به گزارش سرویس نظامی - دفاعی خبرگزاری علم و فناوری؛فاز اصلی و عملیاتی نهمین رزمایش اقتدار هوایی فداییان حریم ولایت، همزمان با ایام اعیاد ولادت حضرت رسول (ص) و امام جعفر صادق (ع) با رمز مقدس «صادق آل محمد (ع)» در منطقه عمومی اصفهان با حضور هفت پایگاه نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران و تحت محوریت پایگاه شهید بابایی این منطقه از کشور کار خود را آغاز نمود.
بنابه اظهارات امیر گودرزی سخنگوی نهمین رزمایش اقتدار هوایی فداییان حریم ولایت با طرح ریزی گسترده برروی انواع هواپیماهای شکاری و بمبافکن، ترابری سنگین و نیمهسنگین، سوخترسان، شکاری رهگیر و شناسایی، گشت هوایی و هواپیماهای بدون سرنشین که طی روزهای قبل به پایگاه شهید بابایی اصفهان منتقل شد، روشهای مقابله با تهاجم دشمن فرضی با استفاده از تاکتیکهای نوین، از برنامه های دوروز این رزمایش خواهد بود.

وی همچنین بیان داشت:علاوه بر پایگاه شهید بابایی،پایگاههای شهید لشکری تهران،شهید نوژه همدان،شهید دوران شیراز، شهید یاسینی بوشهر،شهیدعبدالکریمی بندرعباس،وحدتی دزفول وشهیدفکوری تبریز بهصورت مستقیم دراین رزمایش به اجرای برنامه های تدوین شده خواهند پرداخت.
نمایش پروازسوخو۲۴ و صاعقه در اجرای عملیات انهدامی
حضور جنگنده های سنگین با ماموریت های مختلف در این رزمایش از جمله برنامه هایی است که برروی آن طرح ریزی انجام گرفته است.در این رزمایش هواپیماهای بمبافکن سنگین راهبردی سوخو 24 و اف 4، اف 5، اف 7، میگ 29، اف 14، صاعقه، هواپیماهای سوخترسان بوئینگ 707 و 747 که توسط کارکنان فنی متعهد و متخصص نیروی هوایی ارتش بازآماد شده و تغییراتی در برخی سامانههای آنها اعمال شده است، به همراه انواع هواپیماهای بدون سرنشین مجهز به موشکهای نقطهزن و بمبهای هوشمند برد بلند که از روزها قبل به پایگاه شهید بابایی منتقل شده اند، حضور دارند.

همچنین در ادامه رزمایش بمب افکنهای راهبردی سوخو 24 با حمل انواع موشکهای بهینه شده و نقطه زن نیم تنی ساخت داخل که توسط متخصصان نیروی هوایی ارتش آماده بهره برداری شده است، اهداف زمینی اعم از رادارهای زمینی دشمن فرضی را با موفقیت منهدم کردند.
محوریت عملیات های تهاجمی- شناسایی
انجام برنامه های هجوم فرضی در قالب هوا به هوا، تیراندازی علیه اهداف هوایی با سرعت و در ارتفاعات مختلف، تیراندازی و بمباران هوا به زمین در شرایط مختلف و با استفاده از بمبهای هوشمند، بومی و ارتقا یافته سنگین و نیمهسنگین و استفاده از انواع موشکهای لیزری، تلویزیونی حرارتی، راداری و انواع راکتها و بمبهای تولید شده به دست متخصصان داخل کشور، یکی از بخشهای مهم این مرحله از رزمایش است.

