به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری از زاهدان، امین سالاری، یکی از دانشجویان نخبه زاهدان می باشد که توانسته است در زمینه برق و رباتیک فعالیت کند.
نوشتار ذیل حاصل از گفتگوی تفصیلی خبرگزاری علم و فناوری با این نخبه است:
اوج فعالیت من مربوط به هفت ساله گذشته است که نسبت علاقه من را در زمینه رباتیک نشان می دهد.
مطالعات فراوان بنده در زمینه علم رباتیک باعث شده است که هم اکنون من یکی از مدرسین پژوهش سرای دانش آموزی شوم که بتوانم علم رباتیک را به صورت گسترده به نوجوان این استان آموزش دهم.
بنده توانستم پنج اختراع به نام خود ثبت کنم که متاسفانه به دلیل مشکلاتی که بر سر راه نخبگان قرار می گیرد نتوانسته ام مجوز سه اختراع خودم را دریافت کنم.
اما دو اختراع دیگرم بسیار هم کاربردی می باشد که در زمینه رشته تحصیلم هست، اختراع اولم من مربوط به سیستم اتوماتیک ایمنی است.
این سیستم پس از نصب در ساختمان ها، در اثر وقوع زلزله آژیر خطر از این دستگاه به صدا در می آید و برق کل ساختمان قطع می شود.
اما از آن جایی که اکثر زمین لرزه ها در شب رخ می دهد و امکان قطعی برق وجود دارد، این سیستم طوری تعبیه شده است که هنگام وقوع زلزله علامت اضطراری این دستگاه روشن و خاموش می شود و نشان می دهند که افراد باید در مکان امن حاضر شوند.
ایده این اختراع زمانی به ذهن من رسید که دیده بودم در زمان وقوع زلزله در کرمانشاه، علاوه بر خسارت های وارد شده در برخی از مناطق آتش سوزی رخ داده بود.
آتش سوزی یکی از عواملی است که باعث افزایش خسارت های وارده شده به مناطق زلزله زده می شود، برای اینکه راهی پیدا کنیم که بتواند مانع از این حریق شویم.
پس از انجام مطالعات فراوان و تحقیقات انجام شده متوجه شدم که در زمان وقوع زلزله لوله های گاز شکسته می شود و باعث اتصالی و آتش سوزی در سیستم برق شده و به این نتیجه رسیدم که در هنگام وقوع زلزله برق قطع می شود احتمال وقوع آتش سوزی وجود ندارد و این شد که این دستگاه را اختراع کردم.
اختراع دوم من عینک ایمنی هوشمند است که در زمان انجام کار با دستگاه تراشکاری فلز و جوش لازم هست، این دستگاه باعث جلوگیری از خطرات احتمالی وارد شده به اپراتورمی شود.
کارکرد با این دستگاه تراشکاری به گونه ای است که اگر اپراتور عینک ایمنی را بر روی چشم خود قرار ندهد دستگاه تراشکاری راه اندازی نمی شود.
اپراتور به محض اینکه این عینک های ایمنی را بر روی چشم خود قرار دهد مجوز راه اندازی به دستگاه به صورت بیسیم ارسال می شود و دستگاه شروع به فعالیت می کند.
در بعضی از مواقع شاهد سهل انگاری کارگرانی که مشغول به کار بودند بودم که عدم استفاده از عینک ایمنی باعث ایجاد خسارت های جبران ناپذیر هم به خود و هم می شود و این انگیزه ای را برای ساخت عینک ایمنی ایجاد می کند.
در حال حاضر در جهت ارتقا فعالیت و اختراعات خود هستم که بتوانم به زودی اختراعات را به تولید انبود برسانم و به جامعه عرضه کنم.
متاسفانه از طرف ارگان های دولتی هیچ گونه جهت اختراعاتم پرداخت نشده و تمام هزینه برای به ثمر رساندن اختراعات خودم پرداخت کرد.
زمان انتشار: سه شنبه ۲۸ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۹:۱۹:۴۶
شناسه خبر: 90131