اگر می بینید که فردی در خیابان عطسه یا سرفه معمولی میکند و میترسید که بیماری کروناویروس (کووید 19) داشته باشد، نگران نباشید زیرا عطسه از علامتهای شایع بیماری کووید 19 نیست. علائم اصلی کووید 19 تب و سرفه خشک است. از دیگر علائم دیدهشده دیگر میتوان از خستگی، حالت تهوع، بدندرد، سرفه، تنگینفس و مشکلات گوارشی یاد کرد.
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری و به نقل از ساینسالرت، برای بسیاری از افراد شروع فصل بهار با آلرژی همراه است. علائم آلرژی فصلی اغلب شامل عطسه، گرفتگی سینوسها و همچنین خارش چشم است. بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، در حدود 56000 بیمار مبتلا به کووید 19 در چین، احتقان فقط در 4.8 درصد از موارد رخ داده بود. اصلیترین علائم کروناویروس شامل تب است که در 87.9 درصد بیماران مورد مطالعه مشاهده شده است، سرفه خشک در 67.7 درصد از موارد، و خستگی در 38.1 درصد.
آيا عطسه کردن یکی از علائم ابتلا به کووید ۱۹ است؟
شباهتهای فراوان و همپوشانی بین علائم کووید 19 و علائم سایر بیماریهای رایج مانند سرماخوردگی، آنفلوانزا و آلرژیهای فصلی یکی از دلایل نیاز به آزمایشهای گسترده است. همچنین یک نفر میتواند همزمان كروناویروس و یک بیماری دیگر داشته باشد. ایالات متحده در مقایسه با سایر کشورها مانند چین و کره جنوبی همچنان در قافله آزمایشات سریع عقب مانده است. در جدول زیر میتوانید علائم مختلف بیماریهای تنفسی و ریوی نظیر سرماخوردگی معمولی، آنفلوانزا و آلرژیها را با یکدیگر مقایسه کنید.

با این حال، پس از چند هفته تاخیر در تولید و توزیع آزمایشات، ایالات متحده اکنون شروع به بهبودی تستهای خود کرده است. بر اساس پروژه رهگیری بیماران کووید 19، بیش از 350000 آمریکایی برای کروناویروس آزمایش دادهاند. آمریکا تا به امروز بیشترین آمار ابتلا به این بیماری را در دنیا دارد. بعد از آمریکا ایتالیا و چین هستند.
درمان موارد جدی بیماری کووید۱۹ عفونت بهتر است که در بیمارستان انجام شود اما سازمان جهانی بهداشت توصیه میکند که وقتی درمان بیمارستانی میسر نیست یا خطرناک است (مثلاً وقتی که تختهای بیمارستانی موجود نیست یا بیمارستان از پذیرش بیمار خودداری میکند) باید به درمان بیمار در منزل نیز توجه ویژه نشان داد.
تشخیص بیماری تنفسی کووید ۱۹ و ویروس کرونای جدید همراه آن با استفاده از آزمونهای واکنش زنجیرهای پلیمراز (PCR)، آزمایش اسید نوکلئیک و کیتهای آزمایش الیزا انجام میشود. پژوهش منتشر شده در فوریهٔ ۲۰۲۰ ادعا میکند که سیتی اسکن سینه بهتر از آزمونهای واکنش زنجیرهای پلیمراز بازدهی دارد.

انتهای پیام/
تیمور خسروی
زمان انتشار: شنبه ۹ فروردین ۱۳۹۹ - ۲۱:۱۱:۴۴
شناسه خبر: 86887