به گزارش خبرگزاری علم و فناوری استان ایلام ، با گذشت قریب به یکسال از شیوع ویروس کرونا در جهان و تست انواع واکسن و داروهای متعدد ، همچنان درمان قطعی و مناسبی برای بیماری کویید 19 پیش بینی نشده و بسیاری از محققان علم پزشکی ، استفاده مداوم از ماسک را تنها راه پیشگیری از این بیماری مرموز و ناشناخته معرفی کرده اند .
در این بین مخترعان و تولیدکنندگان کشورهای مختلف به تبع استفاده از این وسیله پیشگیرانه ، ماسک های مختلفی با قابلیت های ویژه را تولید کرده اند تا به نحوی بتوانند مردم را از این بیماری ایمن سازند.
"علی فتاحی" از جمله ی این مخترعان است که امروز به جهت ساخت ماسکی جدید با قابلیت ضدریزگرد بودن در آئین رونمایی از اختراعات و دستاوردهای علمی بسیج استان از ایشان تجلیل شد .خبرگزاری علم و فناوری به بهانه تبریک این موفقیت به گفتگو با ایشان پرداخته است.
فتاحی در خصوص ماسک جدید ساخته خود ابراز کرد : ماسک تولیدی بنده جهت مقابله با ریزگرد ، گرد و غبار و ذرات معلق طراحی و ساخته شده که گواهی ثبت اختراع دارد و در آزمایشگاههای معتمد سازمان حفاظت از محیط زیست تست های لازم را با موفقیت طی کرده و هیچگونه نمونه مشابه داخلی و خارجی ندارد.
وی از نحوه کارکرد ماسک ضدزیرگرد سخن گفت و ابراز داشت : ساختار ماسک از یک بدنه فوم تشکیل شده که روی آن یک فلیتر نانو جاذب قرار می گیرد ، برای استفاده از ماسک باید فیلتر آن را به مدت 10 دقیقه داخل یک کاسه آب قرار داد و بعد از آن ماسک تا 7 ساعت قابل استفاده خواهد بود.
فتاحی خاطرنشان کرد : ذرات نانو موجود در ماسک از آب پر می شود و این باعث می شود تا ریز گرد ها در حین تنفس جذب ذرات مرطوب شده و هوای تمیز وارد ریه ها شود.از جمله قابلیت های این ماسک می توان به کارایی بالا با توجه به آزمایشهای اثبات شده ، دوام ، استفاده دفعات مکرر از فیلتر و ارزان بودن قیمت ماسک اشاره کرد .
مخترع جوان ایلامی عنوان کرد : استانهای غربی و جنوبی از جمله خوزستان ، ایلام ، کرمانشاه ، بوشهر، کرمان و سیستان و بلوچستان قابلیت های این ماسک را بیشتر درک خواهند کرد ، چراکه مشکل ریزگردها جزء عمده مشکلات این استان ها می باشد اما کارکنان کارگاهای صنعتی ، کارخانه ها و صنایع کشور که در معرض گرد و خاک هستند نیز می توانند با استفاده از این ماسک تا حد بسیاری از مشکلات تنفسی در امان باشند .
فتاحی در خصوص انگیزه هایش برای ساخت این ماسک،عنوان کرد : چند سالی است که کشور ما با بحران ریزگرد ها مواجه است و در بسیاری از صنایع با کارگرانی مواجه هستیم که در معرض آسیب های جدی ریه و مشکلات تنفسی بودند اما نه ماسک های قابل استفاده آنها از استانداردهای لازم برخوردار است و نه خرید ماسک های استاندارد با قیمت متعارف برای آنان امکان پذیر است ، این مشکلات بنده را بر آن داشت تا به فکر ساخت ماسکی با قابلیت های ویژه جهت استفاده این افراد بپردازم . از زمان آغاز تا پایان کار و نتیجه نهایی چهار سال تمام فکر خود را متمرکز این ماسک نمودم که خوشبختانه توانستم با تلاشهای فراوان در ساخت آن موفق باشم.
از فاکتورهای موفقیتش پرسیدیم ، ایشان با گله مندی از مسئولان اعلام کردند که موفقیت کامل زمانی حاصل می شود که این ماسک به تولید انبوه برسد و همه ی مردم خصوصاً افراد درگیر با مشکلات تنفسی و کارگران مشاغل سخت صنعتی بتوانند از آن استفاده کنند که متاسفانه تا کنون این امر حاصل نشده است .
وی ، تلاش ، پشتکار ، نا امید نشدن از شکست ها و حضور پر رنگ همسرش را از دلایل موفقیتش در ساخت این ماسک دانست و ابراز کرد : امیدوارم تلاش چهارساله بنده برای ساخت این ماسک با انبوه سازی و حمایت مسئولان به بار بنشیند و در شرایط حساس کرونایی ، زمینه استفاده از این ماسک برای تمامی مردم کشور فراهم شود .
