واحدهای فناور و شرکت‌های دانش‌بنیان ,علمی، پژوهشی و فناوری

آیین رونمایی از پروژه‌های جدید هوشمندسازی در اصفهان

آیین رونمایی و بهره‌برداری از پروژه‌های جدید هوشمندسازی شامل«سامانه اصفهان من - طرح اصفهان۲۲۰+»،«دستیار هوشمند اصبات»، «بلیت الکترونیکی حمل‌ونقل» و «سکوی اصفهان هوشمند» امروز با حضور شهردار اصفهان، تعدادی از اعضای شورا شهر و معاون امنیتی و انتظامی استاندار درکتابخانه مرکزی برگزار شد.

به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری اصفهان : سعید فردانی،دستیار ویژه شهردار اصفهان در امور هوشمندسازی و مدیرعامل سازمان فاوا در هفتاد و یکمین ویژه‌برنامه «به احترام مردم اصفهان» که با محوریت «بهره برداری از پروژه‌های هوشمندسازی» در سالن کتابخانه مرکزی برگزار گردید، اظهار کرد: این رونمایی حاصل همکاری و تعامل و هماهنگی بخش عمومی در ساختار مدیریت شهری و هم مجموعه‌هایی است که در فضای بخش خصوصی زحمت می‌کشند و همیشه هم این گونه اتفاقات حاصل هماهنگی و همراهی همه عزیزان است. امروز رونمایی‌ها محوریت کل زیست‌بوم فناوری اطلاعات و ارتباطات است. 

وی ادامه داد: آمار نشان می‌دهد که ایران در رتبه 17 هوش مصنوعی از لحاظ تولید علم هست ولی از لحاظ کاربرد رتبه بیش از 70 را در بررسی‌ها به ما نشان می‌دهد. یعنی در در حوزه دانشگاهی و فنی خوب حرکت شده است اما  در فضای تعامل با مخاطبانمان بایستی یک تحول و بازنگری داشته باشیم.

وی تاکید کرد: قرار نیست دیگر مردم مثل قبل از ما خدمت بگیرند تغییر ذائقه مردم را در سایر پلت فرم‌ها می‌بینیم که چقدر تفاوت کرده از روش خرید، حوزه بانکداری تا مراجعه به فروشگاه‌ها همه دچار تحول شد است. ما هم باید در حوزه مدیریت شهری به این تحولات توجه داشته باشیم. دستاوردهای حوزه علمی را باید بیشتر مورد استفاده قرار دهیم و اگر قرار باشد چنین مسیری را برویم قطعا یک نقشه راه و چارچوب حرکتی درستی باید داشته باشیم چون هوشمندسازی خودش یک فضای بسیار سیالی همچنین مجموعه مدیریت شهری دربردارنده تعدد خدمات و تنوع موضوع است و ساختارهای متعددی هم دارد. از این جهت بایستی طبق یک فیلمنامه نقشه راه این مسیر را بدهیم که این اتفاق افتاد و ما تقریبا در سه بعد حکمرانی و مدیریت، زیر ساخت‌فنی و بعد خدمات هوشمندسازی را برای نقشه راه دیده‌ایم. در این نقشه راه الگوی اصلی ما این است که باید همه اینها متوازن هم دیده شود و هم متوازن حرکت کند. 

وی با بیان اینکه عمدتا چه در صنایع و چه در بخش خدمات موضوع زیرساخت فنی دیده می‌شود اما الزامات مدیریتی حکمرانی و مدیریت متناسب زیر ساخت فنی دیده نمی‌شود گفت: اما وقتی در شهری مثل اصفهان 10 خدمت الکترونیک داریم و در مسیر حرکت به سمت هوشمندسازی بایستی در کنار نگاه فنی، ساختارها هم متناسب تغییر کند، اگر این دو بعد با هم خوب کار کند ما دستاوردهایی داریم بنام خدمات الکترونیکی و هوشمند و شهر هوشمند و نکته مهم اینکه هوشمندسازی باید از نگاه مخاطب انجام شود.

