مشاهده اخبار از طریق شبکه های اجتماعیمشاهده
کارشناس تغذیه واحد بهبود تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهدای والفجر در خصوص باید ها و نباید های تغذیه ای در برخورد با کودکان کم اشتها گفت: اشتهای کودکان می تواند روز به روز تغییر کند. این تغییرات ممکن است به علت بیماری، عوامل رفتاری و عاطفی یا تغییرات سنی کودک باشد.
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری از شیراز، فرناز باغبان کارشناس تغذیه واحد بهبود تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهدای والفجر این خصوص تصریح کرد: مشکلات کودکان اغلب پس از مدت کوتاهی برطرف می شود، در طول این مدت توصیه می شود پدر و مادر صبور باشند و نکاتی در این خصوص را رعایت کنند.
این مقام مسئول عنوان کرد: کم اما مغذی، غذای کودکان را در پنج یا شش وعده غذایی یا میان وعده کوچک با مواد مغذی بیشتر به آنها دهید. تخم مرغ، پنیر یا کره بادام زمینی، ماست یا میوه بسیار مغذی تر از مربا و بیسکوئیت است.
وی در همین خصوص ادامه داد: مقوی در بیماری: زمان دندان درآوردن و درد دهان، غذاهای نرم و حاوی مقدار زیاد پروتئین مانند حبوبات پخته شده له شده و تخم مرغ یا سوپ مرغ را به کودکان بدهید.
او میگوید: فرزندتان را تشویق کنید که بیرون برود و بازی کند. هوای تازه و فعالیت بدنی می تواند اشتهای کودک شما را تحریک کند.
این فعال حوزه تغدیه نیز دذ ادامه بیان کرد: حق انتخاب به کودک خود حق یک انتخاب کوچک بدهید. به عنوان مثال، «امروز با شام خود کاهو بخوریم یا هویج؟ حتی در زمان خرید اجازه دهید کودک با استفاده از برخی از انتخاب های خود در مغازه ها به شما در خرید کمک کنند.
به گفته وی، اکثر کودکان آشپزی را دوست دارند، حتی اگر این کار شستن سبزی ها باشد. اجازه دهید در مراحل پخت غذا، کودک کنارتان باشد.
این مقام مسئول در بخشی دیگر از سخنان گفت: وسایلی که سبب حواس پرتی کودک می شود مانند تلفن و تلویزیون را از محل صرف غذا دور نگه دارید.
او ادامه داد: مکانهایی برای غذا خوردن داشته باشید و از بچهها بخواهید برای غذا خوردن بنشینند. این به جلوگیری از خفگی کودک کمک می کند، همچنین می تواند به کودکان کمک کند سرعت خود را کاهش دهند و به بدن خود گوش دهند، که به آنها اجازه می دهد بهتر غذا بخورند.
وی میگوید: شما می شنوید که بسیاری از مردم سعی می کنند با گفتن اینکه این غذا برای آنها «خوب» یا «بد» است، بچه ها را به خوردن غذا تشویق کنند. گفتن خوب یا بد بودن غذا باعث نمی شود که کودکان تمایل بیشتری به امتحان غذای جدید داشته باشند. در عوض، به بچه ها حقایق را آموزش دهید که غذا در بدنشان چه می کند. به عنوان مثال هویج دارای ویتامین A است که به ما کمک می کند در تاریکی ببینیم. اینگونه کودکان یاد می گیرند که از بدن خود مراقبت کنند و رابطه خوبی با غذا داشته باشند.
فرناز باغبان کارشناس تغذیه واحد بهبود تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهدای والفجر در بیان بیان کرد: از گرسنگی فرزندتان نترسید. بسیاری از پدر و مادرها نگران احساس گرسنگی فرزندشان هستند. به همین دلیل با نخوردن یک غذا والدین سریع یک میان وعده به کودک می دهند یا تسلیم خواسته ی او می شوند.
وی ادامه داد: اگر کودکی غذا نخورد با آرامش و بدون هیچ نظری غذا را بردارید. اگر گرسنه هستند و قبل از غذای بعدی غذا می خواهند، مقدار کمی میوه به او بدهید.
این مقام مسئول گفت: اصرار نکنید، در غذا خوردن کودکان سخت گیر نباشید. اگر کودک غذای خود را کامل نخورد به او اصرار نکنید و بگویید هر زمانی که تمایل داشت غذایش را بخورد.
این کارشناس خاطرنشان کرد: مثبت باشید در زمان غذا خوردن شاداب باشید و خاطره خوبی در غذا خوردن برای کودک خود ایجاد کنید. به عنوان مثال وعده های غذایی خانوادگی داشته باشید یا در زمان غذا خوردن داستان های خنده دار تعریف کنید. به ویژه که اکثر کودکان کالری خود را در 20 دقیقه اول از غذا دریافت میکنند، بنابراین برای شروع وعده غذایی لحن شادی داشته باشید.
وی در همین راستا گفت: نباید اجازه دهید کودکتان تمام روز میان وعده مثل شیر یا آب میوه بخورد. در صورت امکان، آنها باید به اندازه کافی گرسنه باشند تا به یک وعده غذایی برسند که بخواهند غذا بخورند.
به گفته این کارشناس، تسلیم نشوید، از یک غذای جدید دست نکشید و بارها و بارها تلاش کنید. تحقیقات نشان می دهد قبل از اینکه کودک شما غذا را بپذیرد، معرفی یک غذای جدید هشت تا پانزده بار طول میکشد.
وی به این نکته اشاره کرد و گفت: محدودیت هایی را در مورد غذا تعیین کنید. با لحنی خنثی، ممکن است چیزی شبیه این بگویید: برای اینکه دسر بخورید باید کمی از این غذا بخورید.» و اگر فرزندتان آن را نمیخورد، واکنش نشان ندهید، اما مطمئن شوید قانون را رعایت کند.
او گفت: ساعت زمان صرف غذا را تعیین کنید و سعی کنید وعده های غذایی خود را هر روز تقریباً در ساعت معینی بخورید.
وی در بخش دیگری از سخنان خود افزود: اغلب والدین کودکان می گویند: «می دانم که آن را نمی خورند، چرا باید آن را سرو کنم؟ اگر اصلا غذایی را سرو نکنید، کودک هرگز آن را نخواهند خورد.
او ادامه داد: شما مجبور نیستید غذا را هدر دهید، اما اگر می خواهید غذا را بخورند، باید آن را سر سفره بگذارید.
وی در پایان عنوان کرد: اگر به نظر می رسد که هیچ روشی جوابگو نیست، با کارشناس تغذیه خود صحبت کنید. با هم می توانید بفهمید که مشکل کجاست و راه حل آن را پیدا کنید.
انتهای پیام/
1403/03/22 12:22
1403/03/21 17:29
1403/03/21 14:06
1403/03/21 14:03
1403/03/21 13:04
1403/03/21 13:02
1403/03/21 12:48