پزشکی و سلامت

همگام با پویش ملی تغذیه سالم

نکات ضروری هنگام مصرف روغن برای حفظ سلامت

کارشناس تغذیه و رژیم درمانی شبکه بهداشت و درمان شهرستان فراشبند به بهانه پویش ملی تغذیه با شعار «روغن مناسب، غذای سالم، خانواده سالم گفت: پانزدهمین پویش ملی اطلاع‌رسانی تغذیه سالم با هدف افزایش آگاهی عمومی و اصلاح باورهای نادرست درباره روغن‌ها و چربی‌ها، از شنبه ۱۷ آذر آغاز شد و تا ۳۰ آذر در سراسر کشور ادامه دارد

علی سیمکانپور کارشناس تغذیه و رژیم درمانی شبکه بهداشت و درمان شهرستان فراشبند در گفت و گو با خبرنگار علم و فناوری گفت: در دنیای امروز، انتخاب‌های صحیح در تغذیه نقش بسیار مهمی در حفظ سلامت و پیشگیری از بیماری‌ها ایفا می‌کنند. 

وی ادامه داد: یکی از اصلی‌ترین اجزای رژیم غذایی ما روغن‌ها هستند. اما همه روغن‌ها یکسان نیستند و انتخاب نوع مناسب روغن می‌تواند تفاوت بزرگی در سلامت بدن ما ایجاد کند.

به گفته این مقام مسئول، با توجه به اهمیت این موضوع، رعایت نکات زیر می‌تواند به شما کمک کند تا با مصرف صحیح روغن‌ها، غذای سالم‌تری داشته باشید و از بیماری‌های مختلف پیشگیری کنید.


این کارشناس تغذیه و رژیم درمانی در خصوص اینکه برای سرخ کردن از روغن مخصوص استفاده کنید، تصریح کرد: در هنگام سرخ کردن غذاها، همیشه از روغن‌های مخصوص سرخ کردن که برای دماهای بالا طراحی شده‌اند استفاده کنید.

وی در همین خصوص ادامه داد: این روغن‌ها به حفظ ارزش غذایی غذا و جلوگیری از ایجاد ترکیبات مضر کمک می‌کنند.

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: میزان سرخ‌کردن را محدود کنید، سرخ‌کردن بیش از حد مواد غذایی، علاوه بر کاهش مواد مغذی، ممکن است باعث ایجاد ترکیبات مضر در غذا شود. بنابراین بهتر است به‌جای سرخ‌کردن زیاد، غذاها را به روش‌هایی مانند باربیکیو (کبابی) یا بخارپز آماده کنید.

وی با بیان اینکه استفاده از روغن به میزان مناسب، تصریح کرد: در تهیه غذاها از کمترین مقدار روغن ممکن استفاده کنید و از ظروف مخصوص یا اسپری روغن برای کنترل میزان مصرف آن بهره بگیرید. 

وی در همین خصوص گفت: این کار کمک می‌کند تا میزان چربی دریافتی شما کاهش یابد و غذایی سالم‌تر داشته باشید.

او گفت: روغن‌های جامد و نیمه جامد را حذف کنید، روغن‌های جامد و نیمه جامد (مانند روغن‌های حیوانی) حاوی چربی‌های اشباع و ترانس هستند که برای سلامت بدن مضرند. به‌جای آن، روغن‌های گیاهی مایع مانند روغن زیتون و کانولا را در رژیم غذایی خود بگنجانید.

علی سیمکانپور کارشناس تغذیه و رژیم درمانی شبکه بهداشت و درمان شهرستان فراشبند با عنوان اینکه، از روغن زیتون برای تهیه سالاد استفاده کنید، افزود: به‌ جای استفاده از سس‌های پرچرب، روغن زیتون را به‌عنوان یک گزینه سالم برای سالادها انتخاب کنید. این روغن علاوه بر طعم خوشمزه‌ای که به غذا می‌دهد، خواص زیادی برای سلامتی دارد.

این کارشناس تغذیه بیان کرد: مصرف بیش از حد روغن، به‌ویژه روغن‌های ناسالم، علاوه بر اینکه می‌تواند موجب چاقی شود، خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی را نیز افزایش می‌دهد.

وی ادامه داد: این مشکلات به‌دلیل وجود اسیدهای چرب ترانس و اشباع در روغن‌های غیرمناسب است.

او با اشاره به اینکه برای پخت و پز از روغن‌هایی مانند روغن کانولا یا کلزا، روغن زیتون و روغن‌های مخلوط مایع استفاده کنید، عنوان کرد: این روغن‌ها برای پخت و پز مناسب هستند و به حفظ سلامت بدن کمک می‌کنند.

علی سیمکانپور به این نکته اشاره کرد و گفت:برای سرخ‌کردن مواد غذایی، از روغن‌های مخصوصش سرخ‌کردنی استفاده کنید. این روغن‌ها به‌ویژه برای دماهای بالا طراحی شده‌اند و می‌توانند ایمنی و سلامت غذایی شما را تضمین کنند.

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: چربی‌های موجود در شیرینی‌ها و دسرها (مانند خامه‌ها و بسکوییت‌ها) می‌توانند برای سلامتی مضر باشند. تا جای ممکن این دسته از غذاها را از رژیم غذایی خود حذف کنید.

 وی به‌ این‌ نکته اشاره کرد و افزود: چربی شیر را کاهش دهید، به‌جای مصرف لبنیات پرچرب، از لبنیات پاستوریزه کم‌چرب استفاده کنید. این انتخاب به کاهش مصرف چربی‌های اشباع و حفظ سلامت قلب کمک می‌کند.

علی سیمکانپور کارشناس تغذیه و رژیم درمانی شبکه بهداشت و درمان شهرستان فراشبند در خاتمه کلام افزود: روغن‌های حیوانی که دارای چربی‌های اشباع شده هستند، باید از رژیم غذایی حذف شوند. به‌جای این روغن‌ها، از روغن‌های گیاهی مایع استفاده کنید که برای بدن مفیدتر هستند.

او ادامه داد: انتخاب‌های درست در مصرف روغن، تأثیر زیادی بر سلامت ما دارند. استفاده از روغن‌های مناسب، محدود کردن سرخ‌کردن و حذف روغن‌های ناسالم می‌تواند به کاهش خطر چاقی، بیماری‌های قلبی و سایر مشکلات جدی سلامتی کمک کند.

وی همچنین به این نکته اشاره کرد و گفت: به‌ خاطر داشته باشید که "روغن مناسب، غذای سالم، خانواده سالم" است. هر تغییر کوچک در عادات غذایی شما می‌تواند به‌طور مستقیم بر طول عمر و کیفیت زندگی‌تان تاثیر بگذارد. پس همین امروز با انتخاب روغن‌های سالم، گامی بزرگ به سوی زندگی بهتر بردارید و از خانواده‌تان محافظت کنید.

و در پایان باید گفت: از سلامتی خود غافل نشوید؛ امروز تصمیم بگیرید برای فردای سالم‌تر

خبرنگار: فاطمه شعبانی

 

https://stnews.ir/short/4ZEYa
اخبار مرتبط
تبادل نظر
نام:
ایمیل: ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد کنید
نظر: