به گزارش خبرگزاری علم و فناوری از فارس، ۱/۲ درصد از جمعیت کشور را عشایر تشکیل میدهند که در میان آنها ۱۸۵ هزار دانش آموز در 6133 مدرسه عشایری تحصیل می کنند و از این تعداد ۴۷ درصد دانش آموزان دختر هستند.
مدارس عشایری به صورت سیار، نیمه سیار و ثابت اداره میشوند که شامل هزار و ۷۰۰ مدرسه سیار و نیمه سیار و ۱۳۰۰ مدرسه کانکسی ۸۰۰ مدرسه به صورت چادر و تعدادی مدرسه کپری می باشد.
در ایامی که کرونا همه را درگیر خود کرده بود و دانشآموزان مجبور به خانهنشینی و آموزش از طریق فضای مجازی شدند، بسیاری از کودکان عشایر تنها با شبکههای مجازی و برنامه شاد آشنا نبودند، بلکه این دانش آموزان، داشتن تلفن همراه آرزوی آنهاست، حتی این دانش آموزان به تلویزیون نیز دسترسی ندارند و همین امر سبب شده تا دانش آموزان عشایری دلهره بیشتری در امر به دانش آموز در امر آموزش داشته باشند.
شاید 30 درصد از دانش آموزان عشایر کشور از برنامه شاد و آموزش مجازی بهره مند بودند.

در اواخر پایان سال تحصیلی گذشته ایثار معلمان که با وجود صعب العبور بودن بسیاری از این مناطق مشغول به خدمت بیمنت به دانشآموزان عشایر بودند، قابل توجه بود. حکایت دانش آموزان عشایری در جریان تعطیلات مدارس از آن دست موضوعاتی بود که فاصله میان گزارش مسئولان تا واقعیت بسیار بود، گزارشهایی که بر اساس آن جریان آموزش در مدارس عشایری بدون وقفه در حال پیگیری است آن هم با توضیح درسنامه های مختلف، که چندان فایده ای برای آموزش دانش آموزان عشایری نداشت.
آموزش و یادگیری دانش آموزان مناطق عشایری در تعطیلات کرونایی مدارس را باید در کنار گزارش مسئولان از زاویه نگاه معلمان این منطقه هم روایت کرد، دو روایتی که تفاوتهای زیادی با هم دارند که به روشن شدن بخشی از واقعیت ها که کمتر به آن پرداخته می شود، کمک میکند.
یک روی سکه به روایتی از معلمان و دانشآموزان مناطق عشایری آن را حکایت میکنند، روایتی که بر عدم دسترسی آنها به آموزش مجازی و تلویزیون و تعطیلی جریان آموزش در تعطیلات کرونایی صحه گذاشت.
به گفته «اسماعیلی» عضو کمیسیون آموزش مجلس مطابق آمار آموزش و پرورش، ۳.۵ میلیون دانش آموز دسترسی به سامانه شاد و فضای مجازی ندارند! و حتی آمار مرکز پژوهشهای مجلس بیش از این عدد را نشان میدهد.
تعداد 185 هزار دانش آموز عشایری کشور (11500نفر) تحت تعلیم و تربیت آموزش و پرورش عشایر فارس قرار دارد، این تعداد دانش آموز در (21) مرکز شبانه روزی و ۶۰۰ آموزشگاه سیار چادری و نیمه سیار کانکسی و پیش ساخته بتنی تحصیل میکنند که (40) درصد آن را دانش آموزان دختر تشکیل می دهد.
به گفته بهنام حیدری ریس آموزش و پرورش فارس، دانش آموزان مدارس عشایر فارس از تاریخ ۱۵ شهریور ماه جاری سال تحصیلی جدید را همزمان با سایر مدارس استان و کشور آغاز کردند.
وی بازگشایی مدارس شبانه روزی و خوابگاه ها را تابع تصمیمات ستاد استانی مدیریت شیوع بیماری کرونا دانست و در وضعیت های سه گانه سناریو های مختلفی را به اجرا خواهیم گذاشت و مدارس ابتدایی سیار ، نیمه سیار و ثابت عشایری را با رعایت دقیق پروتکل های بهداشتی و دستورالعمل های واصله به صورت حضوری و با رعایت فاصله اجتماعی آغاز شده است.
ظرفیت ماده ۷۸ الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت "۲" میتواند در ایجاد دسترسی دانشآموزان مناطق محروم به ملزومات نرم افزاری و سخت افزاری آموزش الکترونیکی، نرم افزارها و پلتفرم های آموزشی به عنوان یک راهکار مورد توجه قرار بگیرد، یعنی از ظرفیت نهادهای دولتی و اقتصادی برای تامین ملزومات و زیرساخت مورد نیاز دانشآموزان مناطق محروم استفاده کرد.
گزارش از صمن رخ صهبانیا
انتهای پیام/
زمان انتشار: پنج شنبه ۲۰ شهریور ۱۳۹۹ - ۰۸:۰۰:۰۰
شناسه خبر: 90629