پزشکی و سلامت ,علمی، پژوهشی و فناوری

دانشمندان ترکیبی طبیعی را کشف کردند که اشتها را سرکوب می کند

محققان ترکیبی جدید به‌نام BHB-Phe را کشف کردند، یک ترکیب تولید شده در بدن که با فعال کردن نورون‌های مغز، اشتها و وزن را تنظیم می‌کند و پیامدهای بالقوه‌ای برای درمان چاقی دارد. برخلاف ترکیب مرتبط Lac-Pe، BHB-Phe از مکانیسم‌های عصبی متمایزی برای تأثیرگذاری بر رفتار تغذیه و متابولیسم استفاده می‌کند.

به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری : BHB-Phe ترکیبی که به تازگی کشف شده است، با فعال کردن نورون های خاص مغز، اشتها و وزن بدن را کاهش می دهد.

محققان کالج پزشکی بیلور، دانشکده پزشکی دانشگاه استنفورد و همکارانشان ترکیب جدیدی به نام BHB-Phe را شناسایی کرده اند که به طور طبیعی توسط بدن تولید می شود. یافته های آنها که در مجله Cell منتشر شده است نشان می دهد که BHB-Phe با تعامل با نورون های مغز اشتها و وزن بدن را تنظیم می کند.

تا به حال، BHB به عنوان یک ترکیب تولید شده توسط کبد برای استفاده به عنوان سوخت شناخته شده است. با این حال، در سال‌های اخیر، دانشمندان دریافته‌اند که BHB پس از روزه‌داری یا ورزش در بدن افزایش می‌یابد و همین امر انگیزه‌ای برای بررسی کاربردهای بالقوه مفید در چاقی و دیابت را برانگیخته است.

BHB-Phe و نقش آن در متابولیسم

در مطالعه حاضر، تیمی در دانشگاه استنفورد به سرپرستی نویسنده همکار دکتر جاناتان ز. لانگ، دانشیار پاتولوژی، کشف کردند که BHB در مسیر متابولیک دیگری نیز شرکت می کند. در این مورد، آنزیمی به نام CNDP2 BHB به اسیدهای آمینه می پیوندد. علاوه بر این، فراوان ترین اسید آمینه BHB ، BHB-Phe، می تواند بر وزن بدن و متابولیسم در مدل های حیوانی تأثیر بگذارد.

تیم بیلور به سرپرستی نویسنده همکار دکتر یونگ زو، استاد اطفال – تغذیه و دانشیار مدیر علوم پایه در مرکز تحقیقات تغذیه کودکان USDA/ARS در بیلور، وظیفه بررسی چگونگی تاثیر BHB-Phe بر تغذیه را بر عهده گرفت. رفتار و وزن بدن در موش اسیدهای آمینه را به عنوان حروف الفبای زندگی در نظر بگیرید . درست مانند حروف که کلمات را تشکیل می دهند، اسیدهای آمینه در زنجیره ای به یکدیگر متصل می شوند تا پروتئین ایجاد کنند. این پروتئین ها «کلماتی» هستند که نحوه عملکرد و رشد بدن شما را شکل می دهند.

خو گفت: "ما می دانیم که گروه های عصبی در مغز رفتار تغذیه را تنظیم می کنند، بنابراین کل مغز را نقشه برداری کردیم تا مشخص کنیم کدام مناطق توسط BHB-Phe فعال شده اند." ما دریافتیم که BHB-Phe جمعیت های عصبی را در هیپوتالاموس و ساقه مغز فعال می کند و این باعث سرکوب تغذیه و کاهش وزن بدن می شود. در مقابل، موش هایی که از نظر ژنتیکی اصلاح شده بودند تا CNDP2 تولید نکنند و بنابراین فاقد BHB-Phe بودند، بیشتر خوردند و وزن اضافه کردند.

جالب توجه است که آنزیم CNDP2 که BHB-Phe را تولید می کند، ترکیب مرتبطی به نام Lac-Phe را نیز تولید می کند که قبلا توسط نویسندگان کشف شده بود. محققان در Nature گزارش دادند که Lac-Phe ترکیبی در خون است که در حین ورزش تولید می شود و می تواند مصرف غذا و چاقی را در موش کاهش دهد. اما آیا Lac-Phe و BHB-Phe با فعال کردن همان نورون‌ها در مغز تأثیرات مشترک خود را واسطه می‌کنند؟

آنزیم ها را به عنوان کلیدهایی تصور کنید که درهای خاصی را در بدن شما باز می کنند. هر آنزیم کاملاً با یک مولکول خاص مطابقت دارد و باعث می شود واکنش های شیمیایی ضروری به سرعت و کارآمد اتفاق بیفتد.

مسیرهای عصبی متمایز برای BHB-Phe و Lac-Phe

تحلیل‌های ما نشان داد که تنها بخش کوچکی از نورون‌ها توسط هر دو ترکیب فعال می‌شوند. اکثر نورون های فعال شده توسط Lac-Phe و BHB-Phe متفاوت بودند. این نشان می‌دهد که اگرچه هر دو ترکیب به روش‌های مشابهی بر رفتارهای تغذیه تأثیر می‌گذارند، اما این تأثیر را با مکانیسم‌های مختلف واسطه می‌کنند.»

یافته‌ها نشان می‌دهد که مسیر جدید شامل BHB-Phe، که در افراد نیز وجود دارد، می‌تواند در چاقی و شاید دیگر شرایط مختل شود، که از نیاز به مطالعات بیشتر برای درک بهتر مکانیسم حمایت می‌کند.

لانگ گفت: «این کار فرصت‌های جدیدی را به وجود می‌آورد. به عنوان مثال، ممکن است در آینده افراد برای کاهش وزن بدون محدودیت کربوهیدرات در رژیم غذایی خود، BHB-Phe مصرف کنند.

 

https://stnews.ir/short/eqaWJ
اخبار مرتبط
تبادل نظر
نام:
ایمیل: ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد کنید
نظر: