به گزارش خبرگزاری علم وفناوری هرمزگان؛ این روزها شاهد افزایش قیمتهای غیرواقعی در تمامی بخشها اعم از مصرفی و خدماتی و مسکن و... مشکلات زیادی را برای مردم ایجاد کرده است .
این روزها از قیمت تخممرغ تا دلار، از مطالبات کادر درمان تا سرنوشت یک میلیارد دلار صندوق توسعه ملی، از گرانی مسکن تا... همه و همه در وضعیتی نامناسب قرار دارد.
در روزهایی که حتی دولت در حل مشکل گرانی تخممرغ هم وامانده و جلساتی در سطح معاون رئیس جمهور برای یافتن راه حل کاهش قیمت تخممرغ برگزار میشود. روحانی درحالی از مجروح یا شهید شدن در جنگ گفته و آن را با وضعیت فعلی تطبیق داده که بسیاری بر این باورند دولت تدبیر ندارد و تحریمها تا این حد نیز مجروح به جای نمیگذارد که امروز بخش مهمی از جامعه با چالش تامین معاش خود روبه رو باشند و خبر برسد مصرف گوشت در کشور حدود ۴۰ درصد کاهش یافته است!
درباره مدیریت امور و اینکه دولت چگونه قرار است حواسش به مردم باشد به تازگی علی نیکزاد نائب رئیس مجلس در مصاحبهای گفته است: «دهک درآمدی اول و دوم هم که از لحاظ درآمدی در ردههای پایین قرار دارند واقعاً در این دولت به خدا سپرده شدهاند، امکان خانهدار شدن برای آنها وجود ندارد.» بگذریم از اینکه در چنین شرایطی مرکز آمار میگوید تورم ۲۶ درصد است!
از سال پیش تا امروز دلار آمریکا حدود ۱۴۰ یا ۱۵۰ درصد گران شده؛ از طرف دیگر، ارز دولتی برای کالاهای اساسی مانند خوراک دام و کود و کره و روغن و غیره، حذف شده است، بنابراین ارز برای واردات اینها از ۴۲۰۰ تومان به بالای ۲۰ هزار تومان رسیده است؛ دلارهم که از یازده هزار تومان به بالای ۲۵ هزار تومان رسیده؛ در بخش خدمات هم به شدت هزینهها افزایش یافته، از کرایه خانه گرفته تا هزینههای تاکسی و سلمانی و بیمه و غیره؛ در نتیجه نرخ تورم مردادماه در خوشبینانهترین حالت بالای ۵۰ درصد است، یعنی تورم کالاها که نصف سبد تورم را تشکیل میدهد حداقل ۸۰ درصد است و نرخ تورم خدمات هم حداقل ۴۰ درصد است که میانگین اینها ۶۰ درصد است؛ بنابراین نرخ تورم کلی سالانه در مردادماه امسال حداقل ۶۰ درصد است.»
در چنین شرایطی هر روز در سخنرانیهای روحانی میشنویم که او مدعی است پیروزیهایی رقم خورده است، گشایشهایی ایجاد شده است. حالا شاید موافق باشید که شنیدن سخنرانیهای رئیس جمهور این روزها بسیار سخت است.
بررسی وضعیت بازار خودرو نشان میدهد مشتری چندانی در بازار نیست، اما با این حال قیمتها روندی افزایشی را تجربه میکنند. این وضعیت البته از نظر فعالان بازار خودرو وضعیت چندانی غریبی نیست چرا که طی ماههای اخیر همواره بازار خودرو با این وضعیت مواجه بوده است. هر روز خبر افزایش چند ده میلیونی محصولات یک خودروساز شنیده میشود و این نگرانی مردم و کاهش تقاضا را بیشتر میکند.
بنابر گفته مسئولان آنچه موجب افزایش قیمتها در این بازار شده است تغییر در شاخصهای کلان اقتصادی بوده چراکه افزایش نرخ ارز فرایند ساخت خودرو را با هزینههای بیشتری همراه کرده است و همچنین فاصله عرضه و تقاضا در بازار یکی دیگر از عوامل گرانی در این بازار اعلام شده است. اما کارشناسان این عرصه معتقدند که کاهش قدرت خرید مردم و همچنین قدرت مالی و سرمایهای خودروسازان در برابر سیاستهای اجرایی دولت توان ایستادگی ندارد و برهم ریختگی این بازار به سختی قابل کنترل است.
بی تعارف باید گفت ورشکستگی صنعت، انفجار در بازار، مشکلاتی که در مدت دو سال و نیم گذشته شاهد آن هستیم، واقعیتی است که اتفاق افتاده است.
در حال حاضر تمامی اقتصادانان و متخصصین صنعتی بر این مشکلات پافشاری دارند و عواقب آن را هشدار میدهند، اما نمیخواهند حتی صدای آنان را بشنوند چراکه درصدد نابودی یک صنعت استراتژیک در کشور هستند. اگر هنوز نابودی کامل و توقف صنعت اجرایی نشده و علت آن هم این است که بدنه صنعت در حال جنگ است و مقاومت میکند. یکی از علل آن سرمایهگذاریهای عظیمی است که در دهه ۷۰ انجام شده است به خصوص سرمایههای انسانی و مالی که در این دهه بدنه این صنعت را تقویت کرد، اما امروز صنعت را وارد یک جنگ تمام عیار اقتصادی کردهاند.
شاخص فلاکت در حالی رو به افزایش هست که هنوز اتحادیه های کارگری در اندرخم تعیین دستمزد اولیه کارگران متناسب با نرخ تورم مانده اند و هر چند وقت یکبار با بزرگ نمایی و سیاه نمایی در رسانه ها سعی در جلوه دادن افزایش نجومی حقوق کارگران هستند اما واقعیت های عینی جامعه چیز دیگری را نشان می دهد.
امید است که با ورود دستگاه قضایی به گرانی های بی حساب وکتاب بازار بتوان تا حدی ارامش نسبی را در بازار و اقتصادبرقرار کرد.
انتهای پیام/
زمان انتشار: سه شنبه ۲۷ آبان ۱۳۹۹ - ۱۱:۳۹:۱۷
شناسه خبر: 92773