به گزارش خبرگزاری علم و فناوری از اردبیل؛ فاضل احدی مسئول سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری سپاه حضرت عباس (ع) استان اردبیل گفت: در پنجمین جشنواره ملی جهادگران علم و فناوری که با حضور سردار سلیمانی رئیس سازمان بسیج، سردار رحیمی رئیس سازمان بسیج علمی و پژوهشی کشور، به همراه مخترعین و مبتکرین و جمعی از مسئولین برگزار شد، سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری سپاه حضرت عباس (ع) استان اردبیل موفق به کسب عنوان برتر شد.
وی در ادامه افزود: این سازمان همچنین موفق به کسب مقام های برتر در حوزه های علمی، خانه نخبگان بسیج استان، مرکز هدایت و حمایت از گیاهان دارویی، پایگاه علمی امام جعفر صادق (ع) شهرستان پارس آباد شود.

احدی با بیان این موضوع که وظیفه سازمان بسیج علمی پژوهشی و فناوری، حمایت از طرحها و اختراعات نخبگان است گفت: از جمله حمایتهای بسیج علمی پژوهشی ظرفیتی همچون مرکز رشد است که نخبگان می توانند ایدهها و طرحهای خود را به این مرکز ارائه دهند و بعد از تایید کارشناس؛ از لحاظ مادی حمایت و مکان در اختیار آنها قرار میگیرد تا طرحها و ایدههای خود را به محصول تبدیل کنند.
مسئول سازمان بسیج علمی استان اردبیل تصریح کرد: بدون تردید رمز موفقیت نخبگان، ایمان، اعتقاد، توکل و امید به خدای متعال برای پیمودن مسیر انقلاب است و تفکر بسیجی نه تنها فتحالفتوح مشکلات کشور بلکه موجب الگوگیری برای کشورهای منطقه جهت کسب استقلال و عزتمندی است.
وی خودباوری نخبگان در حرکت جامعه به سمت تعالی را مهم دانست و تاکید کرد: نکته مهم و اساسی در خصوص عموم مردم به خصوص جوانان تحصیل کرده این است که با روحیه خودباوری برای عبور از موانع تلاش کنند.
احدی کارکردهای سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری را در زمینه های مختلف علمی و در سطوح ملی، منطقهای و جهانی حقیقتی انکارناپذیر دانست و افزود: این سازمان با بصیرت، عقلانیت و با حضور بههنگام، نقش بیبدیلی در پیشبرد اهداف انقلاب داشته و بیتردید، این روزها یکی از برنامههای جدی که باید پیگیری شود، طرح تجاری سازی ایده های نخبگان در راستای تحقق جهش تولید است.

مسئول سازمان بسیج علمی استان گفت: تولید امروز بازوی توانمند اقتصاد ایران اسلامی محسوب میشود و بسیج هم خود را متولی اعتلای این بخش میداند و وارد میدان شده است تا باری از دوش دولت و بخش خصوصی بردارد.
احدی با بیان اینکه ضرورت اصلاح نگرشها به کارآفرینان، حذف مقررات دست و پا گیر در جهت حمایت از نخبگان و مسیر پژوهشهای کاربردی است، افزود: سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری استان تلاش دارد تا شرایط دشوار کسب و کارهای جدید در استان را برای نخبگان علمی جهت رفع موانع موجود در مسیر رشد آنها تسهیل کند.
وی تصریح کرد: همه جوانان این سرزمین که احتمالاً مسیر شکوفاییشان با یکدیگر بسیار متفاوت است، هرکدام در گوشه و کنار این مرز تأثیر خاص خود را در پیشرفت کشور بر عهده دارند و این همان تعریف جوان ایرانی است.
مسئول سازمان بسیج علمی استان گفت: جوانان ایران در زمینه های مختلف هر کدام به نحوی برای پیشرفت کشور و استان تلاش کرده و در برهههای مختلف نقش آفرینی کردهاند.
احدی خاطر نشان کرد: نخبگان و استعدادهای جوان استان در عرصههای مختلف کم نبوده و نیستند اما علیرغم تلاشهایی که برای شکوفایی آنها شده همچنان موانع زیادی برای شناخت ظرفیتهای جدید و حتی پرورش نخبگان قبلی وجود دارد.
وی با بیان اینکه جوانان کشور در عرصههای مختلف علمی پیشرفتهای چشمگیری در سطح جهان داشته، بیان کرد: این جوانان همواره پای ثابت المپیادهای علمی جهانی بودهاند.
مسئول سازمان بسیج علمی استان گفت: نوآوریها و دستاوردهای مختلفی که در طول سالیان گذشته در حوزههای مختلف علمی از جمله سلولهای بنیادی، نانو، زیست فناوری، هستهای، مهندسی و… توسط جوانان به دست آمده، گواه پتانسیلهای این نسل است.

احدی در ادامه افزود: با این حال هنوز هم مشکلات فراوانی برای این افراد وجود دارد و حتی با وجود مهارتهای عملی این قشر، زمینه فعالیت اجرایی آنها در بدنه مدیریتی کشور بسیار ناچیز است.
وی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری خاطر نشان کرد: اجرا و تحقق جدی سند راهبردی امور نخبگان موجب رفع بسیاری از مشکلات در زمینه پیشرفت علمی، تجاریسازی محصولات علمی و فناوری و حل سایر مشکلات بخش علمی است.
احدی گفت: سازمان بسیج علمی ظرفیتهای گسترده انسانی در تخصصهای مختلف به شکل شبکهای در استان ایجاد کرده است و در حال خدمت در مسیر توسعه استان و کشور است.
گفتنی است؛ میلاد جهانگیری در حوزه تأسیسات از پایگاه علمی امام جعفر صادق(ع) شهرستان پارسآباد بهعنوان فناور برتر معرفی شد و در حوزه مکانیک، دکتر بهمن طاهری با طرح هشدار خرابی تسمه تایم بهعنوان فناور برگزیده انتخاب گردید.
زمان انتشار: شنبه ۹ اسفند ۱۳۹۹ - ۰۷:۰۵:۰۰
شناسه خبر: 95029