چرا بیماریهای مانند کووید-19، علم را مجبور میکنند که سریعتر از گذشته، حرکتکند؟ علم در طول تاریخ خود همواره به حرکتکردن با سرعتی آرام شهرت دارد. انشار دادههای خشک، سرد و سخت علمی، پیشرفت روند واکسنها و درمانها، نیازمند یک زمان طولانی است.
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری و به نقل از تایم، اما سرعت شیوع بیماریها اینچنین نیست. آنها با سرعت بسیار بیشتر از تحقیقات علمی حرکت میکنند و بههمین دلیل برای رسیدن به آنها باید سرعت بیشتری داشت. تلاشگران عرصه علم درصدد آن هستند که هرچه بیشتر و بهتر ویروس سارس-کووید-2 را که باعث بیماری کووید-19 میشود را فهمکنند.
پردیس ثابتی: کووید-۱۹ منجر به پیشرفت سریعتر علم میشود!
تنها درطول چند هفته پس از شیوع این بیماری در میان انسانها، دانشمندان توانستند که ژنوم ویروس و توالی آن را شناسایی کنند. اینکار توانست به پژوهشگران هدف و مقصدی مشخص را در جهت تولید واکسن و درمانهای دیگر بدهد.
دکتر «پردیس ثابتی» پروفسور مرکز سیستمهای بیولوژیکی در دانشگاه هاروارد که با مجلة تایم مصاحبهکردهاست در این ارتباط گفت: «سرعت تحقیقات درباره کشف ژنوم ویروس کرونا بسیار بسیار سریع بود شاید دلیل آن این بود که این بیماری شیوع بسیار گستردهای داشت و ما هیچ زمانی برای تلف کردن نداشتیم.»
خانوم «ثابتی» یک محقق برجسته در بیماریهای واگیردار است. او و نیمش در سال 2014 هنگام شیوع بیماری ابولا توانستند درجهت مشخصساختن شکل این ویروس کمک بسیاری بکنند. آنها با کمک گرفتن از دادههای به دستآمده از بیمارانشان این روند را پیش بردند.

او دراین همین باره میگوید: « بهمحض آنکه ما توانستیم به دادههای مفید دربارة بیماری دسترسی پیدا کنیم، آنها را در اینترنت منتشر ساختیم، چراکه فرض میگرفتیم این منطقیترین و عقلانیترین کاری است که در طول یک همهگیری باید انجام داد.
پردیس ثابتی زیستشناس محاسباتی، ژنتیکدان پزشکی و ژنتیکدان فرگشتی است که روشی آماری بیوانفورماتیکی توسعه دادهاست که بخشهای در معرض انتخاب طبیعی را مشخص میکند. همچنین الگوریتمی طراحی نموده که اثرات ژنتیک بر تکامل بیماری را نشان میدهد.

انتهای پیام/
خبرنگار: احمدرضا آبی
زمان انتشار: شنبه ۲۹ شهریور ۱۳۹۹ - ۰۸:۲۰:۰۰
شناسه خبر: 90867