پیش از آغاز فاز عملیاتی نهمین رزمایش اقتدار هوایی فدائیان حریم ولایت نیروی هوایی ارتش، هواپیماهای شناسایی و عکسبرداری آر اف 4 و پهپادهای کمان 12 به جمعآوری اطلاعات سیگنالی و شنود الکترونیکی، رصد، شناسایی و عکسبرداری از اهداف از پیش تعیین شده پرداختند.
پروازهای برد بلند در آسمان رزمایش
بمباران با استفاده از مهمات نقطهزن و هوشمند، تمرین رزم هوایی و انهدام اهداف هوایی، انجام عملیات بمباران تاکتیکی منظم و متنوع هوایی، حمله هواپیماهای جنگنده به اهداف زمینی، شناسایی هوایی و شنود الکترونیکی، استفاده از پهپادها برای بمباران اهداف، شناسایی و عکسبرداری، عملیات ترابری هوایی در ابعاد تاکتیکی و ارتقاء سطح آمادگی رزمی با انجام پروازهای برد بلند بهمنظور دسترسی به مناطق حساس و حیاتی در عمق خاک دشمن از دیگر اهداف این رزمایش است.
پهپاد نقطه زن آرش

از جمله تسلیحات بکاررفته در اجرای رزمایش، پهپاد یا همان پرندهی بدون سرنشین آرش است.این پرنده مجهز به سر جنگی برای نخستین بار با طی ۱۰۰ کیلومتر، اقدام به عملیات انتحاری بر علیه استحکامات دشمن پرداخته و این اهداف را با موفقیت منهدم ساخت.
انهدام اهداف فرضی با قاصد هوشمند
در ادامه برنامه های رزمایش فوق جنگنده بمب افکن های سنگین اف ۴ با استفاده از موشکهای هوا به زمین ماوریک و بمبهای هوشمند قاصد اهداف فرضی را منهدم کردند.
در بیان مختصات قابلیتی بمب هوشمند قاصد باید یادآور شد؛خط تولید این بمب در سال 88 افتتاح و در همان سال در رزمایش نهاجا با موفقیت تست شد. نمونه اولیه بمب قاصد با سر جنگی 2000 پوندی(900 کیلوگرمی) بردی معادل 40 کیلومتر داشت و از یک سامانه هوشمند و اپتیکی پسیو برای هدایت آن استفاده میشد.

با گذر چند سال از قاصد ۱بمب قاصد 2 رونمایی شد که شاخصه مهم آن نسبت به نمونه قبلی افزایش 10 کیلومتری برد آن با حفظ سر جنگی 2000 پوندی بود که امکان استفاده آن از فاصله 50 کیلومتری را میسر میکرد.این بمب با دارابودن یک پیشرانه راکتی بردی معادل 100 کیلومتر را پیدا کرد و بالکهای آن نیز در مقایسه با دو نمونه قبلی کوچک تر شدهاست که این موضوع موجب افزایش برد دو برابری این بمب نسبت به نمونههای قبلی شد.
بمبهای قاصد از سیستم هدایت اپتیکی بهرهمی برند که امکان هرگونه اخلال و انحراف آن توسط سامانههای جنگ الکترونیک را منتفی کرده و دقت این بمبها در اثابت به هدف را بالا میبرد.
اهداف تخصصی رزمایش
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری ایجاد و ثبات امنیت پایدار در منطقه از جمله اهداف مهمی است که در این رزمایش به آن توجه شده است، همچنین طرحریزی و هدایت تمرکزی بهمنظور اجرای انواع عملیات هوایی، افزایش شعاع عملیات با انجام سوختگیری هوایی در داخل و خارج از مرز، استفاده از هواپیماهای گشت هوایی با هدف کسب برتری هوایی، بهکارگیری روشهای دستیابی به اهداف زمینی و هوایی در مناطق ناشناخته، کسب و ارتقاء مهارتهای لازم جهت آمادهسازی به موقع پرندههای شرکتکننده توسط کارکنان فنی، تمرین پرواز ناوبری ارتفاع پست بدون کمک از سیستمهای ناوبری هواپیما و استفاده از اصول پدافند غیرعامل را از اهداف تخصصی این رزمایش هستند.
به گفته سخنگوی این رزمایش ناظران و داوران ستاد ارتش جمهوری اسلامی ایران و قرارگاه مرکزی خاتمالانبیا(ص) در همه مراحل انجام این رزمایش حضور داشته و به ارزیابی اقدامات، دستاوردها و نتایج آن خواهند پرداخت.
انتهای متن/ص
.png)