فتاحی ، به جوانان و صاحبان ایده توصیه کرد : دنبال ایدهای کاربردی و مورد نیاز کشور باشند ، متفاوت فکر کنند و در راهی که در پیش می گیرند ثابت قدم بوده و پشتکار داشته باشند ، ایده های خود را باور داشته باشند و به حرفهای معیوس کننده دیگران توجه نکنند ، چرا که متفاوت فکر کردن آنها ممکن است برای دیگران قابل درک نباشد . با تمام توان پیشروی کنند و مطمئن باشند در مسیری که قدم بر می دارند پشیمان نمی شوند.
این مخترع جوان در خصوص داستان مخترع شدنش گفت: داستان اختراع من از یک کار ساده و روزمره شروع شد . زمانی که مادرم با یک دستمال مرطوب مشغول گردگیری وسایل منزل بود ، این تفکر در بنده تداعی شد که چرا عملکرد دستمال مرطوب در تمیز کردن اجسام ، از دستمال خشک بهتر بوده و دلیل عدم جذب ذرات غبار به رطوبت چیست ؟ این ایده اولیه بنده را بر آن داشت تا این ساختار را برای ماسک ضد ریز گرد بکار گیرم .
مخترع ماسک ضدریزگرد در پاسخ به سوال آیا ایده ها خود به خود به ذهنش خطور می کند یا صرفا مشکلات را می بینید و ایده پردازی می کند بیان کرد : راه حل رفع مشکل بعضی وقتها از یک کار ساده و روزمره پیدا می شود ، درست همانند اشعاری که بداهه در ذهن شاعر تداعی می شود ، هرچند که به جرأت می توان گفت ؛ جرقه ایده و رفع تمامی مشکلات از عنایات ویژه خداوند به بندگان است .
وی در پاسخ به سوال چه مشکلاتی وجود دارد که بعضی از مخترعین تمایلی به ادامه تولید اختراعات ندارند اظهار کرد : دلیل دلسرد شدن نخبگان و مخترعان ، سرنوشت اختراع بعد از اتمام کار است ، چرا که معمولا به دلیل مشکلاتی همچون عدم حمایت مسئولان ارگانها و صنایع ، مشکلات نقدینگی و بوروکراسی های پیچیده اداری ، بسیاری از اختراعات بعد از ثبت اختراع به تولید انبوه نمیرسند و ناکامی نخبگان برای شروع اختراعات بعدی را به دنبال دارد .
فتاحی ادامه داد : برخلاف سایر رشته ها و مهارتها که نیازمند مربی و معلم هستند ، اختراع مربی ندارد ، در اختراع حمیت فرد مخترع و تلاش او حرف اول را می زند . فرد صاحب ایده از ابتدا تا تکمیل طرح ، بسیاری از چیزها را به سختی فرا می گیرد ، تجربه ها و شکستهای مختلفی را متحمل می شود تاحصول موفقیت بدست آید ، اما در صورتی که پایان کارش دریافت یک لوح ثبت اختراع ، رونمایی و عکس یادگاری باشد، سکانسی تلخ در زندگی مخترع ثبت خواهد شد .
مخترع جوان ایلامی در مورد بهترین اختراعش می گوید : اختراعاتش را مانند فرزند دوست دارد چرا که هر کدام از ایده ها تا به اختراع تبدیل شده اند داستانها ، شکستها و موفقیت هایی برای مخترع به همراه داشته اند ، اما با توجه به کاربردی بودن و تلاش چندین ساله برای ماسک ضد ریزگرد ، این اختراع را بهترین اختراع خود معرفی می کند.
وی ، در بخش دیگری از این گفتگو به شرایط کرونایی حاکم در جامعه و آسیب دیدن بسیاری از مشاغل اشاره کرد و اظهار داشت: نباید مسئولان نسبت به این مشاغل بی تفاوت باشند چراکه این شرکت ها نوپا بوده و نیازمند دست گیری مسئولان هستند و باید با فعالیت گسترده به صورت مجازی ، زمینه فروش محصولات و رونق این تولیدات را فراهم کرد .
فتاحی در پایان اظهارات خود با بیان اینکه ایده ها نباید تنها در حد ایده باقی بمانند و باید با تلاش فراوان آنها را کاربردی کرد اظهار داشت : برای خلق یک ایده به اختراع باید زمینه لازم با حمایت مسئولان فراهم شود . چراکه بسیاری از نخبگان دارای ایده های بسیار کاربردی بوده که بدلیل نداشتن سرمایه و ترس از عدم حمایت مسئولان ، ایده هایشان تنها در حد یک ایده باقی می ماند و هیچگاه امیدی به ساخت محصول حاصل از ایده ندارند.
انتهای پیام /
خبرنگار: فرشته نیازی
زمان انتشار: چهارشنبه ۵ آذر ۱۳۹۹ - ۰۰:۰۰:۲۷
شناسه خبر: 93045