مشاهده اخبار از طریق شبکه های اجتماعیمشاهده
مرکز تخصصی هوش مصنوعی استان با حمایت و مشارکت سازمان جهاد دانشگاهی استان راهاندازی شد.
به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری : مرکز تخصصی هوش مصنوعی استان با حمایت و مشارکت سازمان جهاد دانشگاهی استان راهاندازی شد.
محمدحسین طالبی، رئیس جهاد دانشگاهی و رئیس دانشگاه علم و هنر استان یزد در حاشیه این مراسم اظهار کرد: در این مرکز، بهرهگیری از ظرفیت نیروی انسانی متخصص با دو هدف اساسی دنبال میشود: نخست، تحقق رسالت پژوهشی سازمان، و دوم، فرهنگسازی در حوزه هوش مصنوعی. این دو هدف با توجه به رویکرد ملی و حتی جهانی در بهرهگیری از ابزارهای هوش مصنوعی در تمام حوزهها، از آموزش تا تولید، در نظر گرفته شدهاند.
وی افزود: مرکز مذکور با برگزاری دورههای آموزشی مقدماتی و پیشرفته با همکاری اساتید برجسته، نه تنها از اساتید داخلی دانشگاه بهره میبرد، بلکه ارتباطات مؤثری نیز با اساتید و متخصصان خارج از کشور برقرار شده است. با شکلگیری تیمی توانمند در حوزه هوش مصنوعی در استان، امید است مسیر توسعه این فناوری پیشرفته با سرعت و کیفیت بیشتری طی شود.
طالبی گفت: از همینجا از تمامی دوستان و مسئولان استان، از جمله مجموعه استانداری، مراکز صنعتی و آموزشی، درخواست میشود تا با ایجاد همگرایی و همافزایی، ما را در این مسیر یاری رسانند. نباید تصور شود که با برگزاری یک یا چند دوره آموزشی کوتاهمدت، مأموریت ما به پایان میرسد؛ بلکه باید این آموزشها در سطوح مختلف و برای نسلهای گوناگون طراحی و اجرا شده و در کنار آن، فعالیتهای پژوهشی نیز با بهرهگیری از ظرفیتهای ابزارهای نوین هوش مصنوعی بهکار گرفته شوند.
رئیس دانشگاه علم و هنر یزد افزود: ما آمادگی کامل خود را با تکیه بر نیروی انسانی متخصص و ظرفیتهای فیزیکی مناسب، در کنار سازمان جهاد دانشگاهی و دانشگاه علم و هنر، اعلام میکنیم.
وی در پایان گفت: دانشگاه علم و هنر که زیرمجموعه جهاد دانشگاهی است، هماکنون با بیش از ۹۰۰۰ دانشجو و ۵۴۰ استاد، از جایگاه علمی قابل قبولی برخوردار است. تخصص در حوزه هوش مصنوعی نیز به این مجموعه افزوده شده و اقدامات ارزشمندی که توسط جهاد دانشگاهی صورت گرفته، حاکی از جدیت و رویکرد مثبت این سازمان در حوزه تولید دانش است.
مرکز تخصصی هوش مصنوعی یزد میتواند خانه هوش مصنوعی استان باشد
علیرضا کلانتر مهرجردی، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی کشور در حاشیه مراسم افتتاح مرکز تخصصی هوش مصنوعی استان یزد اظهار کرد: در سالهای اخیر، دانشگاههای استان یزد اقدامات خوبی در زمینه علمی و پژوهشی انجام دادهاند و جهاد دانشگاهی بهدلیل ارتباط مؤثری که با این دانشگاهها دارد، میتواند بستر مناسبی برای کاربردی کردن دانش تولید شده در استان فراهم سازد.
وی افزود: جهاد دانشگاهی همچنین سابقهای ارزشمند در حوزه آموزش در سطح کشور دارد. برداشت شخصی من از عنوان "مرکز تخصصی هوش مصنوعی" این است که این مرکز بهمثابه خانهای برای هوش مصنوعی استان عمل خواهد کرد.
