به گزارش خبرگزاری علم و فناوری استان بوشهر؛ برخی از کودکان با یک استعداد خاص به دنیا میآیند و در شرایط و محیطی قرار میگیرند که میتوانند این استعداد را پیدا کنند و آن را شکوفا سازند و ممکن است در محیطی قرار بگیرد که این استعداد نابود و در ضمیر ناخودآگاه خودمدفون شود و اصلا بیرون نیاید.
محمد مرادی پور، نوجوان بسیجی دشتستانی است که از کودکی علاقه به هواپیما، تانک، توپ داشت و هر چیزی از تلویزیون میدید مانند آن را نقاشی میکرد. یا اسباببازیهایی که خانواده برای او تهیه میکردند خراب میکرد تا پی ببرد درون آن چه چیزی نهفته است.

وی میگوید: در دبیرستان طالقانی برازجان و با همکاری مسئول علمی وپژوهشی حوزه دانش اموزی باقرالعلوم و با همکاری گروه پژوهشی حوزه بسیج دانشجوئی درجشنواره 13 ابان همین سال که با حضور جمعی ازمسئولین از اولین اختراع من، «پهپاد نور از نوع ساده»رو نمایی شد.

این مخترع نوجوان با بیان اینکه اختراعاتی دیگری هم دارد افزود: از جمله اختراعات دیگری که بر روی آن در حال کار کردن هستم یک پهپاد پیشرفتهتر که درحال ساخت وتکمیل است و ایده ربات راکت انداز کوچک هوشمند نیز در سر میپرورانم.
مرادی پور در ادامه بیان کرد: در عملیات پاکسازی ادوات زرهی دشمن این ربات بسیار جمع وجور است که تاشو و قابلیت جمع شدن را دارد وحمل ان با ساک کمری و در هرنقطه جنگ وعملیات را دارد این ربات با استتار درجنگ به چشم نمیآید ودشمن نمیتواند انرا مشاهده کند، این ربات باسامانه راکت انداز هوشمند سنگر و ماشین الات زرهی دشمن را درهم میکوبد و قابل تولید در انواع مختلف میباشد و کار تعمیر آن برای نیروهای خودی خیلی راحت است.
این مخترع نوجوان با اشاره به خصوصیات دستگاه خود گفت: درطرح دوم عملیاتی کاربرد این پهپاد به چند صورت است، قابلیت جمع شدن بالها و تام کت برای جایگیزینی بهتر پهپاد، تعمیرات سریعتر و بهتر و جایگیری بهتر در آشیانه دارا است و خصوصیت دیگر مدل بال برای شرایط خاص مثل استتاراست که اگر در آسمان توسط سامانه هوائی آن مورد مورد رهگیری قرار گرفت باقابلیت استتار هوائی، موج رادار را میشکند.
وی افزود: مورد دیگر اینکه مدل بال آن است که وزن خیلی بیشتری نسبت به پهپادهای روز و مدرن جهان را دارد و قابلیت بلندکردن وزن بیشتر را دارد و نیز مانورپذیری بیشتر نسبت به پهبپادهای مدرن جهانی پرواز در ارتفاع فوق العاده بالا آن میباشد که از سامانه هوائی در امان است.
این نخبه دشتستانی اظهار داشت: این پهپاد مشابهای در کشور ندارد و کاربرد آن در حوزه عملیاتی نظامی ازقبیل نقشه کشی،عکسبرداری و... رامیتوان ذکر کرد ودر حال حاضر یک گروه پژوهشی درحوزه باقر العلوم تشکیل دادهایم تا بتوانیم کار تحقیقاتی انجام دهیم ولی نیاز به حمایت مالی برای اجرای طرحهایمان داریم.
وی گفت: عملیات بمباران هوائی نیاز به بمب افکن و پهپاد درشعاع عملیاتی دوردست با اوزان مهمات فوق العاده بالا 5قابلیت مانور پذیری بالا به صورت تامکت جمع وباز شدن بال ها 6قابلیت رهگیری هواپیما 7قابلیت برخاستن از ناوهواپیمابر 8قابلیت حمل سریع تجهیزات نظامی به مناطق دور دست را دارد.
مرادی پور درباره اینکه آیا تاکنون مورد حمایت قرار گرفته یا نه افزود: کسی تاکنون از ما حمایت مستقیمی نکرده است جز حوزه باقرالعلوم وپژوهشسرای دانشآموزی متقین برازجان به صورت تشویقی ولی اگر کسی از ما حمایت کند با تشکیل گروه پژوهشی از نخبگان زیادی که داریم میتوانیم آموزش جامعتر در مسیر اهدافشان قرار دهیم و با کمک به آنها در ایدهپردازی وثبت طرح درراه خدمت به کشور پیش ببریم.
وی درباره هزینه تخمین زده برای ساخت این پهپاد اظهار داشت: با توجه به شرایط اقتصادی در حال حاضر هزینه آن بیش از سیصد میلیون تومان پیش بینی میشود که بهای قطعات آن خیلی بالا است ما باید ازلحاظ مالی و مکان امن حمایت شویم چون طرحمان نظامی است اگر مورد حمایت قرار گیریم میتوانیم ایدههای مهمی را به اجرا بگذاریم.


.jpeg)

مصاحبه کننده: علی پیرمرادی
تنظیم: حسینی مفرد
انتهای پیام/
زمان انتشار: شنبه ۸ آذر ۱۳۹۹ - ۰۷:۳۰:۰۰
شناسه خبر: 93081