همایش‌ها و جشنواره‌ها ,علمی، پژوهشی و فناوری

نوجوان شاهرودی چه رویاهایی دارد:

مصاحبه با نوجوان ایرانی صاحب مدال جهانی در هوش مصنوعی

در یک رقابت بین‌المللی پرچالش که با حضور صدها نوجوان از کشورهای مختلف در فرانسه برگزار شد ، مهزیار زمانیان نوجوان شاهرودی موفق به کسب رتبه سوم در رشته هوش مصنوعی شد.

به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری :در دنیای پرشتاب و دیجیتال امروز ،فضای مجازی به یکی از اجزای جدایی‌ناپذیر از زندگی ما مبدل شده است و اگر پرسه‌زنی‌ها در شبکه‌های اجتماعی، مدیریت نشود، قدرت بلعیدن خلاقیت و تمرکز هر کاربر در هر سنی را دارد.

از این رو نوجوانان به عنوان نسل های آینده، باید با آگاهی و هدفمند وارد این فضا شوند و با در نظر گرفتن مولفه مدیریت زمان ، از این ظرفیت به عنوان ابزاری برای رشد و پیشرفت استفاده کنند.

در غیر این صورت دستاورد گشت زنی های بی هدف در جهان مجاز، چیزی جز اسیر شدن در دام مخوف اتلاف وقت، عدم تمرکز، کاهش بهره وری، افزایش اضطراب و در نهایت آسیب به سلامت روان نیست.

این مقدمه مجالیست برای معرفی بیشتر مهزیار زمانیان ؛ نوجوان موفق شاهرودی در عرصه هوش مصنوعی که نماد و نمونه‌ ی بارز رویکرد هدفمندی است که با آگاهی از مخاطرات پرسه زدن بی هدف در شبکه های اجتماعی و بازی های آنلاین پا به این عرصه گذاشت و با استفاده از پتانسیل موجود در دنیای دیجیتال توانست موفقیت چشمگیری برای خود رقم بزند.

این نوجوان شاهرودی که اخیرا در رقابت‌های بین‌المللی هوش مصنوعی و برنامه‌نویسی مقام سوم را کسب کرده است با تکیه بر مهارت‌های خود و حمایت خانواده؛ هم تحقق رویاهای شخصی اش را در سر می پروراند و هم به دنبال کشف راه هایی برای کمک به دیگران است.

او در گفتگو با پایگاه خبری علم و فناوری، رازهای موفقیت و دلایل علاقه‌اش به برنامه‌نویسی و هوش مصنوعی را که نشان دهنده علاقه و پشتکار او برای رسیدن به اهداف متعالی اش است را اینگونه تشریح می‌کند: علاقه من به برنامه‌نویسی و هوش مصنوعی از سن 8 سالگی آغاز شد؛ من عاشق بازی و کامپیوتر بودم و کم‌کم متوجه شدم که می‌توانم با برنامه‌نویسی بازی‌هایی را طراحی کنم و بسازم.

مهزیار درباره حمایت خانواده و اهمیت محیط حمایتی در تحقق رویاهایش، می‌گوید: خانواده ام از لحاظ عاطفی بسیار حمایتم کردند و پدرم نیز هزینه‌های دوره‌های آموزشی من را تمام و کمال متقبل شده است که این حمایت های مادی و معنوی کمک بزرگی برای پیشرفت من بوده است.

چشم‌انداز مثبت مهزیارگویای این نکته است که امید و آرزو می‌توانند محرک‌های قوی برای پیشرفت باشند و این نوجوان با انگیزه که آینده روشنی را برای خودش متصور است ، در پاسخ به سوالی درباره چشم اندازش برای آینده می گوید : آینده‌ای روشن برای خودم تصور می‌کنم و دوست دارم به عنوان یک برنامه‌نویس در سطح جهانی فعالیت کنم و به کشورم خدمت کنم.

