به گزارش خبرگزاری علم و فناوری از استان مازندران، مصرف قرص برنج همچنان در کشور جان میگیرد.
میزان مصرف این محصول در استانهای گیلان، مازندران و گلستان بسیار بالا است به همین مسمومیت با قرص برنج در این استان همیشه زیاد بوده است.
در آخرین خبر منتشر شده از سوی پزشکی قانونی مازندران بیش از 13 نفر در سه ماهه سال جاری به دلیل استفاده از قرص برنج جان باختند.
این موضوع را علی عباسی مدیرکل پزشکی قانونی مازندران به خبرنگاران این استان اعلام کرده است.
وی با ارائه آمار مرگ 8 خانم و پنج آقا در اثر استفاده از قرص برنج، اظهار کرد: بیشترین آمار فوتیهای ناشی از قرص برنج در مازندران مربوط به شهرهای بابل با چهار فوتی و شهرهای قائمشهر و نوشهر هر کدام دو فوتی داشتند.
نکته قابل تامل در آمارهای مدیرکل پزشکی قانونی مازندران مصرف قرص برنج در ماههای فرودین، اردیبهشت و خرداد است که در این فصل عملیات کاشت برنج آغاز میشود.
مدیرکل پزشکی قانونی مازندران به صورت غیر مستقیم نسبت به در دسترس بودن این محصول مرگبار در استانهای شمالی کشور اشاره کرد و گفت: باید با توزیع کنندگان برخورد جدی انجام شود.
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری اگرچه ممنوعیت برای فروش این محصول در کشور وجود دارد اما هنوز افرادی هستند به صورت زیرپلهای نسبت به فروش آن اقدام میکنند.
بهترین جایگزین برای قرص برنج معرفی محصول مناسب که کشاورزان برای حفظ محصول بتوانند از آن استفاده کنند.
به صورت کلی درباره استفاده قرص سیر و نمک در این ارتباط در فضای مجازی صحبت شده است که در گزارشهای بعدی در این ارتباط بیشتر خبر و گزارش تهیه میشود.
(آلومینیوم فسفید به انگلیسی: Aluminium phosphide) که در ایران آنرا با نام قرص برنج میشناسند، یک ترکیب شیمیایی است که با فرمول AlP شناخته میشود. قرص مرگ آور برنج، فسفید آمونیوم یا فسفید کلسیم یا روی به وزن سه گرم است.
این قرص بوی سیر یا ماهی گندیده میدهد و ترکیبی خطرناک از فسفیدها است که به عنوان یک حشرهکش برای جلوگیری از آلودگی و آفتزدگی برنج انبار شده، غلات و خوراک دام استفاده میشود.
بر اساس اعلام سازمان پزشکی قانونی کشور، به طور کلی سم فسفید آلومینیوم یا همان قرص برنج، در سالهای اخیر منجر به مرگ بیش از 800 نفر از هموطنانمان شده است؛ بیش از نیمی از موارد مرگ و میر ناشی از مسمومیت با سموم دفع آفات ناشی از قرص برنج بوده است؛ واضح است که حتی یک مورد مسمومیت با قرص برنج هم نباید مشاهده شود چرا که توزیع و خرید و فروش این سم در سطح کشور ممنوع است و از سال 1390 قرص برنج از جانب ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، کالای ممنوعه اعلام شده است و خرید و فروش و استفاده آن مشمول مجازات است.
انتهای پیام/
زمان انتشار: سه شنبه ۱۴ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۱:۰۸:۱۰
شناسه خبر: 89828