به گزارش خبرگزاری علم و فناوری از استان مازندران،دانشنامه یا دائرةالمعارف واژه چندان غریبی برای ایرانیان نیست، دایرهالمعارفها در حوزههای مختلفی دسته بندی میشوند که شامل دستههای ادبی، دینی، موسیقی، علمی، علوم انسانی هستند.
سابقه دائرةالمعارف نویسی به سده اول هجری بر میگردد و این روند تاکنون ادامه پیدا کرده است، با گسترش فضای مجازی روند دائرةالمعارف معارف نویسی تغییر پیدا کرده و این روزها تحت عنوان دانشنامه بیشتر معروف است.
به جهت اطلاعات غنی و هزینههای سنگینی که برای نوشتن دانشنامه باید پرداخت شود برخی از کشورها برای اینکه بتوانند از ظرفیت کاربران فضای مجازی در این زمینه استفاده کنند، اقدام به انتشار دانشنامه آزاد کردند به این صورت که هر فردی میتواند با اندک اطلاعاتی در تدوین دانشنامه نقش داشته باشد.
بحث ما در این نوشتار مربوط به دانشنامه ویکی پدیا است، که تحت عنوان دانشنامه آزاد در دسترس کاربران قرار داشته و به صورت خواسته و ناخواسته به عنوان منابع اطلاعاتی گاهی حتی مورد استفاده قرار میگیرد.
آش استفاده از دانشنامه ویکی پدیا به حدی شور شده است که یکی از گزارشگران ورزشی هم برای تکمیل اطلاعات خویش از اطلاعات ناقص این دانشنامه به عنوان منبع و مرجع استفاده میکرد که بعدها مشخص شد که مطالبی که در یکی از گزارشهای ورزشی استفاده کرده جعلی بوده است.
یکی از اساتید دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل که دارند رتبه سوم کنکور سراسری در دوران خودش بوده نسبت به جعلی بودن اطلاعات و مطالب منتشر شده در ویکی پدیا به شدت هشدار داده است.
دکتر سید جواد کاظم تبار در گفت و گو با خبرنگار علم و فناوری از اینکه ویکی پدیا به عنوان مرجع اخبار و اطلاعات قرار گرفته هشدار داد و گفت: اطلاعات منتشر شده در این دانشنامه در بسیاری از موارد فاقد پایه و اساس است.
وی با اعلام اینکه این دانشنامه آزاد به دلیل اینکه افراد با داشتن کاربری میتوانند مطالب آن را تغییر دهند، گفت: آنچه که این روزها بنده نسبت به این موضوع احساس خطر میکنم اطلاعات منتشر شده درباره سردار قاسم سلیمانی است.
استاد دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل، خاطر نشان کرد: مطالبی که درباره سردار سلیمانی در این دانشنامه آزاد به روز رسانی میشود، برگرفته از مطالب و اخبار کشورهای غربی به ویژه آمریکا است.
وی ادامه داد: آنچه که در رسانههای غربی درباره سردار سلیمانی منتشر شده به صورت یکجانبه و بر اساس رای و نظر سیاسیون و افرادی است که در شهادت سردار سلیمانی نقش به سزائی داشتند.
کاظم تبار خاطر نشان کرد: فعالیت افراد ضد انقلاب و ضد نظام در ویکی پدیا بسیار جدی و زیاد است و همین موضوع خطر تحریف واقعیتها درباره نظام و سردار سلیمانی را تقویت میکند و انتظار است که افراد داری تحصیلات علمی به صورت جدی در مقابل این خطر تحریف قرار بگیرند.
وی با اشاره به اعلام مخالفت بسیاری از کشورهای اروپایی و غربی نسبت به شهادت سردار سلیمانی، گفت: این موضوع و مطالب به دلیل اینکه بسیار از نویسندگان این دانشنامه مخالف نظام هستند اصلا منتشر نشده است.
این استاد دانشگاه نوشیروانی بابل ادامه داد: حتی در این دانشنامه مطالبی بسیاری از افراد سیاسی با دست کاری جدی منتشر میشود.
کاظم تبار ادامه داد:در این زمینه باید چند اقدام متقابل انجام شود، اول اینکه ماهیت ویکی پدیا به خوبی برای افراد جامعه روشن شود و از طرف دیگر افراد با دانش و توانمند در سطح کشور در این زمینه ورود پیدا کرده و مطالب واقعیتهای مربوط به انقلاب اسلامی را در این دانشنامه تدوین کنند.
وی یادآور شد: باید قبول کرد که سردار سلیمانی نقش فوق العاد اثرگذار و بسیار ارزنده در سرنگونی داعش داشته است عدهای در تلاش هستند تا نقش سردار سلیمانی را کمرنگ جلوه دهند.
این استاد دانشگاه از قشر تحصیلکرده و دانشگاهی درخواست کرده که به شدت در مقابل تحریف اقدامات سردار سلیمانی در این دانشنامه بایستند و اجازه ندهند رشادتهای سردار سلیمانی توسط عدهای افراد در این دانشنامه دستخوش تغییر و تحول شود.
وی در پایان گفت: نسل حاضر به صورت کامل در جریان رشادتها و اقدامات سردار سلمانی قرار دارد، آنچه که ناراحت کننده است این مطالب در آینده ممکن است ادامه داشته باشد و واقعیت های موجود درباره سردار دستخوش تغییرات جدی شود.
انتهای پیام/
زمان انتشار: سه شنبه ۵ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۸:۳۱:۰۵
شناسه خبر: 94996