به گزارش خبرگزاری علم و فناوری از استان خوزستان، از روز 30 بهمن ماه سال 1398 نخستین بیماران مبتلا به کرونا در کشور ایران شناسایی شدند و پس از آن در همه نقاط این بیماری گسترش یافت.
یکی از نکاتی که خانواده های ایرانی با آن مواجه هستن این است که چگونه از کودکان خود از ترس ناشی از ویروس کرونا پیشگیری کنیم؟
آنفولانزا افراد مسن و کودکان هستند را تهدید می کند
برای پاسخ به این سوال مریم تشویقی مشاور، روانشناس بالینی و عضو سازمان نظام روانشناسی ایران توضیحاتی برای همه هموطنان بیان کرد و پاسخ چندین سوال دیگر در این زمینه را داد.
این مشاور و روانشناس در همین ارتباط اظهار کرد: بیماری هایی مانند ابولا و سارس هم مانند ویروس کرونا، جان افراد بسیاری را در سراسر جهان گرفته بود.ند، اما متاسفانه ترس و وحشت ناشی از این بیماری ها شدیدتر از تهدید خود بیماری است که معمولا از بزرگترها به کودکان هم سرایت می کند.
وی در ادامه با طرح این سوال که چگونه می توان در چنین روزهایی آرام باقی ماند؟ گفت: واکنش بیش از حد نشان دادن به یک موضوع استرس آور، طبیعی است و گاهی ما نمی توانیم واکنش های خود را مهار کنیم. افراد در اینگونه اپیدمی ها، شرایط را ارزیابی می کنند و وقتی احساس می کنند، موضوع خارج از کنترل آنها است، دچار ترس و واهمه می شوند.
تشویقی اضافه کرد: یکی از ویروس های خطرناک که اگر به آن توجه نشود، ویروس آنفلوآنزا است که هر ساله جان افراد بسیاری که معمولا افراد مسن و کودکان هستند را تهدید می کند، اما به دلیل وجود واکسن و داروهای مناسب درمان، مردم را وحشت زده نمی کند.
با آرامش و صادقانه با کودکان خود صحبت کنید
عضو سازمان نظام روانشناسی ایران توضیح داد که انسان ها وقتی احساس کنند که روش پیشگیری و درمانی مناسبی برای نوعی بیماری نداشته باشند، وحشت زده می شوند.
این مشاور و روانشناس تصریح کرد: از طرفی کودکان با شنیدن حرف های بزرگترهای خود و همچنین شنیدن اخبار مربوط به ویروس کرونا، به علت اینکه نمی دانند چه اتفاقی دارد می افتد، بیش از بزرگترها دچار ترس و وحشت می شوند.
وی درباره چگونگی آرامش در چنین روزهایی گفت: ابتدا با کسب آگاهی بیشتر در مورد این نوع ویروس و روش های مراقبتی که هر روز به دنبال بررسی های بیشتر محققان به روزرسانی می شوند، خود را آرام کنید و سپس با آرامش و صادقانه با کودکان خود صحبت کنید.
ترس های بی مورد کودکان را برطرف کنید
تشویقی یادآور شد: به کودکان در مورد این ویروس جدید توضیح دهید و به آنها بگویید که تمام محققان چینی و البته دنیا، روی روش درمان بیماری ناشی از ویروس کرونا تحقیق کرده و مراقب هستند این ویروس گسترش نیابد. به آنها بگویید، این بیماری شبیه نوعی سرماخوردگی بسیار شدید است و برای پیشگیری از ابتلا باید تمام موارد بهداشتی را رعایت کنند.
عضو سازمان نظام روانشناسی ایران تاکید کرد: به کودکان خود بیاموزید که چگونه باید از خودشان مراقبت کنند و سپس از آنها بخواهید تا از افکار و ترس های احتمالی شان بگویند، بدین ترتیب می توانید سوء تفاهم ها و ترس های بی مورد آنها را برطرف کنید.
روانشناس بالینی خاطرنشان کرد: صحبت کردن با کودکان و آموزش روش مراقبت از خود به آنها می تواند از ترس و وحشت بی موردشان پیشگیری کند.
انتهای پیام/
زمان انتشار: جمعه ۳ مرداد ۱۳۹۹ - ۲۰:۲۷:۰۸
شناسه خبر: 89507