به گزارش خبرگزاری علم و فناوری از شیراز، پنجم اسفندماه را به منظور ارج نهادن به تلاش های خواجه نصیرالدین طوسی، روز مهندس نام گذاری کرده اند.
محمد بن حسن جهرودی طوسی مشهور به خواجه نصیرالدین طوسی در تاریخ 15 جمادی الاول 598 هجری قمری در طوس متولد شد. او به تحصیل دانش علاقه زیادی داشت و از دوران کودکی جوانی در علوم ریاضی و نجوم و حکمت سرآمدو از دانشمندان معروف زمان خود شد.
طوسی یکی از سرشناسترین و با نفوذترین چهرههای تاریخ فکری اسلامی است. اما تلاش های او در علم ریاضیات و ستاره شناسی و تاثیر گذاری اش در میان فلاسفه و ریاضدانان باعث شده تا روز پنجم اسفند به منظور بزرگداشت این دانشمند روز مهندس نامیده شود.
سید کمال پاکفطرت؛ مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری فارس در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری در شیراز اظهار داشت: خواجه نصیرالدین طوسی به عنوان یکی از بزرگترین مفاخر کشورمان با طرح ها، ایده ها، تالیفات و کارهای خود توانسته نامی جاودان در تاریخ داشته و به احترام وی، روزی در سال را به نام مهندس نامگذاری کرده اند.

وی درتوضیح اینکه چه کسی مهندس محسوب می شود، تصریح کرد: در زمان های قدیم به کسی که علم هندسه را می دانسته، مهندس می گفتند و امروز هر فردی که بتواند علوم و فنون را به منظور طراحی و یا توسعه ساختارها، دستگاهها، ماشین الات یا فرآیندهای تولید یا کار کردن با آنها و به کار بردن آنها به صورت تنها یا در ترکیب با وسایل دیگر و یا ساختن و به کار انداختن آنها از طریق درک کامل ساختمان آنها و یا به منظور پیشبینی کردن رفتار آنها تحت شرایط و موقعیتهای ویژه و معین مورد استفاده قرار دهد، مهندس نامیده می شود.
سید کمال پاکفطرت افزود: جايگاه رفيع مهندس و مهندسي در انديشه و تاريخ كشور عزيزمان يادآور ابتكار، آفرينش، خلاقيت و زمينهساز رشد و پيشرفت كشور درطول اعصار بوده و مي باشد.
وی بیان کرد: کار یک مهندس بهلحاظ روششناسی علم، درست برخلاف کار دانشمند که به جنبههای تئوریک دانش میپردازد و تلاش میکند توضیحی برای پدیدههای طبیعت ارائه کند، مبتنی بر کاربرد تکنیکی علوم است.
مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری فارس اذعان داشت: بر خلاف دانشمند، مهندس آزاد نیست تا موضوع و مشکل مورد علاقه خود را انتخاب کند. وظیفه او این است که به حل مشکلاتی که پیش بینی شده یا پیشبینی نشده رخ مینماید، بپردازد. او باید به صرفه اقتصادی عمل خود یا ادامه کار یک وسیله یا سیستم، بهبود بازدهی آن و پرهیز از پیچیده کردن بیمورد سیستم نیز بیاندیشد.
سید کمال پاکفطرت در پایان با تبریک روز مهندس گفت: روز مهندس به تمام کسانی که مهندسی را درک کردند، به تمام کسانی که پلی ساختند از انتهای بن بست کوچه ی رفاه تا بیکران، به تمام کسانی که خود را شبانه روز وقف کردند تا همگان شبانه روزی روشن داشته باشند، به تمام کسانی که لذتش را فهمیدند نه آنان که تنها به نامش خوانده شدند، مبارک.
انتهای پیام/
زمان انتشار: سه شنبه ۵ اسفند ۱۳۹۹ - ۰۷:۳۷:۴۵
شناسه خبر: 94990