برای کسی که به مواد غذایی یا دارویی حساسیت دارد، خطر شوک آنافیلاکتیک همیشه در کمین است. یک مطالعهی جدید پزشکی نشان میدهد که قرصی وجود دارد که میتواند از آنافیلاکسی خفیف جلوگیری کند. آنافیلاکسی یک واکنش حساسیت سیستمی خطرناک برای زندگی است که بهطور بالقوه ممکن است در عرض چند ثانیه یا چند دقیقه پس از قرارگرفتن در معرض مادهی حساسیتزا ایجاد شود.
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری و به نقل از مدیکال اکسپرس، طبق گفتهی بنیاد آسم و حساسیت آمریکا، این واکنش در 1 فرد از هر 50 آمریکایی رخ میدهد، گرچه بسیاری معتقدند که این میزان بالاتر است (نزدیک به 1 در 20). اگر فشار خون فرد در هنگام آنافیلاکسی آنقدر کم شود یا مجاری هوایی آنقدر بسته شود که نتواند اکسیژن کافی به اندام خود وارد کند، فرد دچار شوک آنافیلاکسی میشود.
قرص جدید برای جلوگیری از بروز «آنافیلاکسی» در افراد دارای حساسیت دارویی یا غذایی
داروهای مورد استفاده در مطالعه بهعنوان مهارکنندههای «بی.تی.کی» شناخته میشوند؛ این اسم مخفف آنزیمی بهنام «تیروزین کیناز بروتن» است که در داخل برخی سلولها وجود دارد. در این مطالعه از سه مهارکنندهی مختلف بی.تی.کی استفاده شده است که هنگام آزمایش بر روی سلولها در لوله آزمایش، واکنشهای حساسیتی را مسدود میکنند. علاوهبر این، این مطالعه از یک داروی خوراکی و دارویی تأییدشده توسط ایالات متحده، که باعث کاهش یا جلوگیری از واکنشهای حساسیتی از جمله واکنشهای آنافیلاکسی شدید میشود، استفاده کرده است.
دکتر «بروس بوچنر»، استاد پزشکی در دانشکدهی پزشکی دانشگاه شمالغربی «فاینبرگ»، میگوید: «این قرص کاملاً بهمعنای واقعی کلمه میتواند نجاتبخش باشد. تصور کنید که میتوانید برای پیشگیری از بروز واکنش حساسیتی جدی بهصورت پیشگیرانه دارو مصرف کنید.» مهارکنندههای بی.تی.کی در حال حاضر با قیمت تقریبی 500 دلار بهعنوان یک جایگزین موفق در شیمیدرمانی برای بیماران مبتلا به سرطانهای خون مانند لوسمی لنفوسیتی مزمن، در بازار در دسترس هستند.
آنافیلاکسی یا بیشدفاعی یک واکنش آلرژیک جدی است که بهطور ناگهانی آغاز میشود و میتواند منجر به مرگ گردد. آنافیلاکسی معمولاً با علایمی همچون ضایعات جلدی، خارش، تورم گلو و افت فشار خون همراه است. دلایل معمول آنافیلاکسی شامل نیش حشرات، مواد غذایی و داروهاست یکی از داروهای ایجاد کننده ی آن هپارین است ، درصورت مصرف زیاد منجر به مرگ میشود.
آنافیلاکسی معمولاً علائم بسیار متفاوتی را ظرف چند دقیقه یا ساعت ایجاد میکند. اگر علت آنافیلاکسی مادهای باشد که مستقیماً به بدن و جریان خون وارد شدهاست (درون وریدی)، علائم آنافیلاکسی بهطور متوسط بین ۵ تا ۳۰ دقیقه ظاهر میشوند. زمان متوسط ۲ ساعت خواهد بود اگر علت غذایی باشد که فرد مصرف کردهاست.
رایجترین قسمتهایی که درگیر میشوند عبارتند از: پوست (۹۰–۸۰٪)، ریه و راه تنفسی (۷۰٪)، معده و روده (۴۵–۳۰٪)، قلب و رگهای خونی (۴۵–۱۰٪)، و سیستم عصبی مرکزی (۱۵–۱۰٪). معمولاً دو مورد یا بیشتر از این سیستمها درگیر میشوند.

انتهای پیام/

خبرنگار: تیمور خسروی
زمان انتشار: یکشنبه ۱۲ مرداد ۱۳۹۹ - ۲۲:۱۵:۰۰
شناسه خبر: 89693