علمی، پژوهشی و فناوری

گفتگو باکشاورزی که کاشت گیاهان دارویی را بر چغندر ترجیح داد

یک دانشجوی کشاورزی گفت: کاشت گیاهان دارویی همچون سیاه دانه نسبت به کاشت چغندر و محصولاتی همچون آن، سودآوری بسیار بیشتری دارد.

به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری : خطه غرب کشور، مهد کشاورزی ایران اسلامی است در این میان آن فرآیند کشاورزی که بر پایه تحقیقات و فعالیت های علمی صورت بگیرد ، علاوه بر نوآوری و دانش پژوهی زمینه درآمدزایی و اشتغال مضاعف را نیز فراهم می کند، نوش آفرین کرمی یکی از افرادی است که بر پایه تحصیلات خود اقدام به کاشت سیاه دانه در منطقه صحنه در استان کرمانشاه کرده است ، در این خصوص به گفتگو با این جوان محقق و کشاورز می نشینیم

پایگاه خبری علم و فناوری؛ خودتان معرفی کنید:

نوش آفرین کرمی کارشناس ارشد مهندسی کشاورزی اصلاح نباتات هستم و من و همسرم حدود۷سال است که در زمینه کشت گیاهان دارویی فعالیت داریم.

پایگاه خبری علم و فناوری؛ چه موضوعی باعث شد که به فکر کاشت گیاهان دارویی در منقطه صحنه بیافتید و تحصیلات شما به چه میزان در این روند تاثیر داشت؟
 مطالعه و تحقیق وجه تمایز بین یک کشاورز تجربی و دانش آموخته گان رشته کشاورزی است و بر اساس همین تمایز و از آنجا که بنده کارشناس ارشد مهندسی کشاورزی هستم به جنبه ی علمی و تاثیر عوامل مختلف برکشت محصولات مختلف دارویی اهمیت داده و اقدام به کاشت گیاهان دارویی در منطقه صحنه کرده ام تا بتوانم با استفاده از دانش علمی که سال ها در آن تلاش کرده ام ، یک محصول موثر، سودآور و البته نوآور را تولید و به جامعه خودم تقدیم کنم.

پایگاه خبری علم و فناوری؛ چرا به سمت یک گیاه گمنام در منطقه  همچون‌ سیاه دانه رفتید؟ 
با توجه به اینکه تحصیلات ما در رشته کشاورزی بود بر همین اساس ما  از سال۱۳۹۶ کشت گیاهان دارویی مانند بابونه آلمانی،کتان روغنی،گل همیشه بهار و...رو انجام دادیم. هریک از این گیاهان چالش های خاص خودشون رو داشتند مثلا بابونه آلمانی علاوه بر وجین، برداشت گل آن به صورت دستی باید انجام میشد و درسایه خشک میشد که نیازمند هزینه های کارگری بسیار زیادی بود و کتان روغنی  از نظر اقتصادی به صرفه نبود و در نهایت با مطالعه و تحقیق فراوان کاشت گیاه سیاه دانه را که یک گیاه دارویی با خواص بسیار زیاد است را شروع کردیم

پایگاه خبری علم و فناوری؛ چه میزان برای کار خود  هزینه کردید و برنامه شما در ادامه مسیر چیست؟
در شرایط فعلی با توجه به اینکه ما در زمین اجاره ای کشت می کنیم و از آنجا که گیاهان دارویی سموم مبارزه با علف هرز ندارند هزینه های کاشت نسبتا بالا است به عنوان مثال باید گفت که برای حدود۲ هکتار کشت سیاه دانه که محصول اصلی ما است حدود۲۰۰ میلیون تومان هزینه می کنیم هرچند که این مبلغ در زمان برداشت به خوبی جبران می شود اما برای برنامه ریزی برای رشد و گسترش کاشت این محصول به سرمایه اولیه بسیار بالاتر نیاز داریم و قصد داریم علاوه بر گسترش کشت گیاهان دارویی مناسب با آب و هوای منطقه و توپولوژی زمین و نیاز جامعه ، زمینه فرآوری آن را نیز ایجاد کنیم.

پایگاه خبری علم و فناوری؛ آیا کاشت آن را به دیگران توصیه می کنید؟
کاشت گیاهان دارویی نسبت به محصولات سنتی درآمد بالاتری دارد ولی با توجه به حساسیت استفاده از گیاهان دارویی، کاشت آنها باید با مشورت با کارشناسان علوم کشاورزی باشد به عنوان مثال همان گونه که گفتم  در کاشت گیاهان دارویی نمی توانید از سموم و علف کش  ها استفاده کنید و  اگر کسی بخواهد وجین دستی انجام دهد و درآمدی بیشتراز محصولات مرسوم در منطقه مانند چغندر قند رو داشته باشه می تواند گیاهان دارویی را کشت کند.

پایگاه خبری علم و فناوری؛ چه استدلال علمی برای این کار دارید؟
سیاه دانه ی کشت شده در منطقه دینور (که محصول مزرعه ماهست)عملکرد و درصد روغن بالایی نسبت به محصول استان گلستان دارد و بازار پسندی بیشتری دارد. چون اکثراً محصول سیاه دانه جهت روغن گیری استفاده می شود و لازم به ذکر است که  سیاه دانه  از کشور هند و سوریه وارد می شود که حتی محصول سوریه درصد روغن پائین تری نسبت به محصول کرمانشاه دارد.

پایگاه خبری علم و فناوری؛صحبت پایانی: 
کشاورزی امروزه با علوم عجین شده است و ارتباط مستقیمی دارد، با استفاده از دانش دانشجویان و کارشناسان علوم کشاورزی می توان درآمد بالاتری نسبت به شیوه سنتی در کشاورزی به دست آورد و زمینه رشد و تعالی ایران اسلامی فراهم کنیم.

 

 

https://stnews.ir/short/eGBAY
اخبار مرتبط
تبادل نظر
نام:
ایمیل: ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد کنید
نظر: