به گزارش خبرگزاری علم و فناوری از استان مازندران، با شیوع کرونا در کشور بحث حضور مسافر و جلوگیری از تردد آنها در استان مطرح شده است.
با وجود تلاشهای مقامات محلی این اقدام اثرگذار نبوده و زمینه تردد مسافران و گردشگران در این استان از ایام عید فراهم شده است.
هرچند بعدها طی چند روز تردد درون استانی تا حدودی از حجم مسافرتها در استان را کم کرد اما نتوانست جلوی شیوع بیماری را در این استان بگیرد.
در ایام عید بابل بیشترین حجم تعداد مبتلایان به کرونا را در اختیار داشت و حتی انتقاداتی نسبت به عملکرد مدیران دانشگاه علوم پزشکی این شهرستان مطرح شده است.
تلاشها هم بر کنار گذاشتن رئیس دانشگاه علوم پزشکی بابل در دستور کار قرار داشت اما به سرانجام نرسید.
در پیک دوم بیماری که هرچند مسئولان دانشگاه علوم پزشکی مازندران معتقد هستند که همچنان در پیک اول قرار داریم اساسا زنجیره این بیماری قطع نشده است، تعداد فوتیهای ناشی از ابتلا به کرونا در بیمارستانهای آمل خبر ساز شده است به طوریکه نماینده مردم آمل در مجلس شورای اسلامی از فوت 23 نفر طی 48 ساعت پرده برداشت.
این موضوع باعث انتقادات جدی نسبت به عملکرد مسؤولان دانشگاه علوم پزشکی در مواجه با این بیماری شده است به طوریکه حاجیپور در صحن علنی مجلس نسبت به این موضوع به صورت جدی واکنش نشان داده و اعلام کرد حضور رئیس دانشگاه مازندران در شرایط حال حاضر خسارت برای استان است.
نماینده مردم آمل در مجلس شورای اسلامی تیغ انتقادات را به سمت معاون پشتبیانی دانشگاه علوم پزشکی مازندران هم برده و یکی از دلائل کم کاری و ایجاد مشکلات در دانشگاه علوم پزشکی مازندران برای مردم عملکرد ضعیف پنبهچی ذکر کرده است.
حاجی پور روز گذشته در مصاحبه با یکی از خبرگزاریهای مازندران اصرار بر عملکرد ضعیف مسؤولان دانشگاه علوم پزشکی مازندران داشته و اعلام کرده است که اقدامات دانشگاه علوم پزشکی در درمان بیماران کرونایی مناسب نبوده است.
وی اضافه کرد: به شدت در بیمارستانهای آمل که سانتر مراکز درمانی غرب استان است به لحاظ تجهیزات دچار مشکل هستیم.
نماینده مردم آمل در مجلس شورای اسلامی اعلام کرد: بنده پیش از بروز مشکل چالشها و نیازمندیهای مراکز درمانی آمل را به استحضار مسئولان دانشگاه اطلاع دادم و حتی به آنها اعلام کردم که اگر شما به لحاظ شرایط شغلی در دریافت اعتبارات معذوریت دارید از طریق نمایندگان مجلس این موضوع را پیگیری کنید.
حاجی پور در عین حال اعلام کرده است، اگر مدیران دانشگاه نسبت به تامین تجهیزات اقدام میکردند دلیل برای انتقادات وجود ندارد
وی با اشاره به اختصاص اعتبار 150 میلیارد تومانی وزارت بهداشت برای تامین و خرید تجهیزات دانشگاه علوم پزشکی مازندران، گفت: اگر این اعتبار در اختیار دانشگاه قرار نگرفته است به صورت مشخص اعلام کنند و اگر اعتبار اختصاص پیدا کرده و کافی نبوده است هم به نمایندگان مجلس و مردم توضیح دهند.
ماجرا به این جا ختم نشد، مسئولان دانشگاه علوم پزشکی مازندران هم حق به جانبتر از نماینده آمل اقدامات انجام شده را خویش را تشریح کردند و معقتد هستند که نماینده آمل در مجلس شورای اسلامی واقعیتها را بیان نکرده است.
در بیانهای که دانشگاه علوم پزشکی مازندران در اختیار رسانههای متعدد استان قرار داده آمده است: سیستم اکسیژنرسانی به بیماران در بیمارستانهای تابعه این دانشگاه و نیز همه بیمارستانهای کشور بر مبنای شرایط قبل از اپیدمی کووید ۱۹ طراحی شده که پاسخگوی نیاز بوده اما با اوج همهگیری کرونا و اختصاص تختهای بیمارستانها به بیماران مبتلا به کرونا، نیاز بیمارستانها به اکسیژن به شدت افزایش یافته و تقویت سیستم اکسیژنرسانی نیز ضرورت یافت.
لازم به ذکر است سیستم اکسیژنرسانی بیمارستانهای تابعه دانشگاه در شهر آمل بر خلاف ادعای نماینده محترم همگی مجهز به دستگاه اکسیژنساز بوده است که با لحاظ شرایط پیشگفت، دانشگاه علوم پزشکی مازندران در اسرع وقت با همه موانع موجود اعم از تولید پایین شرکتها، وجود نیاز بسیار از جانب تمام بیمارستانهای درگیر بیماری در کشور، محدودیتهای اعتباری و سایر نسبت به خرید، نصب و راهاندازی چهار دستگاه اکسیژنساز جدید برای تقویت سیستم موجود در بیمارستانهای امام خمینی (ره)، امام رضا (ع) و امام علی (ع) آمل اقدام کرد.
مناقشه دیگری که بر زبان منتخب مردم شهر هزار سنگر آمل جاری شد؛ نبود سیتیاسکن در این شهر است در حالیکه تا پیش از این دو دستگاه سیتیاسکن تنها در بیمارستانهای دولتی امام خمینی و ۱۷ شهریور آمل در حال فعالیت بوده و بنابر قرارداد منعقده در مهر ماه سال ۱۳۹۸ با هیأت امنای ارزی وزارت بهداشت و درمان جهت خرید دومین دستگاه سیتیاسکن ۱۷ شهریور آمل به ارزش ۱.۵ میلیارد تومان نیز اقدام و با پیگیریهای مستمر خریداری شد و بهزودی و پیش از موعد، نصب و راهاندازی میشود.
بد نیست بدانیم؛ در همین هفت ماه اخیر و با شیوع ویروس کووید ۱۹ در استان تنها در شهر آمل ۲۳ میلیارد تومان برای توسعه زیرساختهای درمانی آمل برای مقابله با این بیماری هزینه شد.
از جمله اقدامات ضربتی با هدف افزایش اطمینان درمان و کاهش مرگ ناشی از کرونا میتوان به راهاندازی پیش از موعد مقرر اورژانس بیمارستان ۱۷ شهریور آمل به عنوان یکی از پروژههای مهم دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اعتبار ۱۴۰ میلیارد ریال در شهرستان آمل اشاره کرد.
در دوره مدیریتی فعلی، خدمات توسعهای ارزشمندی در حوزه سلامت شهرستان آمل به انجام رسیده که نتیجه زحمات مدیران و مسؤولان قبلی و فعلی است، دهها پروژه بهداشتی و درمانی به مساحت ۲۰ هزار و ۹۰۱ مترمربع با هزینهای بالغ بر ۵۱.۷ میلیارد تومان، تکمیل و تجهیز و راهاندازی اورژانس بیمارستان ۱۷ شهریور و خریداری دستگاه CT اسکن برای این بیمارستان، زایشگاه، اورژانس، مرکز سرطان و بیمارستان امام علی و نیز اخذ مجوز راهاندازی پردیس پزشکی آمل که میتواند تحولی در خدمات تخصصی حوزه سلامت باشد به انجام رسیده است.
در شرایطی که مسؤولان دانشگاه در کنار پزشکان، پرستاران و سایر همکاران نظام سلامت، جان برکف همه توان خود را برای خدمت به مردم بهکار گرفتند و در این راه شهدای خدمت گرانقدری را تقدیم ملت بزرگ ایران کردند و در راستای رهنمودهای مقام معظم رهبری در حمایت از نظام سلامت، انتظار است همه عزیزان اعم از نمایندگان و مسؤولان محترم سایر قوا در این جهاد مقدس، خدمتگزاران سلامت را یاری کنند و از اقداماتی که ما را از هدف خدمت به مردم منحرف میکنند پرهیز کنند.
بیشک رفتارهایی که در جهت سهمخواهی بیشتر شهرستانی از منابع موجود صورت میپذیرد مردم شهرهای استان را از عدالت در دسترسی به خدمات دور خواهد کرد، لذا ضرورت دارد با تعامل سازنده،تمام ظرفیتهای موجود در فضای همدلی و همکاری در توسعه متوازن و عادلانه استان به کار گرفته شوند.
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری مازندران، الحق و انصاف از سختیها و تلاش کادر درمان در مقابله با شیوع کرونا نمیتوان به راحتی گذشت و باید قدر دان لحظهلحظه تلاشهای آنها بود اما حقیقت امر باید پذیرفت که پزشک بدون تجهیزات مصداق سرباز بدون اسلحه است، نمیتوان از کادر درمانی که با کمبود تجهیزات مواجه هستند انتظار معجزه داشت.
نمونه از چالشهای درمانی برای دستگاه اکسیژن ساز که این روزها گریبانگیر بزرگترین بیمارستان دولتی قلب مازندران است، بیتفاوت بود، گزارش مستهلک بودن این دستگاه در رسانههای مازندران منتشر شده اما دانشگاه علوم پزشکی واکنشی نسبت به این موضوع نداشته است.
در مجموع باید پذیرفت که نه تنها کشور بلکه همه دنیا به نوعی در برابر شیوع کرونا غافلگیر شدند و تنها راه برون رفت از این مشکل جهانی رعایت فاصله اجتماعی و تلاش متولیان امر و مسئولان تامین نیازمندیهای مراکز درمانی است.
مرگ عزیزان بسیار سخت و دردناک است و واقعا در شرایط حال حاضر برای مردم پذیرفته نیست که خانواده آنها در اثر کمبود تجهیزات جان به جان آفرین تسلیم میکنند.
انتقاد نماینده آمل در مجلس شورای اسلامی بهانهای شد تا برخی از رسانهها هم آتش بیار معرکه شده و بنا را بر تغییر سیدعباس موسوی رئیس فعلی دانشگاه علوم پزشکی مازندران قرار دادند.
رسانهها در استان مازندران تیغ انتقادات را به سمت رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران تیزتر کرده و به نوعی خواستار ورود مسئولان وزارت بهداشت و استاندار برای انتخاب رئیس دانشگاه جدید هستند هر چند به نظر میرسد که وزیر بهداشت چندان علاقهای به تغییر رئیس دانشگاه در شرایط حال حاضر ندارد.
انتهای پیام/