هوشمندسازی با توجه به سه سطح وظیفه، فرآیند و کسب و کار

وی تاکید کرد: و نکته دیگر در فضای هوشمند‌سازی اینکه ما بحث تحول را در سطح وظیفه، فرآیند و کسب و کار ‌بینیم. اگر تحول هوش مصنوعی و فناوری‌های تحول آفرین را آوردیم در سطح وظیفه و صرفا فرآیند خیلی موفق نیست.  

وی بیان کرد: با همت کارشناسان و حمایت مدیران شورای شهر و شهردار تقریبا طبق این نقشه راه داریم حرکت می‌کنیم و قدم‌ها خوبی هم برداشته‌ایم اولین مورد بهره‌برداری طرح اصفهان من 220+ بود که برشی یکساله از همان نقشه راه بود و سال گذشته قول دادیم تا سال آینده تا روز فناوری اطلاعات 22 تیرماه برنامه این هست که 220 زیرساخت و خدمت را برای شهروندان داشته باشیم در این نقشه راه هم مدیریت و هم خدمات و هم زیرساختها را داریم.

 

آیین رونمایی از پروژه‌های جدید هوشمندسازی در اصفهان

پروژه «اصفهان+ ۲۲۰»؛ 

وی اعلام کرد: امروز برای نخستین بار، زیرساخت شهروندی در اصفهان رونمایی خواهد شد که بخشی از آن دستاورد مهم است. 

مدیرعامل سازمان فاوا با اشاره به این که یکی از اتفاقات بسیار خوب و مثبت، بر پایه بازخوردهای دریافتی از شهروندان، توسعه و پیاده‌سازی بخش‌هایی از پروژه «اصفهان+ ۲۲۰»؛ گفت: بخش‌هایی نظیر دستیار هوشمند شهروندی، باشگاه شهروندان، زیرساخت شناسنامه شهروندی و پرداخت الکترونیکی از جمله اقداماتی هستند که سال گذشته وعده داده شده بود و خوشبختانه امروز به مرحله اجرا رسیده‌اند. 

بهره‌برداری از بیش از ۱۵۰ خدمت  

وی ادامه داد: همچنین در حوزه خدمات از مجموعه ۲۲۰ خدمت پیش‌بینی‌شده، بیش از ۱۵۰ خدمت آماده بهره‌برداری شده است. این خدمات در پنج دسته مخاطب شهروندان، ارباب‌رجوع‌ها، کارکنان، پیمانکاران و گردشگران و تعاملات بین‌دستگاه هدف‌گذاری و طراحی شدند که حرکتی فراحوزه ای بود.  

مشاور ویژه شهرداری اصفهان افزود: ایجاد و پیاده سازی ۶۰ خدمت غیرحضوری هم از تحولات بسیار مهم در راستای تسهیل امور ارباب‌رجوع است و با مشارکت فعال ستاد شهرداری، مناطق و سازمان‌ها  انجام شده است و بعنوان یک گام عملی و تحولی واقعی در حوزه خدمات شهری به حساب می آید.

وی در بخشی دیگر از پروژه، با عنوان «اصفهان من»، اعلام کرد: سازمان فاوا دو سامانه‌ یکپارچه را معرفی کرده است که به شکل یک میز خدمت دیجیتال برای شهروندان عمل می‌کنند.

فردانی در خصوص پیاده سازی و اجرای این دستاوردها اظهار کرد: طبق گزارشات تعداد کاربران این دو سامانه به ۶۹۰هزار نفر رسیده است. این آمار، با توجه به جمعیت شهر اصفهان و در مقایسه با سایر کلان‌شهرها عدد بسیار خوبی است. در همین راستا، امید داریم با اتصال یکی از شرکت‌های بزرگ اتوبوسرانی به این زیرساخت‌ها، میزان بهره‌مندی بیشتر نیز حاصل شود.

