علمی، پژوهشی و فناوری

در نشست روز جهانی شیر اعلام شد:

اصفهان با افزایش راندمان، شیر بیشتری تولید کرد

مدیرعامل اتحادیه دامداران استان اصفهان گفت: در استان اصفهان سال قبل روزانه حدود 5 هزار 940 تن تولید شیر‌خام داشتیم امسال این تولید به 6 هزار و 700 تن رسیده و تقریبا 15 درصد افزایش تولید داشتیم، که 10 درصد آن بابت افزایش راندمان است .

به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری اصفهان:در نشست خبری به مناسبت روز جهانی شیر سید وحید دزفولی موضوع را از منظر بخش خصوصی مورد بحث قرار داد و گفت: یک نگاه جهانی باید به موضوع داشته باشیم نهادهای حاکمیتی در تمام دنیا در وزارتخانه‌ها وظایف‌شان در رابطه با ترویج و تبلیغ و روی کیفیت و کمیت اثرگذاری است.

 

اصفهان با افزایش راندمان، شیر بیشتری تولید کرد

وی اظهار داشت: وزارت جهاد کشاورزی در تولید مرغ تخمگذار و تولید شیر واحد تولیدی ندارد و آن چه دارد اتفاق می‌افتد در کشور این است که بخش خصوصی این بار را دارد به دوش می‌کشد البته با حمایت و نظارت سازمان‌های مربوطه. 

دبیر اتاق ‌کمسیون کشاورزی یا بیان اینکه اما اینکه بیاییم اثر بگذاریم که چرا قیمت‌ها اینطور و آنطور شده، سختگیری نسبت به بخش خصوصی افزایش می یابد  گفت: امروز 130 و 140 میلیون تولید محصولات کشاورزی ما هست و امروز یک کشوری هستیم که در مباحث توسعه‌ای و امنیت‌غذایی جایگاهی داریم میزان تولیدمان بیشتر از مصرف‌ را هم صادر میکنیم با همه این خشکسالی‌هایی که هست. 

 

ایران دومین کشور تولید کننده شیر براساس عملکرد در واحد هر راس دام

دزفولی همچنین به این نکته که در استان اصفهان با اینکه از نظر آب در مضیقه هستیم و آب مجازی وارد می‌کنیم در صنعت تولید شیر نقش و جایگاه مهمی داریم، گفت: این جایگاه بواسطه تکنولوژی است که در این استان داریم و باعث شده در بعد جهانی ما دومین کشور تولید کننده شیر براساس عملکرد در واحد هر راس دام هستیم. 

وی گفت: برای روز جهانی شیر یکسری برنامه‌ریزی‌هایی شده توسط بخش خصوصی و دولتی و هفته آینده برنامه‌های مفصلی در این ارتباط برگزار خواهد شد، اهداف و برنامه‌های ما در مورد روز جهانی شیر جریان‌سازی و اطلاع رسانی است و  افزایش سرانه مصرف شیر و افزایش اطلاع رسانی برای اینکه به تولید و تولید کننده کمک کنیم.

دزفولی خاطرنشان کرد: شیر قیمت مصوب دارد و دولت مکلف است که شیر را خریداری کند. روز جهانی شیر مهم فرهنگ‌سازی و جریان‌سازی هست که تحت عنوان امنیت غذایی و توسعه سلامت بتوانیم مصرف شیر را بعنوان یک غذای کامل و سالم آموزش دهیم در سطوح مختلف. 

 

هاب گیاهان دارویی و میز صادرات گیاهان دارویی  در اصفهان ایجاد شد  

وی افزود: در حوزه‌های مختلف کشاورزی دغدغه داریم، در همین رابطه در ماه جاری یک رویداد خیلی خوبی را در استان اصفهان داشتیم و توانستیم با کمک دستگاه‌های حاکمیتی "هاب گیاهان دارویی و میز صادرات گیاهان دارویی" را برای استان اصفهان بگیریم و این هم اتفاق میمونی هست.در بحث هاب گیاهان دارویی همه باید کمک کنند تا استان اصفهان را به سمتی ببریم که استان اصفهان معین کشور باشد. 

جعفری هم در این نشست اظهار کرد: الان کل تولید شیر کشور سالانه 5/12 میلیون تن است که سرانه تولید برابر 147 کیلو گرم است و اگر مردم ذائقه‌شان تغییر کند که بیشتر شیر و فرآورده‌های لبنی مصرف کنند تقریبا به استانداردهای جهانی خواهیم رسید و بخاطر افزایش تولیدی که داریم کسری نخواهیم داشت. اما متاسفانه الان چنین فرهنگی در بین مردم نیست، مردم مواد غذایی مضر را بیشتر از مواد غذایی مفید مصرف می‌کنند.