 توصیه های مهزیار به نوجوانان همسالانش نشان‌دهنده‌ی آگاهی او نسبت به خطرات و چالش‌های دنیای مجازی است از این رو در پاسخم به سوالی درباره زمان حضورش در شبکه‌های مجازی، می‌گوید: در فصل مدرسه خیلی کم در این فضا پرسه میزنم و اگر برای بچه ها حضور در شبکه های مجازی مدیریت نشود مانند باتلاقی است که در آن غرق می‌شوند. به همسالانم توصیه می‌کنم که هدفمند در این فضا باشند طوری که تهدیدهای جهان مجازی دامنگیرشان نشود.

ایده‌های مهزیار را آنجایی الهام بخش در میابم که از او می پرسم اگر می‌توانست یک برنامه هوش مصنوعی بسازد، دوست دارد آن برنامه چه کاری انجام دهد، می‌گوید: ایده ام در این زمینه حول خدمت به مادران شاغل و خانه دار می چرخد دوست دارم برنامه ای بسازم   که ماحصل آن کمک به مادران شاغل و خانه‌دار باشد چون مسئولیت شان زیاد است و خیلی زحمت می‌کشند.

دیدگاه متعادلش در استفاده از تکنولوژی و اهمیت یادگیری هدفمند ، آنجایی اثبات می‌شود که از او درباره ربات‌ها و برنامه‌هایی که می‌توانند یاد بگیرند و تصمیم بگیرند، می پرسم و در پاسخ به سوالم که آیا تا به حال درباره رباتها یا برنامه‌هایی که می‌توانند یاد بگیرند و تصمیم بگیرند شنیده ای و چه چیزی در مورد آنها برایت جالب است؟ می‌گوید:بله، این نوع از هوش مصنوعی از روش سوم ساخت هوش مصنوعی است که مثل یک بچه می‌توانی به آنها چیزهای مختلف یاد بدهی؛ این نوع هوش مصنوعی می‌تواند سرگرمی خوبی باشد، ولی باید به یاد داشته باشیم که در زمان مناسب از آن استفاده کنیم تا از دیگر کارها عقب نمانیم. 

زمانیان که گویا دچار نگرانی‌های متداول درباره آینده هوش مصنوعی و تأثیر آن بر زندگی بشر است.؛ درباره جنبه‌های هوش مصنوعی که چه چیز آن خوف آور است، می‌گوید ؟ این که می‌گویند قرار است در آینده دنیا را بگیرد، کمی نگران‌کننده است؛ البته هنوز مشخص نیست که آیا این موضوع واقعاً ترسناک خواهد بود یا خیر.

از مهزیار در مورد بازی‌های رایانه‌ای و اینترنتی و مهارت در بازی های فضای مجازی می پرسم که آیا مهارت در این حوزه می‌تواند نشان دهنده هوش سرشار در برنامه نویسی یا هوش مصنوعی باشد ؟و او نقش بازی‌های رایانه‌ای و فضای مجازی را در پرورش مهارت‌های برنامه‌نویسی و هوش مصنوعی مورد تأکید قرار می‌دهد و با بیان اینکه بازی‌ها و فضای مجازی از طریق برنامه‌نویسی خلق شده‌اند، به ارتباط مستقیم میان مهارت در بازی و توانایی‌های برنامه‌نویسی اشاره می‌کند و می گوید: بازی‌ها و فضای مجازی خودشان با برنامه‌نویسی ساخته شده‌اند. بنابراین، مهارت در این بازی‌ها می‌تواند نشان‌دهنده هوش سرشار در برنامه‌نویسی یا هوش مصنوعی باشد.

به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری ؛ در دنیای امروز که فناوری و هوش مصنوعی به سرعت در حال پیشرفت هستند، وجود نوجوانانی چون مهزیار زمانی، به عنوان سفیران فناوری ایران، نویدبخش آینده‌ای روشن و امیدبخش است.  

امید است  نگرش مثبت و هدفمند این نوجوان که نشان‌دهنده پتانسیل بالای این نسل در عرصه فناوری است، الگویی برای دیگر نوجوانان باشد تا با اراده و تلاش، به قله‌های موفقیت دست یابند.

خبرنگار : محدثه عباسی 

https://stnews.ir/short/VMbdK
اخبار مرتبط
تبادل نظر
نام:
ایمیل: ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد کنید
نظر: