در طول چند روز گذشته، بحثهایی حول برخورد یک سیارک به زمین در روز 2 نوامبر 2020، روز قبل از انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده، وجود داشته است. در حالی که این سنگ فضایی میتواند وارد جو ما شود، اما جای نگرانی نیست. این سیارک آنقدر کوچک است که بعید است به سطح زمین برسد.
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری و به نقل از Ifl Science، جسم موردنظر با عنوان «وی پی1 2018» شناخته میشود و همانطور که از نام آن پیداست در سال 2018 کشف شد. این جسم تقریباً 2 متر (6.5 فوت) عرض دارد و هر دو سال یکبار به سیاره ما نزدیک میشود. با توجه به اینکه سیارک بسیار کوچک است، مطالعه دقیق مدار آن و این که چقدر به سیارهی ما نزدیک میشود، دشوار است.
احتمالی کم اما واقعی وجود دارد که یک سیارک در روز قبل از انتخابات ایالات متحده با زمین برخورد کند
فاصله بین مرکز زمین و سیارک کوچک حدود ۴۲۰ هزار کیلومتر (۲۶۰ هزار مایل) تخمین زده میشود که فراتر از مدار ماه است و فقط یک در هر 240 (0.41 درصد) احتمال دارد که با زمین برخورد کند. سیارک وی پی1 2018 بسیار کوچک است و تهدیدی برای زمین نیست. در حال حاضر احتمال 0.41 درصد برای ورود به جو سیاره ما دارد و حتی اگر این اتفاق بیفتد، بهدلیل اندازه بسیار کوچک آن قبل از برخورد با زمین احتمالاً در اثر اصطکاک با جو تجزیه شده و بر فراز اقیانوس آرام خواهد سوخت. قطعات نوری ممکن است به زمین برسند.
صدها میلیون از این نوع اجسام در فضا وجود دارند، که بعید بهنظر میرسد خسارتی به زمین وارد کنند. طی 15 سال گذشته، ناسا تلاش کرده است تا حد ممکن سیارکهای خطرناک را کشف کند.
سیارکها اجسام کوچکی هستند که از سنگ یا فلز یا سنگ و فلز ساخته شدهاند. سیارکها معمولاً اجسام نامنظمی هستند و بر گرد خورشید حرکت میکنند. میلیونها سیارک در منظومه خورشیدی ما وجود دارند. بسیاری از آنها میان مدار بهرام (مریخ) و مدار هرمز (مشتری) قرار گرفتهاند و گرد خورشید میگردند. دستهای دیگر از آنها در مکانهای دیگر منظومه خورشیدی یافت میشوند. به نظر میرسد علت اینکه اغلب آنها در فاصلهٔ مریخ و مشتری دیده میشوند این است که احتمالاً در مدار بین این دو سیاره، سیارهٔ دیگری نیز وجود داشتهاست که به علت گرانش شدید مشتری متلاشی شدهاست و سیارکها پدید آمده باشند.

انتهای پیام/
خبرنگار: احمدرضا آبی