به گزارش خبرگزاری علم و فناوری از اصفهان به نقل از ای بی سی نیوز، طبق دستورالعمل های جدید کالج پزشکان عمومی سلطنتی استرالیا (RACGP)، زنانی که به شدت به بیماری کووید19 مبتلا شده اند باید استفاده از پیشگیری از بارداری ترکیبی را ترک کنند، توصیه احتیاط آمیز پیشگیری از بارداری فقط با پروژسترون یا روش مانع می باشد.
.JPG)
در بیشتر موارد، در صورت تشخیص ویروس کرونا، زن بودن به شما برتری می بخشد. تحقیقات نشان می دهد زنان کمتر به سختی بیمار می شوند یا بر اثر این بیماری می میرند.
دقیقاً مشخص نیست که چرا ممکن است جنس بیولوژیکی ما را بیشتر یا کمتر مقاوم کند، اما زنان تمایل دارند واکنش های ایمنی قوی تری داشته باشند و تصور می شود که هورمون های جنسی در این امر نقش دارند.
با این حال، یک راه وجود دارد که در آن هورمون ها - به ویژه استروژن - ممکن است خطر عوارض کووید19 را افزایش دهد.
زنانی که به شدت به بیماری کووید19 مبتلا شده اند باید استفاده از پیشگیری از بارداری ترکیبی را ترک کنند
طبق دستورالعمل های جدید کالج پزشکان عمومی سلطنتی استرالیا (RACGP) ، زنانی که به شدت به بیماری کووید19 مبتلا شده اند باید استفاده از پیشگیری از بارداری ترکیبی را ترک کنند. به این دلیل که کووید19 می تواند خطر لخته شدن خون را افزایش دهد - خطر با استفاده از داروهای ضد بارداری هورمونی حاوی استروژن (که احتمال لخته شدن خون را بیشتر می کند) در حال حاضر افزایش یافته است.

خطر لخته شدن برای خانمهایی که داروی حاوی استروژن مصرف می کنند یا برای کسانی که باردار هستند به چه معناست؟/پیشگیری از بارداری هورمونی و لخته شدن خون
در ابتدا، توجه به این نکته مهم است که این راهنمای جدید فقط در مورد افرادی است که از حاملگی جلوگیری می کنند و به شدت با کووید19مریض بوده اند، کسانی که عفونت حاد داشته و یا به بیماری شدید بعد از کووید19 مبتلا شده اند.
ایمی موتن، رئیس گروه ویژه RACGP در مورد داروی بهداشت جنسی، می گوید: "این یک توصیه احتیاط آمیز است - توجه داشته باشید که افراد ممکن است در معرض خطر افزایش لخته خون باشند."
"ما اکنون پیامدهای بالقوه طولانی مدت را مشاهده می کنیم ... و به نظر می رسد یکی از آنها این است که افرادی که دارای دوره های جدی تری از کووید19هستند خطر لخته شدن خون را افزایش می دهند."
تاکنون، هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد لخته شدن خون مربوط به کووید19 در زنان در بارداری و یا در زنان باردار یا استفاده از هورمون درمانی (که هر دو سطح استروژن را افزایش می دهد) بیشتر اتفاق می افتد.


در شرایط عادی، خطر مطلق لخته شدن خون هنگام مصرف قرص بسیار کم است.
دکتر موتن خاطرنشان می کند: "حدود دو تا چهار نفر از هر 10 هزار نفر در طول یک سال ممکن است دچار لخته خون شوند. برای افرادی که قرص می خورند، خطر ممکن است دو برابر باشد."
خطر می تواند به نوع قرص و دوز استروژن و پروژسترون بستگی داشته باشد.
همچنین خطرات شناخته شده دیگری برای لخته شدن خون و عوارض آن وجود دارد.
دکتر موتن می گوید: "اگرشما سابقه خانوادگی قوی در مورد فردی که لخته خون دارد، افراد با BMI بالا، افرادی که سیگار می کشند، به ویژه بالای 35 سال سن دارید، همه فاکتورها بطور مستقل خطر لخته شدن خون را دارند."
در مورد زنانی که ویروس کرونا دارند بدون علامت یا خفیف است و از پیشگیری از بارداری هورمونی استفاده می کنند، هیچ دلیلی برای قطع استفاده یا عدم جلوگیری از بارداری وجود ندارد.
اما اگر پزشکان عمومی به افراد توصیه می کنند که با استفاده از داروی ترکیبی جلوگیری از بارداری جلوگیری کنند، دکتر موتن می گوید: آنها باید بیمار را به چیزی مانند پیشگیری از بارداری فقط با پروژسترون یا روش مانع منتقل کنند.
داروهای ضد بارداری فقط پروژسترون شامل وسایل داخل رحمی (IUD)، که بعضاً با نام تجاری 'Mirena' شناخته می شوند) ، ایمپلنت پیشگیری از بارداری (که گاهی اوقات با نام تجاری 'Implanon' شناخته می شود) ، تزریق پیشگیری از بارداری و قرص فقط پروژسترون (گاهی اوقات به نام "قرص کوچک").
وی ادامه می دهد: "این موارد کاملاً ایمن در افرادی که فاکتورهای خطر لخته شدن خون دارند، اثبات شده است و بنابراین توصیه های مربوط به کووید19 در مورد این پیشگیری از بارداری فقط با پروژسترون اعمال نمی شود."
در مورد هورمون درمانی و بارداری چطور؟
درمان جایگزینی هورمون یا HRT دارویی است حاوی هورمون هایی که بدن زنان پس از یائسگی تولید آنها را متوقف می کند. برای درمان علائم یائسگی استفاده می شود.
دکتر موتن می گوید: اگرچه شرایطی وجود دارد که HRT غیر قابل توصیه است، اما تشخیص کووید19یکی از این موارد نبود.
وی اضافه می کند: "این به دلیل دوز و انواع استروژن موجود در آن داروهای خاص، خطر کمتری دارد."
"انواع مختلفی از درمان های هورمونی یائسگی فقط با استروژن وجود دارد که هیچ خطر افزایش لخته شدن خون را ندارند."
بارداری باعث نوسانات عمده ای در تولید هورمون می شود و به طور کلی، زنان باردار در معرض خطر افزایش لخته شدن خون هستند.
طبق گروه ویژه ملی کووید19شواهد بالینی استرالیا، زنان باردار بستری در بیمارستان با عفونت حاد، مانند کووید19، حتی بیشتر در معرض خطر هستند.
اما سوزان دیویس، متخصص غدد درون ریز و استاد بهداشت زنان می گوید: که هیئت منصفه هنوز در مورد خطرات کووید19 در بارداری مصون است.
پروفسور دیویس از دانشگاه موناش می گوید: "اگرچه زنانی که باردار هستند در برابر آلودگی به کووید19محافظت نمی شوند، به نظر می رسد که آنها نسبتاً در برابر کووید19 شدید محافظت می شوند.
"اطلاعات زیادی وجود ندارد ... تعداد مطالعاتی که به طور کامل روی زنان باردار بررسی شده اند اندک است.
"اما به نظر می رسد که یا افزایشی در عوارض جانبی در زنان باردار وجود ندارد، یا اینکه [بارداری] ممکن است محافظتی باشد."
استروژن نیز می تواند محافظ باشد.
در حالی که افزایش سطح استروژن در بدن (از طریق دارو) می تواند خطر لخته شدن خون را افزایش دهد، استروژن که به طور طبیعی رخ می دهد نیز می تواند یک اثر محافظتی داشته باشد.
پروفسور دیویس می گوید: "این قرص متفاوت است ... [این] حاوی استروژن مصنوعی است که بسیار قوی تر از آن است که بدن ما می سازد."
استروژن که به طور طبیعی وجود دارد ممکن است در واقع به زنان کمک کند تا پاسخ ایمنی به کووید19 را بدست آورند.
پروفسور دیویس اضافه می کند: "کووید19 از طریق گیرنده ای به نام ACE-2 وارد سلول می شود."
"این می تواند به روش هایی افزایش یابد که التهاب را افزایش می دهند یا از راه هایی که التهاب را سرکوب می کنند.
"به طور تصادفی، استروژن ACE-2 را نیز فعال می کند اما مسیری را ایجاد می کند که ضد التهاب است."
در بسیاری از موارد، افرادی که به شدت ناخوشایند می شوند یا در اثر کووید19 می میرند به دلیل واکنش بیش از حد فعال و بیش از حد التهابی به ویروس، این کار را انجام می دهند.
پروفسور دیویس ادامه می دهد: "استروژن و پروژسترون پاسخ ایمنی التهابی را کاهش می دهند."
در حالی که اختلافات جنسی بیولوژیکی ممکن است روی آسیب پذیری فرد در برابر کووید19 تأثیر بگذارد، اما میزان بقای بهتر در زنان بالای 80 سال - وقتی سطح هورمون ها در هر دو جنس برابر شود - نشان می دهد هورمون های جنسی تنها عامل موثر در میزان مختلف مرگ و میر نیستند.
انتهای پیام/
معصومه صادقی
https://www.abc.net.au/news/health/2020-11-07/hormonal-contraception-increases-blood-clotting-risk-coronavirus/12852738