گروه دانش خبرگزاری علم و فناوری - پایگاه رتبه بندی تایمز ، معتبرترین نظام رتبه بندی بین المللی است که هر ساله طی گزارشی به معرفی برترین دانشگاه های جهان در رشته های مختلف می پردازد . این پایگاه در جدیدترین بررسی خود، به معرفی برترین دانشگاههای جهان در سال 2020 نموده است که خوشبختانه نام دانشگاه های کشورمان نیز در این رتبه بندی به چشم می خورد .
برترین دانشگاه های جهان در کدام کشورها حضور دارند ؟
بر اساس اطلاعاتی که سایت رسمی تایمز اعلام نموده است، در بین ده دانشگاه برتر جهان، ۸ دانشگاه به ایالات متحده و ۲ دانشگاه به بریتانیا تعلق دارد. دانشگاه آکسفورد حائز رتبه اول و دانشگاههای استنفورد، هاروارد، کالتک، ام ای تی، کمبریج، برکلی، ییل، پرینستون و شیکاگو به ترتیب رتبههای دوم تا دهم این رتبهبندی را به خود اختصاص دادهاند. این بررسی از بین هزار و 527 دانشگاه از 93 کشور و بر اساس نقطه نظرات اعضای علمی و آکادمیک برجسته در دانشگاهها صورت گرفته است. شاخصهایی که برای رتبهبندی دانشگاههای جهان از آن استفاده شده است شامل ۱۳ شاخص عملکردی است که در مجموع آموزش، پژوهش، انتقال دانش و چشمانداز بینالمللی دانشگاهها را اندازهگیری میکند.
در جدول زیر می توانید 20 دانشگاه برتر جهان را در سال 2020 مشاهده نمایید :
.jpg)
نکته ای که در مورد رتبه بندی جدید تایمز وجود دارد آن است که دانشگاه آکسفورد همچون پنج سال گذشته توانسته است جایگاه نخست خود را در این رتبهبندی حفظ کند ، اما دانشگاه کمبریج برای نخستینبار از سال ۲۰۱۴ ، با تنزل رتبه در مرتبه ششم این سیستم رتبهبندی قرار گرفته است. نگاهی گذرا به رتبههای ۲۰۰ به بعد نشان میدهد که دانشگاههای بریتانیا و ایالات متحده نیز جایگاه برتر خود را در این نظام رتبهبندی از دست دادهاند.
دانشگاه فودان چین، برترین دانشگاه آسیایی
در آسیا نیز، ۱۶ دانشگاه در بین ۱۰۰ دانشگاه برتر رتبه بندی تایمز دیده می شود، از چین دانشگاههای فودان رتبه ۷۰، ژجیانگ رتبه ۹۴، شانگهای جیاتونگ رتبه ۱۰۰ و موسسه علوم و فناوری پیشرفته کرهجنوبی با رتبه ۹۶ در بین دانشگاههای نخبه دیده میشود. دانشگاههای چین، کرهجنوبی، هنگکنگ و کانادا نسبت به سال های گذشته به مرتبههای بالاتر صعود کرده و موقعیت خود را تثبیت کردهاند.
رتبه دانشگاههای جمهوری اسلامی ایران
از جمهوری اسلامی ایران نیز خوشبختانه ۴۷ دانشگاه در بین ۱۵۲۷ دانشگاه معتبر جهان رتبههای متفاوتی را بدست آوردهاند. در این رتبهبندی، نخستین دانشگاه ایران، دانشگاه علوم پزشکی کردستان است که در رتبهای بین ۳۰۱ تا ۳۵۰ قرار دارد. دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل دومین دانشگاه ایران است که در فاصله رتبههای ۳۵۱ تا ۴۰۰ قرار گرفته است. سومین دانشگاه برتر جمهوری اسلامی ایران نیز دانشگاه صنعتی شریف است که رتبهای را بین ۴۰۱ تا ۵۰۰ به خود اختصاص داده است.
در جدول زیر می توانید 10 دانشگاه برتر کشور را مشاهده نمایید :
.jpg)
دانشگاههای صنعتی اصفهان، کردستان، محقق اردبیلی، شهید بهشتی، علوم پزشکی شهید بهشتی، صنعتی شیراز، تبریز، علوم پزشکی تبریز و یاسوج در رتبه 11 تا 20 دانشگاه برتر کشور قرار گرفته اند .
پایگاه رتبه بندی تایمز یکی از نظامهای معتبر بین المللی است که از سال ۲۰۰۴ مراکز آموزش عالی را در سرتاسر جهان مورد ارزیابی و رتبه بندی قرار داده است که در ۲۰۱۳ میلادی برای نخستین بار رتبهبندی دانشگاههای آسیایی را در کنار رتبهبندیهای بینالمللی خود انجام داد. در رتبهبندی حاضر، از بیش از ۸۰ میلیون استناد مستخرج از بیش از ۱۳ میلیون اثر پژوهشی و ۲۲۰۰۰ پاسخی که در بررسیهای جهانی به دست آمده استفاده شده است. شاخصهای عملکردی به طورکلی در ۵ گروه قرار دارند. آموزش (محیط یادگیری) با وزن ۵۳۹ درصد، پژوهش (حجم، درآمد و شهرت و اعتبار) با وزن ۳۰ درصد، استنادها (تاثیر پژوهش) با وزن ۳۰ درصد، چشمانداز بینالمللی (اعضای هیات علمی، دانشجویان و پژوهش) با وزن ۷/۵ درصد و درآمد صنعتی (انتقال دانش) با وزن ۲/۵ درصد.
انتهای پیام /

خبرنگار : سجاد عبدلی
زمان انتشار: شنبه ۲۲ شهریور ۱۳۹۹ - ۰۸:۰۰:۰۰
شناسه خبر: 90614