خبرگزاری علم و فناوری استان تهران گزارش می دهد؛ با نخبه جوان بسیجی مهندس محمد عذیری متولد 1375 دانشجوی رشته فناوری اطلاعات، دارای چندین اختراع ثبت شده و منتخب جشنواره جهادگران علم و فناوری سازمان بسیج علمی به گفتگو نشستیم.
اختراع خود را معرفی کنید
اولین اختراع من در دوران تحصیلات متوسطه بود و چند اختراع نیز در دوران دانشجویی داشتم. من دارای 5 ثبت اختراع رسمی در اداره ثبت اختراعات هستم. اولین اختراع من"سیستم تفکیک گر زباله شهری داخل خودروی حمل زباله" و آخرین اختراع نیز "موتور دوئل روتور چرخش همزمان" می باشد.
در اولین اختراع به عنوان جوان ترین مخترع صنعتی کشور معرفی شدم و همچنین در جشنواره رشد و فجر انقلاب اسلامی که توسط بنیاد ملی نخبگان و سازمان بسیج علمی پژوهشی برگزار شد حضور داشتم.
چند وقت است با سازمان بسیج علمی همکاری میکنید؟
من از دوم دبیرستان حدودا سال 91 با بسیج علمی پژوهشی و فناوری آشنا شدم و ارتباط دارم و تنها سازمانی که از دوران دانش آموزی تا این لحظه از من حمایت می کرد همین سازمان بود. در طول 9 سال فعالیت در این سازمان هم به عنوان یک پژوهشگر فعالیت داشتم هم در چند سال اخیر در چارت های سازمانی این مرکز همانند مسئول خانه نخبگان غرب استان تهران و معاونت خانه رشد فناوری اطلاعات حضور داشتم.
چه شد که تصمیم به همکاری با بسیج علمی گرفتید؟ از نتیجه این همکاری راضی هستید؟
به نظر من سازمان بسیج علمی پژوهشی تنها پرچمدار حمایت از پژوهشگران و نخبگان نوپا است که برای اولین بار قصد انجام کار علمی و تحقیقاتی دارند. بنده سازمان بسیج علمی پژوهشی را سکوی جهش خود میدانم و تا این لحظه هیچ وقت ارتباطم با این سازمان کم نشده و حتی بیشتر هم شده. سازمان هم از سنین کم روی به پرورش جوانان دارای استعداد کرده که بعدا از همین جوانان در سطح مدیریتی استفاده کند.
سازمان چه امکاناتی در اختیار شما گذاشت؟
امکانات مالی و معنوی از جمله مواردی هست که سازمان بسیج علمی پژوهشی در اختیار پژوهشگران می گذارد و در کنار این موارد هماهنگی و حمایت های کارگاهی و تجهیزاتی هم از من کردند.
موفق شدید اختراع خودتان را به تولید برسانید؟
بله یکی از اختراعاتم رو به مرحله تولید تجاری رساندم.
اکنون مشغول چه کاری هستید؟
در حال حاضر مشغول به انجام خدمت سربازی در دبیرخانه یک دفتر پژوهشی هستم. بعد از ظهر هم در یک هلدینگ خصوصی به عنوان کارشناس فناوری اطلاعات حضور دارم.
اطلاع دارید چند نفر از نخبگانی که مورد حمایت سازمان قرار گرفتند موفق شدند اختراع یا ابتکار خود را به محصول تجاری تبدیل کنند؟
تقریبا تمام افرادی که ما از سوی خانه نخبگان بسیج به سازمان معرفی شده اند موفق به دریافت حمایت های مالی و معنوی از سازمان بسیج علمی شده اند.
در جشنواره جهادگران علم و فناوری امسال حضور دارید؟
بله امسال در این جشنواره با اختراع سیستم تفکیک گر زباله شهری داخل خودروی حمل زباله حضور دارم.
چگونه با انقلاب اسلامی آشنا شدید؟
من از ابتدا توسط خانواده و بعد توسط مسجد محله که در دوران کودکی که تقریبا روزی 4 الی 5 ساعت در آن مسجد و پایگاه بسیج حضور داشتم با انقلاب اسلامی و اهداف آن آشنا شدم.
وضعیت علمی (کیفیت و کمیت آموزش و پرورش، دانشگاهها، درصد بیسوادی، درصد جمعیت تحصیلکرده و دانشگاهی) پیش از انقلاب چگونه بود؟
استناد به آمار و اطلاعات سایت های خارجی میزان افزایش سوادآموزی و ارتقاء سطح علمی دانشگاهی ایران بعد از انقلاب اسلامی رشد چشم گیری داشته که این مورد با حضور امثال ما در صحنه های علمی ثابت میشه که از سن نوجوانی به برکت این انقلاب حمایت شدیم تا امکان فعالیت علمی داشته باشیم. یقینا نشان دادن دستاورد های این انقلاب مقدس به نسل های بعدی و حمایت از نوجوانان دینی بر گردن ما است که حالا به سطحی از علم رسیدیم باید زکات علم خود را بدهیم و این زکات با نشان دادن دستاورد های علمی این انقلاب به مردم و نوجوانان هست. متاسفانه کشورهای غربی و عربی هزینه و تبلیغات زیادی انجام دادند تا جوانان ما از این انقلاب روی گردان باشند اما خوشبختانه سطح بصیرتی جوانان ما تقریبا به حدی رسیده که اهمیت این انقلاب رو درک کنند اما این مهم نیاز به فعالیت بیشتری برای آحاد جامعه دارد که بتوانند دستاوردهای این انقلاب شکوهمند را به نمایش بگذارند تا قوت قلبی برای همگان باشد./ انتهای پیام
خبرنگار: ف. خانی
زمان انتشار: شنبه ۱۸ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۰:۰۹:۵۸
شناسه خبر: 94329