فاطمه عابدینی نخبه بسیجی و دانش آموخته دکتری فلسفه و کلام اسلامی در گفتگو با خبرگزاری علم و فن آوری از خراسان جنوبی اظهارداشت: تا کنون 8 مقاله علمی پژوهشی از من در مجلات معتبر با امتیاز بالا از قبیل خردنامه صدرا، اندیشه دینی شیراز، مطالعات اسلامی فلسفه و کلام دانشگاه فردوسی مشهد، الهیات تطبیقی دانشگاه اصفهان و ... چاپ شده است.
وی که داور مقالات علمی و پژوهشی و سوابق تدریس در حوزه علمیه خواهران و دانشگاه را دارد، افزود: در حال حاضر نیز به عنوان سرمربی حلقات صالحین با بسیج خواهران شهرستان زیرکوه فعالیت دارم.
کمک به رفع فقر علمی و فرهنگی مهم ترین نقش یک نخبه علمی درمناطق محروم
عابدینی با اشاره به نقش و تاثیرگذاری نخبگان علمی در توسعه مناطق محروم تصریح کرد: باید گفت مهم ترین نقش یک نخبه علمی درمناطق محروم کمک به رفع فقر علمی و فرهنگی در این مناطق به عنوان مهم ترین مسئله است.
وی ادامه داد: اگر به یک نخبه علمی فرصت داده شود، می تواند با راه اندازی مراکز جدید بر اساس آموخته های خود به توسعه علم و فرهنگ منطقه کمک کند.
این نخبه علمی بسیجی یادآورشد: نخبگان علاوه بر اینکه خود این مراکز سبب اشتغال زایی می شود. یک نخبه علمی چنان چه بکار گرفته شود، می تواند تجربیاتش را از محیط های بزرگ و پیشرفته تر برای بهبود کیفیت در این مناطق بکار گیرد.
علم و دانش اهمیت خویش را نزد جوانان از دست داده است
عابدینی با اشاره به اینکه بکار گیری نخبه علمی یک منطقه سبب انگیزه در سایر افراد برای تحصیل علم و دانش و تلاش برای رسیدن به مدارج بالای علمی می شود، گفت: در غیر این صورت سبب رخوت و رکود و بی اعتنایی به دانش از سوی مردم آن منطقه خواهد بود؛ چیزی که خود بنده بسیار شاهد آن هستم که علم و دانش اهمیت خویش را نزد جوانان از دست داده است و دلیل عمده آن نبود شایسته سالاری و عدم اهمیت به علم و عالِم از سوی مسئولین ذی ربط است.
این نخبه علمی از شهرستان زیرکوه با اشاره به نقش و وظیفه مسئولین در حمایت از نخبگان علمی تاکید کرد: وظیفه مسئولین در این رابطه این است که قدمی در بهره گیری از علم و دانش کسانی بردارند که مدت زمان زیادی را اختصاص داده اند تا یک تخصص را به وجه احسن کسب کنند.
بی مهری نخبگان جامعه توسط مسئولین و مهاجرت آنها
وی ادامه داد: اول اینکه اجازه فعالیت به این افراد داده شود و از ورود افراد جدید و جوان واهمه ای نداشته باشند همه علاقمند به خدمت هستند. قوانین را ساده تر کنند تا اینگونه دست و پا گیر افراد نشود.
عابدینی در پایان با اشاره به اینکه سخنی چند با مسئولین دارم افزود: نقش و تاثیر نخبگان علمی در توسعه مناطق محروم بر کسی پوشیده نیست، اما متاسفانه گاهی نخبگان علمی چنان مورد بی مهری مسئولین قرار میگیرند که یا باید از علاقه به وطن بگذرند و برای استفاده از تواناییهایی که با امکانات خود این جامعه به دست آوردهاند مهاجرت کنند و یا اینکه از همه سرمایه خود و جامعه اشان بگذرند و بدون استفاده بمانند.
استفاده از توان نخبگان علمی خراسان جنوبی در داخل استان
وی بیان داشت: بسی جای تاسف است که خراسان جنوبی به عنوان یک استان دانشگاهی از نیروی بومی خود حتی به عنوان حق التدریس نیز استفاده نمیکند؛ در شهرستان زیرکوه، دانشگاه پیام نور با این توجیه که « شما در جای دیگر کارمند رسمی نیستید و مشمول بیمه نمی باشید» از دادن واحد درسی برای تدریس به بنده امتناع کردند.
این نخبه دانشگاهی تصریح کرد: متاسفانه با اینکه سایر استانها برای استخدام هیئت علمی دانشگاه، قید بومی بودن را اعمال میکنند خراسان جنوبی چنین قیدی را اعمال نمیکند و همین سبب میشود که فردی که ممکن است شایستگیهای لازم را نیز داشته باشد با اختلاف اندک از ورود به دانشگاه محروم بماند.
عابدینی افزود: سخن آخر اینکه آن جامعهای که به علم وپژوهش توجه نکند هیچ گاه در هیچ عرصهای پیشرفت نخواهد کرد.
انتهای پیام/
زمان انتشار: شنبه ۱ آذر ۱۳۹۹ - ۰۷:۴۲:۱۹
شناسه خبر: 92904