مصاحبه لایو مدارس و کرونا
مصاحبه شونده: دکتر رائد نوحهخوان متخصص اطفال
- ابتدا خودتون رو معرفی بفرمایید
- از گفتگوی قبلیمون در مورد کرونا، این بحران ابعاد جدیدی پیدا کرده، موارد جدیدی به عنوان نشانههای کرونا مطرح شده و برخی میگن که رفتار ویروس تغییر کرده یا دائما در حال تغییر هست. واقعا ویروس تغییر کرده یا اطلاعات جدیدی ازش کشف شده؟
- میزان ابتلای کودکان به این بیماری آیا تغییر معنی داری رو نشون میده؟ (مثلا خیلی کم یا زیاد شده باشه؟)
- در روشهای درمان مبتلایان به کووید19 پیشرفتی حاصل شده؟ پس چرا آمار ابتلا و مرگ و میر ناگهان اوج گرفت؟
- در درمان کودکان مبتلا به کرونا آیا پیشرفتی حاصل شده؟
این روزها مهمترین نگرانی خانوادهها بازگشایی مدارس و حضور فرزندانشون در مدرسه هست، وزارت آموزش و پرورش برنامههای مختلفی رو به مدارس ابلاغ کرده که بیشتر آنلاین و کمتر حضوری هست. اما باز هم خانوادههای زیادی نگران هستن و میگن که اجازه نمیدن فرزندشون به مدرسه بره. ادامه مصاحبه ما در همین مورد هست.
- آیا وزارت آموزش و پروش یا وزارت بهداشت، پروتکلهای مدارس را برای جامعه پزشکان مثلا شخص شما ارسال کردهاند؟ (اگر نه، بهتر نیست این کار رو بکنند؟)
- آیا آموزش و پرورش و ستاد کرونا یا وزارت بهداشت برای طول سال تحصیلی هماهنگیای انجام دادند؟ (مثلا برای وقتی که یک دانشآموز مشکوک به کروناست یا در یک کلاس یک نفر مبتلا شناسایی شده و بقیه هم ممکن است آلوده شده باشند) (اگر جواب مثبت بود: چه هماهنگیهایی؟)
- (اگر جواب سال قبلی منفی بود) آیا لازم نیست ستاد کرونا برای مدارس آمادگی ویژه داشته باشه؟ یا در سطح پایینتر مثلا مدرسه با یک پزشک اطفال مثل شما قراری گذاشته باشند برای معاینه دانشآموزان یا این که در موارد مشکوک با شما تماس بگیرند؟
- با توجه به پروتکلهای بهداشتی که به مدارس ابلاغ شده و مدارس رعایت میکنند آیا باز هم جای نگرانی هست یا نه؟ (یعنی خانوادهها فرزندشون رو به مدرسه بفرستند یا نه؟)
- خانوادههایی که میخوان فرزندشون رو به کلاسهای حضوری بفرستند، چه نکاتی رو باید رعایت کنند؟ (چه موقع رفتن بچه، چه موقع برگشتش، خوراکیهاش، نظافت خودش و وسایلش، چک کردن علائم، روش استفاده از ماسک و ...)
- آیا تزریق واکسن آنفولانزا رو تأیید میکنید؟ راهنمایی کنید
- خانوادهها سیستم ایمنی بدن فرزندشون رو چطور تقویت کنند؟
- این حجم از پیامهای اخطاردهنده حتی همین گفتگو خیلیها رو دچار استرس میکنه، لطفا برای بخش پایانی صحبتهامون کمی حرفهای امیدوار کننده و ضد استرس به مخاطبین این گفتگو بیان کنید
- اگر نکتهای هست که از قلم انداختیم بفرمایید