حقیقتا ویروس کووید-19 بیماری بسیار پیچیدهای است. این ویروس میتواند هم علائم خفیفی داشته باشد و هم میتوان میزبان خود را در معرض مرگ قرار دهد، همچنین بافتها و ارگان مختلف از جمله خون میتواند هدف حمله این ویروس باشد.
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری و به نقل از هاپکینزمدیسن، «رابرت برودسکی» متخصص خون و «پانگیس گالیاتساسوس» متخصص بیماریهای ریوی درباره مشکلات خونی که درهنگام ابتلا به این ویروس ایجاد میشود، نکات قابل توجهی را ذکر کردهاند که مختصر به آنها خواهیم پرداخت.
ویروس کووید-19 با خون شما چه میکند؟
لخته شدن خون یکی از این مشکلات مرتبط به خون است. لخته شدن میتواند باعث اختلالهای کوچک و هم گاهی میتواند اختلالهایی را ایجاد کند که به قیمت جان انسانها تمام شود. اگر لخته خون، رگهها و یا شریانها اصلی را مسدود کند، بافتی که به طور معمول از آن رگ خونی تغذیه میشود، از اکسیژن بیبهره شده و امکان دارد سلولهای آن منطقه از بین بروند.
در برخی بیماران مبتلا به ویروس سارس-کووید-2 نیز پزشکان با لختهشدن خون غیر طبیعی مواجه هستند. دکتر «گالیاتساسوس» در همین ارتباط میگوید: « بیماران کرونایی ممکن است، طوفان سیتوکین که باعث افزایش عوامل لخته خون میشود را از سر بگذرانند. بیشتر لختههای خون معمولا در ریهها و پاها دیده میشود.»
دکتر «برودسکی» این نکته را نیز خاطر نشان میسازد: « در دیگر بیماریها جدی و دشوار مخصوصا آنهایی که التهاب ایجاد میکنند، ما شاهد لخته شدن خون هستیم. پژوهش صورت گرفته همچنان درحال جست و جو است که آیا لخته شدن خون در موارد حاد ابتلا به ویروس کووید-19 قابل مشاهده است یا خیر؟ اگر پاسخ آری باشد، این اتفاق عجیب و درنوع خود تکینی است.»
پیشتر پاتولوژیستهای آمریکایی نیز با کالبدشکافی اجساد برخی از جانباختگان کرونا به این نتیجه رسیده بودند که این ویروس در بخشهایی همچون ریه، کلیه و کبد و حتی قلب و مغز موجب ایجاد لختههای خون گسترده میشود.

انتهای پیام/

خبرنگار: تیمور خسروی
زمان انتشار: سه شنبه ۴ آذر ۱۳۹۹ - ۱۴:۵۷:۴۳
شناسه خبر: 93027