به گزارش خبرگزاری علم و فناروی از استان مازندران، خبر تلخ و شکننده است اما نمیتوان حقایق موجود را پنهان کرد.
برخی کم کاریها هم در این بخش وجود دارد که با مرگ 79 نفر در اثر استفاده از قرص برنج خودنمایی میکند.
کم کاریهای متفاوتی در بخشهای مختلف در این زمینه ظهور و بروز پیدا میکند.
مهمترین کم کاری که در این بخش به خوبی مشهود است و بر اساس آمارهای موجود میتوان به آن استناد کرد، عرضه بدون ضابطه قرصهای برنج و استفاده 79 نفر از آن و مرگ حتمی استفاده کنندگان از آن به خوبی مشهود است.
البته ضعفهای دیگری هم در این حوزه وجود دارد ولی بر اساس آمار موجود ضعف در نظارتها و عرضه این قرص خطرناک و مهلک در عطاریها و مراکز عرضه برنج بیشتر از سایر ضعفها هویدا است.
آمار تلخ مرگ 79 نفر در اثر قرص برنج تلنگر بسیار جدی است که نمیتوان از کنار آن گذشت.
مدیرکل پزشکی قانونی مازندران درباره جزئیات این حادثه هولناک در استان مازندران اعلام کرد:در هشت ماهه سالجاری 79 نفر بر اثر مسموميت با قرص برنج در استان جان خود را از دست دادند.
هر چه جزئیات بیشتر این خبر شکافته میشود، تلخیها و ناکارآمدیهای بیشتر بیشتر محسوس میشود.
ابعاد تلختر این خبر رشد 39 درصدی تعدادی فوتیهای ناشی از مصرف قرص برنج نسبت به سال گذشته است.
نکته رنج آور تری که مدیرکل پزشکی قانونی مازندران مطرح کرده استفاده 47 نفر از مردان متاهل از قرص برنج است که این آمار نشان میدهد سایر مولفههای دلیل استفاده از قرص برنج هم باید مورد واکاوی قرار گیرد.
مولفههای مانند، مشکلات اقتصادی، اجتماعی و روانی هم به صورت جدی آنالیز شود.
بررسیهای پزشکی قانونی میتواند منجر به کمک به رفع مشکلات کند اما از این ظرفیتها استفاده جدی نمیشود.
مرگ 15 نفر در شهرستانهای بابل، ساری و میاندورد و کاهش استفاده از این قرص در شهرستناهای بهشهر، چالوس و جویبار نیاز به واکاویهای جدی در این بخش دارد که باید دست اندارکاران این موضوعات را بیشتر مورد بررسی قرار دهند.
قرار گرفتن تعداد استفاده کنندگان از قرص برنج در شهرستان میاندورود با 58 هزار جمعیت در کنار شهرستانهای ساری و بابل با جمعیت بیش از 500 هزار نفری نشان از نارسائیهای جدی در این شهر دارد که نیاز به واکاوی جدیتر متولیان امر دارد.
بیشترین فوتیهای ناشی از قرص برنج در ایام آبان ماه و درست زمانی که کشاورزان برنجهای خودشان را در انبارها نگهداری میکنند را نشان میدهد.
سهم بالای افراد متاهل از قرص برنج هم جز بخشهای دردناک این خبر است که فوت 47 نفر افراد متاهل نشان میدهد که مولفههای دیگری غیر از ایجاد محدودیت باید مورد واکاوی قرار گیرد.
ضرورت اعمال تدابير سختگيرانه براي جلوگيري از توزيع قرص برنج را عضو شورای قضائی استان مطرح کرده است اما سایر مولفهها هم باید به صورت جدی و کارشناسی مورد بحث و بررسی قرار گیرد.
اقدامات سختگیرانه برای جلوگیری از ورود غیر قانونی قرص برنج و ممنوعیت فروش آن از دیگر پیشنهادات مطرح شده است اما مهمتر از همه افزایش آگاهی جامعه و رفع مشکلات اقتصادی و اجتماعی و بررسی وضعیت روحی و روانی افراد جامعه هم از دیگر مولفههای است که باید به آن توجه کرد.
در بررسی آمار پزشکی قانونی نشان داد که با اعمال محدویتها از تعداد استفاده کنندگان قرص برنج کم شده اما همچنان این خطر وجود دارد.
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری از استان مازندران بنا بر اطلاعات موجود مرگ با استفاده از قرص برنج بسیار دردناک گزارش شده است.
بر اساس اطلاعات دریافتی خبرنگار علم و فناوری از سایر منابع اینترنتی،فسفید آلومینیوم یا به طور کلی، فسفیدهای فلزی که در ایران با نام قرص برنج شناخته میشوند، نوعی آفتکش بسیار موثر با مصرف تجاری و صنعتی است. این آفتکش که با نامهای تجاری Fostox، Celphos، Phostoxin، Phostek، Fumitoxin، Quick Phos، Talunex، Fieldphos و Weevil-Cide نیز شناخته میشود در بیشتر نقاط دنیا، تنها در اختیار شرکتهای معتبر و افراد آموزش دیده بهکار میرود. کشندگی بالای فسفیدهای فلزی ناشی از گاز فسفینی (PH3) است که در اثر واکنش آن با آب آزاد میشود (شکل1). گاز حاصل بیرنگ و با بوی مشخص سیر یا ماهیگندیده است که این بو از مشخصات بارز قرص برنج محسوب میشود.
در کشورهای توسعه یافته این قرص به صورت کنترل شده و بسیار محدود عرضه میشود و از سال 91 خبرهای مسمویت با قرص برنج بیشتر رسانهای شده است.
انتهای پیام/