وی اظهار کرد: همچنین تعداد کل نصب اپلیکیشن به ۲۷۰ هزار مورد رسیده است. همچنین نرخ رضایت‌مندی پیش از اختلالات اخیر اینترنتی حدود ۷۲درصد بود که به دلیل مشکلاتی که در جریان جنگ سایبری ۱۲روزه پیش آمد، به ۶۶درصد کاهش یافت. در حال حاضر، اقدامات لازم برای افزایش دوباره این میزان در دست اجرا است.

دستیار ویژه شهردار در امور هوشمندسازی با اعلام اینکه تاکنون ۳۲۵ هزار درخواست الکترونیکی در سامانه‌ها ثبت شده است، گفت: اگر این حجم از خدمات به صورت حضوری انجام می‌شد، قطعاً باعث افزایش بار ترافیکی، مصرف سوخت، آلودگی محیط زیست و اتلاف وقت شهروندان می‌شد. و انتظار داریم با این رونمایی تعداد 325 هزار تا یک رشد نمایی داشته باشد. 

فردانی اظهار کرد: بطور کلی آنچه سال گذشته قول داده بودیم برای زیرساخت‌های فنی 14 مورد بود که 86 درصد پیشرفت داشتیم یعنی حدود11 تا کامل انجام شده بقیه هم تا یکی دو ماه دیگر انجام میشود. همچنین قول ما برای امکانات نرم افزاری 56 مورد بود که بیشتر از آن برنامه رفتیم و هدف‌گذاری ما در حوزه خدمات هم ارائه ۱۵۰ خدمت بود که 35 درصد بیشتر از برنامه رفتیم. 

آیین رونمایی از پروژه‌های جدید هوشمندسازی در اصفهان

«دستیار هوشمند اصبات»،  

دستیار ویژه شهردار در امور هوشمندسازی این دستاوردها گفت: یکی از زیرساختها که رونمایی میشود  و کار خیلی نویی در کشور است و علت رونمایی هم این است که هم در اصفهان استفاده شود و هم ایران بداند که اصفهان این کار را رقم زده و بیایند استفاده کنند و تسری پیدا کند "دستیار هوشمند" است که با کلمه اصبات معرفی می‌کنیم در سه بخش شهروندان و گردشگران و مدیریت شهری. 

آیین رونمایی از پروژه‌های جدید هوشمندسازی در اصفهان

«بلیت الکترونیکی حمل‌ونقل»

وی گفت: پروژه دیگری هم که رونمایی می‌شود امکان پرداخت الکترونیکی کرایه اتوبوس با استفاده از QR کد در برنامه کاربردی «اصفهان من» فراهم شده است.این طرح با هدف کاهش هزینه‌های زیرساختی، جلوگیری از فرسودگی تجهیزات فیزیکی، یکپارچه‌سازی پرداخت‌های شهری و نیز ارائه داده‌های تحلیلی دقیق برای تصمیم‌سازی بهتر اجرا شده است. شهروندان می‌توانند با نصب برنامه کاربردی «اصفهان من»، بدون نیاز به کارت فیزیکی، تنها با یک QR کد، کرایه سفر خود را پرداخت کنند و این کار ظرف کمتر از 5 ثانیه انجام می‌شود و به محض وارد شدن به اصفهان من کیف پول فعال است.  

آیین رونمایی و بهره‌برداری از پروژه‌های جدید هوشمندسازی شامل«سامانه اصفهان من - طرح اصفهان۲۲۰+»،«دستیار هوشمند اصبات»، «بلیت الکترونیکی حمل‌ونقل» و «سکوی اصفهان هوشمند» امروز با حضور شهردار اصفهان، تعدادی از اعضای شورا شهر و معاون امنیتی و انتظامی استاندار درکتابخانه مرکزی برگزار شد. 

 

 

آیین رونمایی از پروژه‌های جدید هوشمندسازی در اصفهان
https://stnews.ir/short/NY5E0
اخبار مرتبط
تبادل نظر
نام:
ایمیل: ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد کنید
نظر: