دانش لازم در زمینه تولید جلبک در ابعاد متفاوت دست یافتند و محیط کشت را طی بیش از 14 مرحله آزمون و خطا بهینه کردیم تا جلبک ها به دیواره نچسبند و در فضای استخر رشد کنند .

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری از استان مازندران تولید جلبک در سال‌های آینده یکی از نیازهای اساسی کشور تبدیل می‌شود چه جای اینکه گرایش به مصرف این ماده مغذی در واحدهای تولیدی گوشت سفید و قرمز کشور آغاز شده است.

با توجه به توانمندی داخلی در تولید این محصول انتظار است که متولیان امر زیرساخت‌های لازم برای تولید این ماده مغذی را فراهم کنند.

انتهای پیام/

زمان انتشار: یکشنبه ۶ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۶:۳۲:۳۷

شناسه خبر: 85320

دیدگاه ها و نظرات :
نام کامل وارد شود
دقیق و صحیح وارد شود
لطفا فارسی و خوانا باشد
captcha
ارسال
اشتراک گذاری مطالب