به گزارش خبرگزاری علم و فناوری از اصفهان به نفل از مدیکال اکسپرس، بر اساس مطالعه ای که توسط محققان دانشگاه کالیفرنیا، ایروین انجام شده است، یک سیمان استخوان رادیواکتیو که برای تأمین حمایت و تابش موضعی به استخوان تزریق میشود، جایگزینی ایمن برای پرتودرمانی معمولی برای تومورهای استخوانی است.

این مطالعه نشان میدهد که این سیمان براکی تراپی میتواند در استخوانهای ستون فقرات قرار گیرد تا مستقیماً تومورها را بدون آسیب رساندن به نخاع تحت تابش قرار دهد، و مواد رادیواکتیو در استخوانها به صورت محلی باقی میمانند، این روش نوید دهنده این نیزهست که عوارض جانبی را به طور کامل از بین ببرد.
جویس کیاک، محقق ارشد و استاد علوم رادیولوژی UCI، نتایج را در نشست سالانه 2021 انجمن تحقیقات ارتوپدی، که عملاً در 12 تا 16 فوریه برگزار شد، ارائه داد.
سرطانهایی که از پستان، پروستات، ریه، تیروئید، کلیه و مکانهای دیگر شروع میشوند، می توانند به استخوانها گسترش یافته و فرسایش پیدا کنند، که معمولاً در ستون فقرات است. با پیچیدگی بیشتر مسائل، پرتودرمانیهای طبیعی برای این مشکل میتوانند نخاع را تهدید کرده و استخوانهای ضعیف شده توسط فرسایش تومور را ضعیف کرده و خطر شکستگی را افزایش دهند.
در حال حاضر، چندین جلسه تابش پرتوی خارجی برای درمان سرطان گسترش یافته به ستون فقرات استفاده میشود. این اشعه باعث عوارض جانبی ناخوشایند (حالت تهوع، استفراغ و اسهال) میشود و از نخاع عبور میکند که اغلب درمان را به تأخیر میاندازد و محدود میکند.
کیاک گفت: "سیمان براکی تراپی میتواند بدون تاخیر در یک درمان راحت، یک مرحلهای و کم تهاجمی برای تابش تومورها استفاده شود، و نخاع را تابش نمیدهد و گزینه های درمانی آینده را محدود نمی کند."
در مطالعات حیوانی و محاسباتی، محققان ایمنی کوتاه مدت تزریق سیمان براکی تراپی به مهرهها را ارزیابی کردند. این شامل مهاجرت احتمالی پرتوزایی به خون، ادرار یا مدفوع؛ میزان دوز خارج از محل تزریق؛ و دوز تابش حاصل از انتشار فسفر -32 به نخاع و بافت نرم بود.
در 17 هفته پس از تزریق، معاینات فیزیکی همه طبیعی بود و هیچ فعالیتی در خون، ادرار یا مدفوع مشاهده نشد. محققان هیچ مدرکی از ایزوتوپ P-32 در خون در حال گردش، هیچ تغییری در کار خون مربوط به رادیواکتیویته و هیچ نقص عصبی پیدا نکردند.
کیاک گفت: "این روش درمانی موضعی برای تومورهای استخوانی به صورت موضعی باقی میماند و ما هیچ عارضهای را در خارج از استخوان مشاهده نکردیم." "این مهم است زیرا پرتودرمانی سنتی عوارض جانبی مانند حالت تهوع، استفراغ و اسهال ایجاد میکند."
ایجاد سیمان استخوان براکی تراپی
کیاک و دکتر هری اسکینر، جراح ارتوپدی در گروه پزشکی، سیمان براکی تراپی را با تزریق محصول مشترک تجاری خود، سیمان استخوانی، با مواد رادیواکتیو که قبلاً در سایر درمان ها استفاده شده، ایجاد کردند.
کیاک خاطرنشان کرد، سیمان استخوانی براکی تراپی عوارض جانبی مشابه پرتودرمانی سنتی را ندارد، زیرا تزریق مستقیم تومور را هدف قرار میدهد و تابش از اندامهای دیگر مانند روده یا معده عبور نمیکند. مطالعات قبلی همچنین نشان داد که میتواند بلافاصله درد در ستون فقرات را کاهش دهد، به طور بالقوه بیماران را از مسکنهای قوی که میتواند عوارض جانبی اضافی داشته باشد، خارج کند.
به طور معمول، یک بیمار مبتلا به سرطان استخوان به 10 جلسه یا بیشتر پرتودرمانی نیاز دارد. کیاک گفت، اما با استفاده از سیمان استخوان براکی تراپی، یک تزریق میتواند معالجه معادل هدفمند تومور را با تهدید کمتری برای نخاع و اعصاب فراهم کند.
وی گفت: "شما میتوانید این روش را انجام دهید و با آن کار کنید." "و میتوانید این کار را در صورت کوچکتر بودن تومورها انجام دهید تا از آسیب بیشتر استخوان و نخاع جلوگیری کند، در حالی که درد و عوارض جانبی که بیماران اغلب احساس میکنند را محدود میکند."
کیاک و اسکینر شرکتی به نام Bone-Rad Therapyics را برای محصول خود تأسیس کردهاند و به مالکیت معنوی آن چهار اختراع ثبت شده و یک حق اختراع در انتظار مجوز هستند.
به گفته کیاک، گام بعدی، مطالعات بیشتر روی حیوانات و به دنبال آن برنامه ای برای آزمایش بالینی است.

انتهای پیام/
معصومه صادقی
https://medicalxpress.com/news/2021-02-radioactive-bone-cement-safer-spinal.html
زمان انتشار: شنبه ۲ اسفند ۱۳۹۹ - ۰۸:۰۰:۰۰
شناسه خبر: 94751