کلانتر ادامه داد: دانشگاهها و جهاد دانشگاهی دارای سه معیار اصلی هستند که باید در کنار هم قرار گیرند، تولید دانش، معرفی آن به جامعه، و انتقال آن به نسلهای آینده.
وی افزود: جهاد دانشگاهی در چهار دهه اخیر در هر سه این عرصهها نقش مؤثر و فعالی داشته و شبکه دانشجویی و آموزشی کشور را تقویت کرده است.
کلانتر اظهار کرد: جهاد دانشگاهی به عنوان یکی از نهادهای پیشرو در حوزههای علم، فناوری و فرهنگ، پس از انقلاب اسلامی با تکیه بر مأموریتهایی که شورای عالی انقلاب فرهنگی بر عهدهاش گذاشته، توانسته عملکرد قابل قبولی داشته باشد.
وی ادامه داد: اما امروز با ورود به عرصههای نوینی چون هوش مصنوعی، لازم است این نهاد دانشگاهی با ظرفیتهای خود بهروزرسانی شود و نقشآفرینی مؤثری در این حوزه داشته باشد.
کلانتر گفت: هوش مصنوعی صرفاً یک فناوری نیست؛ بلکه یک تحول انقلابی است. ما باید تمامی ابعاد و عملکردهای خود را با توجه به این تحول بازآفرینی کنیم. تأسیس مرکز آموزشی تخصصی هوش مصنوعی نه تنها گامی برای توسعه جهاد دانشگاهی است، بلکه میتواند منافع بزرگی برای مردم استان نیز به همراه داشته باشد.
وی افزود: نکته مهمی که تمایز جهاد دانشگاهی را با دیگر بازیگران حوزه هوش مصنوعی در استان مشخص میسازد، رویکرد این نهاد به حکمرانی است. بسیاری از فعالان حوزه هوش مصنوعی، از جمله شرکتها و متخصصان، تمرکز خود را بر فعالیتهای فنی گذاشتهاند، اما جهاد دانشگاهی باید تمرکز خود را بر مسئله حکمرانی و سیاستگذاری استانی قرار دهد. استانداری و دیگر ادارات کل استان نیز میتوانند در این مسیر نقشآفرینی کنند تا اولویتها و نیازهای واقعی استان در این حوزه مشخص و بر اساس آن اقدامات انجام شود.
چالشهای استان یزد با استفاده از ظرفیت هوش مصنوعی حل خواهد شد
اکرم فداکار، مدیرکل فناوری اطلاعات و ارتباطات یزد در حاشیه این مراسم اظهار کرد: استان یزد با وجود محدودیتهای منابع و چالشهای مختلف، از مزیت نیروی انسانی جوان و دانشگاههای پویا برخوردار است.
وی افزود: امید است که با اتکا به این ظرفیتها، بتوان گامهای بلندی در راستای توسعه زیستبوم هوش مصنوعی استان برداشت. زیستبومی که شامل تمامی بازیگران این حوزه، از آموزش گرفته تا صنعت، خواهد بود.
فداکار گفت: حل چالشهای پیش روی استان با کمک ابزارهای هوش مصنوعی از مهمترین مأموریتهای ماست. این موضوعات در سطوح سیاستگذاری، مدیریتی و حکمرانی استانی باید بهصورت جدی بررسی شوند. با این حال، بار اصلی این مأموریت بر عهده دانشگاهها، مراکز آموزشی، پارک علم و فناوری، متخصصان و شرکتهای دانشبنیان است.
مدیرکل فناوری اطلاعات و ارتباطات یزد افزود: افتتاح این مرکز تخصصی آموزشی گام ابتدایی اما بسیار مهمی است که با تلاش جهاد دانشگاهی و همراهی سازمانها و نهادهای استانی در مکانی مناسب آغاز شده است.
وی بیان کرد: این مرکز میتواند بستر مناسبی برای ارائه خدمات به علاقهمندان به حوزه آموزش و همچنین ورود به بخشهای کاربردی هوش مصنوعی فراهم کند.
1403/03/22 12:05
1403/03/22 11:56
1403/03/22 11:46
1403/03/22 11:37
1403/03/22 11:34
1403/03/22 10:14
1403/03/22 09:34
1403/03/22 09:32
1403/03/22 08:53