به گزارش خبرگزاری علم و فناوری تهران بزرگ؛ با وقوع انقلاب اسلامی در کشورمان رشد تولید علم و پژوهش در رشته های نو ظهور مانند سلول های بنیادی آنقدر توسعه یافته که ایران در این حوزه و پزشکی باز ساختی در جایگاه چهاردهم دنیا و اول کشورهای اسلامی قرار دارد. همچنین دانشمندان ایران در جمع یک درصد برتر دانشمندان دنیا در توانایی پیوند سلول های بنیادین خون ساز قرار دارند.
پرفسور امیر علی حمیدیه رئیس مرکز جامع پیوند سلول های بنیادی مرکز طبی کودکان با دانش بومی سل تراپی یا سلول درمانی به کمک کودکان سرطانی آمده است که بیش از ۷۰ درصد بیمارانی که شانس زندگی صفر دارند را با پیوند سلول های بنیادی خون ساز اعلاج قطعی میکند.
سلول درمانی چیست؟
سلول درمانی به معنی انتقال کامل سلول های زنده به بدن بیمار می باشد که این کار به کاهش یا درمان بیماری کمک خواهد کرد. سلول ها ممکن است که از بیمار (سلول های اتولوگ) یا دهنده سلول (سلول های آنالوگ) منتقل شوند. سلول هایی که در سلول درمانی مورد استفاده قرار می گیرند ممکن است طبق توانایی تبدیل به انواع سلول ها، در دسته بندی هایی قرار گیرند.
سلول های پرتوان میتوانند به هر نوع سلول در بدن تبدیل شوند و سلول های چند توان میتواند به دیگر انواع سلول تبدیل شوند اما توانایی آن ها نسبت به سلول های پرتوان محدودتر خواهد بود. سلول های اولیه از نوع ثابت می باشند. نوع سلول های توزیع شدن به درمان بستگی دارند.
پیشرفتی وصف نشدنی در دانش پزشکی که در مرکز طبی کودکان به وجود آمده با قدمتی بیش از ۶۲ سال که قبل از انقلاب میسر نبود و حتی تاریخ نشان میدهد از روزهایی که شاه ایران هم برای درمان به پزشکان خارجی وابسته بود. اما حالا با گذشت ۴۲ سال از پیروزی انقلاب اسلامی دیگر خبری از این وابستگی ها نیست.
دکتر مریم بهفر فوق تخصص خون و سرطان کودکان میگوید: خیلی جاها ممکن است تحریم ها باعث بی انگیزگی و باعث بروز مشکلاتی در تمام مراحل علم بشود ولی در حوزه سلول های بنیادی تمام این تحریم ها باعث شد که ما به توانایی های خودمان تکیه بکنیم و با کمک آن بتوانیم بسیاری از مشکلات را حل کنیم.
استقلالی که در پزشکی این روزها تجربه میکنیم جدای از لبخند رضایت بیماران سدی برای خروج ارز از کشور شده است. چرا که در اروپا و امریکا هزینه ای درمان سرطان حداقل بین ۵۰۰ هزار دلار و ۹۰۰ هزار دلار امریکا میباشد که سالی نزدیک به ۱۲۰۰ پیوند انجام میشود که اگر قرار باشد این تعداد از بیماران به خارج از کشور بروند چه خروج ارزی از کشور اتفاق میافتد.
دکتر مائده برهمن متخصص رادیوتراپی و آنکولوژی
ایران میگوید: در حال حاضر در ما هم از نظر رادیوتراپی هم جراحی و هم شیمی درمانی پابه پای بهترین کشورهای دنیا پیشرفت کردهایم و دستگاه های رادیوتراپی و دستگاه های بروزی از شیمی درمانی داریم و اکثر داروهای مصرفی تولید داخل است و همچنین در زمینه جراحی، پزشکان ایرانی به صورت تخصصی در رشته های مختلف جراحی سرطان کار میکنند.
کم نیست تعداد خانواده هایی که از خوشحالی سلامتی بازیافتی فرزندانشان در جدال با سرطان و بهبودی آنها ابراز خرسندی میکنند. این روزها دیگر سرطان واژه ترسناکی نیست چون ایران قوی پله های پیشرفت را با موفقیت هر چه تمام طی میکند و ایران با دستیابی به موفقیت ۷۰ درصدی در درمان انواع سرطان ها به آینده ای نزدیک فکر میکنند که بشود تمام بیماری های سخت را درمان قطعی کرد.
انتهای پیام/
زمان انتشار: دوشنبه ۲۷ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۷:۴۵:۴۰
شناسه خبر: 94700