به گزارش خبرگزاری علم و فناوری از استان مازندران،شیوع ویروس کرونا زمینه تعطیلی بسیاری از مدارس در سطح جهان را فراهم کرده است با توجه به اینکه آموزش تعطیل بردار نیست، گزینههای مختلفی روی میز متولیان امر آموزش برای پیگیری مسائل درسی دانش آموزان قرار گرفته است.
از اوائل شروع ویروس کرونا و تعطیلی مدارس، متولیان آموزش و پرورش به نوعی دچار سردرگمی جدی شده بودند و در این بین برخی از معلمان به صورت جهادی و بدون چشم داشتی و از سردغدغه و دلسوزی برای کشور و دانش آموزان پیگر مسائل تعلیم و تربیت دانش آموزان بودند.
فاطمه زارعی معلم مازندرانی بود که از همان زمان شیوع کرونا بحث استفاده از روش کلاس معکوس را در دستور کار خویش قرار دارد و با استفاده از ظرفیت فضای مجازی کلاس درسش در ایام کرونا را تعطیل نکرده است.
با توجه به تداوم شیوع کرونا و مشکلاتی که هنوز گریبانگیر دانش آموزان و معلمان کشور است، بنا داریم در این گزارش از مباحث کارشناسی این خانم معلم که شیوههای تدریسش مورد توجه متولیان امر در رسانه ملی قرار گرفته و در یکی از شبکههای رسانه ملی هم حضور یافت گفت و گو کنیم.
این کارشناس حوزه آموزش به روش معکوس در گفت و گو با خبرنگار علم و فناوری مازندران،اظهار کرد: تحولات امروزی در عرصه زندگی ضرورت اجتناب ناپذیر برای توجه و پیگیری مسائل آموزشی برای هر فرد است.

وی با اعلام اینکه با گسترش فضای مجازی همه باید به فکر یادگیری و افزایش مهارت در حوزههای مختلف باشیم، افزود:یکی از روشهای افزایش دانش و مهارت که نیاز است دست اندارکاران آموزش و پرورش هم نسبت به آن اهتمام جدی داشته باشند استفاده از روشی کلاس معکوس است که با این روش یادگیرنده را برای یادگیری مادام العمر هدایت کرده و این روش زمینه ماندگاری وسیعتر و بهتری دارد.
وی در تشریح رویکرد کلاس معکوس، گفت:دانش آموز یا فرد یادگیرنده در این روش قبل از تدریس آموزش مستقیم در کلاس درس به صورت شخصی پرورش داده می شود، با این روش جای کلاس و مدرسه تغییر کرده و محتوای آموزش قبل از تدریس معلم در اختیار دانش آموزان قرار میگیرد و به بیشترین فرایند یادگیری با مسئولیت دانش آموز در خانه انجام میشود.

این کارشناس آموزشی درباره ویژگی این روش تدریس، گفت: دانش آموزان تا هر زمان که دلشان بخواهند در محیط آرام و بدون دلهره و اضطراب یا هر محیطی را که مناسب بدانند می توانند یاد بگیرند چراکه معلم محتوا در اختیار دانش آموزان قرار می گیرد این محتوا می تواند فایل های متنی، صوتی، تصویری، فیلم، انیمیشن و شبیه سازی شده باشد. وی ادامه داد:فراگیران محتوا را مطالعه و بررسی می کنند زمانی که در کلاس حضور می یابد تا حدود بسیار زیاد مطالب را یاد گرفته در نتیجه رویکرد کلاس معکوس موجب سرعت بخشیدن به یادگیری، تعمیق یادگیری و یادگیری ماندگار منجر می شود.
زارعی خاطر نشان کرد: یکی از وظایف و عملکرد اساسی معلم در کلاس معکوس طراحی آموزشی است، طراحی آموزشی یعنی پیش بینی روشها و راه کارها و منابع تحقق اهداف درسی می باشد که ارتباط سه عنصر اصلی آموزش، معلم و دانش آموز و محتوا نقش مهمی در طراحی آموزشی دارد که در این معلم نقش تسهیل گر بر فعالیت دانش آموزان در یادگیری و راهنما در نظر گرفته شده است.
وی ادامه داد:معلم باید فعالیت های در نظر بگیرید که همسو و هم راستا با محتوای کتاب درسی باشد تا باعث انگیزه و کنجکاوی در یادگیری دانش آموز شود،بکار گیری رویکرد کلاس معکوس از آن جا که مدیریت یادگیری توسط خود دانش آموز صورت می گیرد دامنه تفکر، خلاقیت و یادسپاری، رغبت و علاقه دانش آموز را افزایش داده و همچنین زمینه خود شناسی، مدیریت تفکر و فرا شناخت تقویت می شود.

این کارشناس آموزشی خاطر نشان کرد: در این روش معلم محتوا، آزمایشات را آماده کرده و حتی پرسشهای که اقرار است از فراگیران انجام شود، در این روش مشارکت از پیش تعین شده برای دانش آموز تعریف شده است.
وی با اعلام اینکه بنده در درس ریاضی و علوم بسیار زیاد از این روش استفاده کردم، گفت: بنده زمانی که می خواهم تدریس کنم محتوای آموزشی را برای دانش آموزان ارسال کرده و اعلام میکنم که حتما نگاهی به درسهای پیشرو داشته باشند و در زمان تدریس مطلب سریعتر منتقل میشود و سرعت یادگیری دانش آموزان و ماندگاری آن چندین برابر است.

زارعی با اعلام اینکه اگر بخواهیم در فضای مجازی بر اساس روشهای معمول پیگیر مسائل درسی باشیم حتما با مشکل کمبود وقت مواجه میشویم، گفت:در این روش دانش آموز وادار به پیگیری مسائل درسی شده و معلم ضمن مشارکت گیری دانش آموزان فرصت پیگیری بیشتر مطالب درسی به دانش آموزان را میدهد.
انتهای پیام/
زمان انتشار: چهارشنبه ۹ مهر ۱۳۹۹ - ۰۹:۱۳:۳۰
شناسه خبر: 91142