حمد حسین رخشانی عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی بیرجند در گفتگو با خبرگزاری علم و فن آوری از خراسان جنوبی با اشاره به تاثیر کرونا بر اقتصاد و بیکاری، اظهارداشت: پاسخ پاسخ آن را می توان در دو بخش بررسی کرد.
کرونا بر رویدادهای مالی واقتصادی همه کشورها تاثیر منفی گذاشته است
وی با اشاره به بخش اول تاثیر کرونا بر اقتصاد، تصریح کرد: به طور کلی می توان گفت که کرونا بر رویدادهای مالی واقتصادی همه کشورها تاثیر منفی گذاشته است و این تاثیر را می توان در کاهش درآمد ناخالص کشورها براحتی مشاهده کرد اما میزان کاهش در کشورها متناسب با زیر ساخت ها و شرایطی که دارند متفاوت است. در برخی از کشورها کاهش رشد اقتصادی و در عده ای نیز ضریب منفی مشاهده می شود.
عضو هیئت هلمی دانشگاه آزاد اسلامی بیرجند گفت: لازم به ذکر است در این شرایط کشور چین بصورت متفاوتی از کشور ها دیگر می باشد و توانسته با مدیریت خاص از این شرایط بهتر استفاده کرده و نسبت به روزهای اولیه کرونا ، روند بهبودی را طی کند.
وی با بیان اینکه در ایران نیز همانند اکثر کشورها روند کاهشی در وضعیت کلان مالی و اقتصادی مشاهده می شود، افزود: همین موضوع و برخی دیگر از عوامل سبب تغییرات در متغییر های مالی و اقتصادی نظیر آنچه که در وضعیت بازار مشاهده می شود را سبب شده است.
رخشانی با اشاره به اینکه بدلیل وجودپتانسیل ها ،توانمندی ها و تجربه هشت سال دفاع مقدس ، ایران توانسته در برخی از فعالیتها نظیر؛ ایثار و فداکاری در بخش بهداشت و درمان ، تولید ماسک ، تجهیزات بهداشتی و مشارکتهای مردمی با روحیه جهادی عمل نماید و این خود نوید بخش غلبه بر اثرات ویروس کرونا و بر طرف کردن پیامدهای آن مانند مشکلات اقتصادی و بیکاری است.
وی بخش دوم سخنانش با اشاره به تاثیر کرونا بر بیکاری تصریح کرد: در این رابطه می توان به دو دسته فعالیت های مربوط به مبارزه با کرونا و دیگر فعالیت ها اشاره کرد، بیان داشت: فعالیتهایی که مربوط به مبارزه با کرونا است در این دسته نظیر تولید مواد بهداشتی و.... اشاره نمود که در این دوره افزایش یافته و طبیعتا افزایش اشتغال را در بر خواهد داشت که می تواند در بیکاری نقش کاهشی داشته باشد.
افزایش تولیدات مواد بهداشتی و کاهش کالاهای غیر ضروری و فروشگاهی
وی ادامه داد: دیگر فعالیتهارا می توان در این گروه فعالیتهایی نظیر خدمات تالارها ، رستورانها ، برخی فروشگاههای کالاهای غیر ضروری و.... قرار می گیردکه با توجه به کاهش تقاضا به ارائه این نوع خدمات در شرایط کرونا کاهش فروش را سبب شده که این امر به نوبه خود باعث کاهش تدریجی حجم تولید و در نتیجه آن شاهد بالا رفتن سطح بیکاری بطور کلی گردیده است.
وی بیان داشت: در خراسان جنوبی نیز همانند سایر استانها تولید و اشتغال یک روند کاهشی به دلیل پایین آمدن تقاضا برای برخی از کالا ها و خدمات باعث افزایش بیکاری شده است.
وی با اشاره به سه محصول استراتژیک خراسان جنوبی شامل؛ عناب ، زرشک و زعفران افزود: کرونا موجب شده این کالاها از یک طرف با کاهش تقاضا در کشور و از طرف دیگر کاهش صادرات مواجه شود واین خود موجب کاهش قیمت این سه محصول استراتژیک شده است.
آثار اقتصادی کرونا تا 5 سال ادامه خواهد داشت
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی بیرجند بیان داشت: بیشتر خانواده های متوسط و متوسط به پایین جامعه متاثر از تاثیر کرونا بر اقتصاد شده اند و این امر موجب کاهش با اهمیت در آمد این خانواده ها گردیده است.
وی با بیان اینکه کرونا همچنان هست و اگر روزی ریشه کن شد آثار اقتصادی و مالی آن حداقل تا پایان یک دوره 5 ساله در جامعه مشاهده خواهد شد.
انتهای پیام/
زمان انتشار: شنبه ۸ آذر ۱۳۹۹ - ۱۰:۰۲:۳۲
شناسه خبر: 93132