 

سرانه مصرف شیر کشور الان 110 کیلوگرم است

جعفری در ادامه تصریح کرد: 3 میلیون تن از شیر تولیدی ما در قالب خامه و کره و شیر خشک طبق آماری که مربوط به سال 1403هست دارد صادر می‌شود و سرانه مصرف شیر کشور الان 110 کیلوگرم است. البته سال‌های قبل سرانه پایین‌تر هم آمده بود اما اقداماتی که خصوصا استان اصفهان انجام داده و دبیر‌خانه شیر و ایستگاه سلامت و گرامیداشت روز جهانی شیر و پاسخ به شبهات و اقداماتی که طی این چند سال شده و همکاری رسانه در دو سه سال اخیر بی‌تاثیر نبوده است. باید همگی دست‌به‌دست هم بدهیم و یک الگوی تغذیه سالم اسلامی را در کشور باب کنیم و همه هم باید کمک کنیم.  

مدیرعامل اتحادیه دامداران استان اصفهان گفت: در استان اصفهان سال قبل روزانه حدود 5 هزار 940 تن تولید شیر‌خام داشتیم که در حال حاضر 1404 این تولید به 6 هزار و 700 تن رسیده و تقریبا 15 درصد افزایش تولید داشتیم که 10 درصد آن بابت افزایش راندمان هست و اینکه که دانش تولید شیر را داریم. دانشگاه‌های خوبی و کارشناسان بسیار خوبی داریم در این حوزه. سرمایه‌گذاران خوبی هم آمدند توی این حوزه و اعتماد کردن و این ظرفیت‌ها توانسته اصفهان را بعنوان قطب تولید شیر کشور معرفی کند.

 

29 خردادماه در گذر فرهنگی اصفهان رویداد روز جهانی شیر برگزار می‌شود

جعفری اعلام کرد: 29 خردادماه رویداد گذر فرهنگی چهارباغ را داریم که جشن روز جهانی شیر است. علاوه براین 27 خرداد همایش شیر با موضوعات مختلف در ارتباط با مسائل بهداشتی و اقتصادی و بازرگانی شیر در اتاق بازرگانی برگزار می‌شود. 

 

اصفهان، تولید، کشاورزی، شیر، ارزش افزوده بالا

آقای زاهدی نیز در ادامه گفت: در چهار پنج سال ‌گذشته جهاد کشاورزی استان و اتاق بازرگانی و اتحادیه دامداری‌ها خیلی خوب آمدند توی میدان که بحث فرهنگ‌سازی و یکسری مسائلی و شبهاتی که در مورد شیر و مصرف آن وجود دارد را برای مردم خیلی خوب توانستیم پاسخ دهیم و جشن بزرگی هم پارسال شروع شد و ادامه‌دار هم خواهد بود را در گذر چهار باغ داریم.

زاهدی در ادامه در مورد کشاورزی استان اصفهان گفت: در استان اصفهان میزان ضریب دانش بسیار بالاست همچنین بهره‌وری در استان اصفهان بالاست.

وی ادامه داد: یک نمونه آن بحث شیر است، اصفهان چون با مشکل کمبود آب مواجه شده برای تولید شیر هم آذوقه باید بیاید هم اینکه شیر باید برود در شهرهایی که کارخانه هست و این هزینه ها را افزایش داده ولی باز هم تنها استانی که رشد تولید شیر در کشور داشته و جور  این بخش را کشیده اصفهان بوده است.

مدیر عامل شرکت فاتح گفت: برای تولید شیر در استان اصفهان آب مجازی داریم وارد می‌کنیم هم نهاده از خارج کشور و هم علوفه از استان‌های دیگر وارد می‌کنیم. مصرف آب اصلی ما در این صنعت آب شرب است 10 میلیون متر مکعت حداکثر  مصرف سالانه این صنعت در کل استان اصفهان است، با رشد تولیدی که امسال داشتیم پیش‌بینی می‌شود یک ارزش افزوده خوبی خواهد داشت که بواسطه ضریب علم در این صنعت است. 

وی نقش ضریب دانش در حوزه کشاورزی استان اصفهان را مورد تاکید قرار داد و گفت:  اما چون جلسه مربوط به روز جهانی شیر بود مثال شیر را آوردم. 

 زاهدی گفت: چند سال گذشته حمایت جهاد کشاورزی استان از شرکت‌های دانش‌بنیان باعث حضور جدی این شرکت‌ها و باعث تحولات جدی در حوزه کشاورزی در بحث گندم و کشت‌های جایگزین و غیره شده است. 

انتهای پیام/

https://stnews.ir/short/erw7Z
اخبار مرتبط
تبادل نظر
نام:
ایمیل: ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد کنید
نظر: