به گزارش خبرگزاری علم و فناوری از اردبیل؛ زیست بوم فناوری و نوآوری یکی از ارکان اقتصاد دانش بنیان در جوامع توسعه یافته امروزی است.
فلسفه وجودی شرکتهای دانش بنیان در وهله نخست تجاریسازی تولیدات علمی در زمینه فناوریهای راهبردی و در گام بعدی تولید ثروت از طریق ارائه آن در بازارهای هدف است.
یکی از مهمترین اهداف پارک علم و فناوری، مراکز نوآوری و کارخانه های نوآوری ایجاد بستر مناسب برای تجاریسازی کالاها و خدمات نوآورانه و کمک به توسعه بازار شرکتهای دانشبنیان است، این مراکز علاوه بر زمینهسازی برای شکوفایی ایدههای خلاقانه در مسیر خلق فناوریهای نو و تجازیسازی کسب وکارهای دانشبنیان، محلی برای گردهمایی کسب وکارهای نوپا در عرصه اقتصاد دانشبنیان از یک سو و نقطه تلاقی سرمایهگذاران علاقمند به این حوزه و پژوهشگران و نوآوران است.
مدیر مرکز حمایت از مخترعین گفت: جهت موثر بودن در جامعه بایستی بازنگری و ارزیابی در دستورالعمل ها ایجاد شود.
وی افزود: باید به صورت سیستماتیک و استراتژیک به خانه نخبگان نگاه شود تا بتوانیم از ظرفیت خانه نخبگان استفاده کنیم.
نعمتی خاطر نشان کرد: طبق دستور سردار سلامی فرمانده سپاه پاسداران، مرکز نوآوری سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری استان اردبیل در حال راه اندازی می باشد.
مدیر مرکز حمایت از مخترعین استان گفت: در طی چند سال پس از احصاء مسائل موجود، راه اندازی مرکز نوآوری می تواند در حمایت از مخترعین و تجاری سازی ایده های آنها موثر باشد.
وی افزود: این مرکز زیر نظر دانشگاه امام حسین (ع) خواهد بود و در این مرکز پرورش ایده ها، توانمند سازی مبتکرین، استقرار شرکت های دانش بنیان، استقرار هسته های دانشی و اتصال بین ایده ها و صنعت ایجاد خواهد شد.
دکتر سیامک غریبی دبیر جلسه خانه نخبگان اظهار کرد: بر اساس آیتم ها و فاکتورهای بومی می خواهیم این مرکز را راه اندازی کنیم و این مرکز تقلیدی از سایر مراکز نوآوری نیست و این کار به صورت موثر، واقعی و میدانی اجرا می شود.
وی به سه هدف کلان این طرح اشاره کرد و گفت: ما با اجرای این طرح منطقه امن برای پرورش فرهنگ نوآوری از طریق اشتراک گذاری و آزمایش ایده های نخبگان چه از نظر ارائه ایده، نحوه سرمایه گذاری و رفع نواقص موجود و ... می باشد.
غریبی در ادامه گفت: هدف دوم این طرح ایجاد پایگاه تسهیل گری جهت تفکر، تربیت مربیان نوآوری و رهبران سازمانی به منظور نقش آفرینی های اقتصادی، اجتماعی و زمینه ساز رشد شرکت های نوآوری و تحقیقاتی در ابعاد اقتصادی و اجتماعی می شود.
دبیر جلسه خانه نخبگان طراحی چند منظوره را هدف سوم این طرح دانست و اظهار کرد: جهت ایجاد پایگاه امن برای ایده ها و تفکرات جدید نیاز به ایجاد فرصت های همکاری فردی، گروهی در قالب زمان و مکان است.
وی افزود: جهت شروع کارهای نوآورانه ابتدا فضایی متمرکز چه از لحاظ حضوری و چه از لحاظ فضای غیر حضوری (مجازی) برای دورهمی و برنامه ریزی برای اجرای طرح ها انجام شود.
غریبی تصریح کرد: ارائه ابزار متمرکز جهت ساخت نمونه های اولیه و یا خلق ارتباطات نو در تجاری سازی و ارتباطات اقتصادی، اجتماعی نیاز است. این ابزارها استارتاپ ها، سرمایه گذارها، فروشندگان و تولیدکنندگان، موسسات و دانشگاه، نمایندگان مجلس، شتاب دهنده ها، مراکز تحقیق و توسعه هستند.
دبیر جلسه خانه نخبگان گفت: حلقه مفقوده پتانسیل استان می باشد که این پتانسیل از اساتید بسیجی، مخترعین، بسیج سازندگی و گشاورزی، نخبگان اقشار بسیجی، دانشجویان نخبه، شرکت های تعاونی، شرکت های دانش بنیان، بنگاه های زود بازده تشکیل شده است که با وصل به فضاهای فیزیکی و ابزارهای متمرکز می توان برای پیشرفت استان استفاده کرد.
در ادامه دکتر ملکی یکی از اعضای خانه نخبگان اظهار داشت: جهت اجرای بهتر این برنامه بایستی یک فلوچارت برای جذب ایده ها و ارائه تسهیلات به مخترعان و فناوران مشخص شود تا مخترعین و افراد نوآور بتوانند به این مرکز مراجعه نمایند.
وی حلقه مفقوده را عدم وجود قراردادهای منظم و دقیق و مهندسی شده دانست و گفت: این نوع قراردادها موجب اتفاقات غیرمنتظره می شود.
ملکی افزود: ما نمی توانیم به صورت مستقل عمل کنیم زیرا ما به سازمانها و سایر دستگاه های دیگر وابسته هستیم.
وی گفت: شورای راهبردی موازی با شورای آموزش و پرورش و سایر ارگان ها می باشد، زمان، مکان و سایر پتانسیل ها بایستی در دسترس باشند و با شبکه خصوصی در ارتباط باشند، منابع مالی تعریف شود، تامین سوله ها و هزینه ها مشخص گردد.
زمان انتشار: دوشنبه ۶ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۸:۰۵:۰۰
شناسه خبر: 93858